Nieuwe iPad Pro 2018: verwachtingen van Apple’s toptablet

Vermits er afgelopen september geen nieuwe Apple-tablet is getoond, zal Apple hoogstwaarschijnlijk in het najaar de nieuwe iPad Pro aankondigen. Wat mogen we verwachten van de iPad Pro 2018 en waarom is deze anders dan andere devices? Alles over de verwachtingen van de nieuwe Apple iPad lees je in dit blog.


iPad Pro 2018 concept

Het lijkt Apple steeds te lukken om nieuwe producten aan de man te brengen én ze te verkopen. De eerste tablets zijn weeral honderd jaar geleden op de markt verschenen, maar het was Apple die de devices nieuw leven inblies. Met meer mogelijkheden, een gebruiksvriendelijke interface en de afwezigheid van de klassieke stylo, werd de iPad al snel populair.

Waarvoor kun je een iPad voor gebruiken?

Een grote gsm of juist een kleine computer zonder toetsenbord: de functie van een tablet kan halvelings verwarrend zijn. Zeker wanneer je nooit een Apple-tablet hebt ondervonden. Je kunt een iPad gebruiken op allerlei manieren, zoals bijvoorbeeld de onderstaande.

De krant of het nieuws lezen

Hét alternatief voor de krant is een tablet. iPads marcheren bijzonder goed wanneer je krantenartikelen wilt lezen, nieuwsberichten wilt volgen of wilt terugblikken naar televisie-uitzendingen. Het grote scherm, brede gamma aan nieuws-applicaties en een batterij die lang meegaat zorgen ervoor dat de iPad onmisbaar is in elk huishouden.

Overal muziek luisteren

De muziekdiensten die beschikbaar zijn op een iPad, zijn vaak ook te gebruiken op computer of gsm. Waarom dan kiezen voor een tablet? Simpel: de batterij gaat lang mee én de applicaties zijn ruimer en overzichtelijker ingedeeld. Ook is een iPad makkelijk in gebruik zonder veel ruimte in te nemen. Voor een bar, café of restaurant is de iPad ideaal om de muziek bedienen met een handige app of afspeellijst.

ipad kaartlezer

Kassasysteem op iPad

De stabiele internetverbinding maakt dat de iPad uitermate geschikt is voor het regelen van betalingen en overboekingen. Een iPad leent zich dan ook goed voor ondernemers in verschillende branches. Dit is zeker handig voor KMO’s die producten verkopen, vermits het niet nodig is om een prijzig kassasysteem in te laten bouwen.

Games en films

Tot slot is de iPad erg valabel voor het spelen van videospellen. Veel mobiele spellen zijn minder geschikt om op een klein scherm te spelen, doordat er veel kleine knopjes en buttons ingedrukt dienen te worden. Ook films en series kijk je vele malen vlotter op een iPad. Malcontent over het beeld van je gsm? Dan is een iPad zeker en vast iets voor jou.

Verschillende types iPad Pro

Gedurende de afgelopen 8 jaar heeft Apple meerdere iPads uitgebracht met verschillende specificaties, afmetingen en functionaliteiten. Het begon allemaal met de eerste generatie iPad. Deze werden gevolgd door de iPad Mini en Air. Beide toestellen zijn ontworpen als lichtgewicht tablets die beschikken over nagenoeg dezelfde functies als de eerdere iPad.

verschillende ipads

De iPad Pro deed haar intrede in 2015 en is een meer geavanceerd model met verbeteringen op omzeggens elk vlak. De Pro werkt sneller dan een iPad (Air) of iPad Mini en beschikt over betere specificaties en onderdelen. Dit maakt de iPad Pro uitermate geschikt voor zakelijke gebruikers. Het model is groter en zwaarder dan een instapmodel, maar kleiner en makkelijker dan een laptop. De iPad Pro-lijn telt inmiddels vier modellen waar hoogstwaarschijnlijk dit jaar een vijfde en zesde aan toegevoegd gaan worden.

Welke iPad Pro’s zijn er?

Het in 2015 uitgekomen iPad Pro-model was met 12,9 inch een stuk groter dan de ‘normale’ iPad. Toch besloot Apple om in 2016 met een kleiner model te komen, namelijk de iPad Pro 9,7-inch. Een jaar later deed de iPad Pro 2017 haar intrede met een 10,5-inch uitvoering en een 12,9-inch model. De meest gekende verbeterpunten van deze serie zijn de camera, processor en opslag.

Dit is er nieuw aan de iPad Pro 2018

Helaas is op het moment van schrijven de nieuwe Apple iPad Pro 2018 nog niet officieel aangekondigd. Echter is het vrijwel zeker dat dit voor het begin van 2019 plaats zal gaan vinden. De nieuwe iPad Pro-modellen verschijnen in twee formaten en zal een luxe variant zijn van de iPad 2018.

Afgestapt van het traditionele ontwerp

Apple heeft in het verleden het ontwerp van de iPad halvelings identiek proberen te houden. Toch lijkt het gekende design nu eindelijk te gaan veranderen. Net als bij de iPhone X zal er meer scherm aanwezig zijn en een smallere bezel. De homeknop is niet meer aanwezig, waardoor gebruikers met Face ID moeten inloggen. Ook de befaamde notch aan de bovenzijde zal niet weerkomen. Deze zou te veel in de weg zitten.

Vernieuwde processor in iPad Pro

Gezien het feit dat de nieuwe iPhone XR en XS (Max) uitgerust zijn met een A12 processor, is het aannemelijk dat deze ook in de iPad Pro te vinden zijn. Apple heeft deze chip extra zuinig gemaakt zonder veel warmte te produceren. Vergeleken met een chip van Intel is de A12-processor vele malen sneller.

De iPad Pro uit 2017 maakt gebruik van 4GB aan werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat het toestel snel kan wisselen tussen apps en programma’s kan laden. Of Apple het werkgeheugen van de aankomende iPad Pro zal gaan verhogen, is onzeker. Voor nu is er geen aanleiding om er vanuit te gaan dat het werkgeheugen wordt verbeterd. Maar of meer dan 4GB werkgeheugen nodig zal zijn, valt te bezien.

Eerder uitgekome iPad Pro

Nieuwe aansluiting: USB C

Er wordt gespeculeerd dat de iPad Pro 2018 niet meer uitgerust zal zijn met een 3.5mm audio-aansluiting. Dit is vaneigens nog niet zeker, maar gezien het feit dat ook de iPhone geen aparte audio-aansluiting meer heeft zou dit kunnen kloppen. Ook doen er geruchten op over een USB C-aansluiting op de iPad Pro. De kabel, die ook gebruikt wordt bij MacBooks, maakt het mogelijk om beelden te versturen van de iPad naar 4K-schermen.

Alternatief opladen iPad Pro 2018

De kans dat iPad Pro de mogelijkheid tot draadloos opladen zal bekomen is niet aannemelijk. Draadloos opladen is op dit moment bijzonder traag en gezien de grootte van de batterij kan het uren duren voordat de iPad is opgeladen. Snelladen daarentegen zou wél mogelijk kunnen zijn. Hiervoor dient er een aparte oplader gebruikt te worden, die afwijkt van de standaard lader.

Eindelijk: Photoshop op iPad

Afgelopen week is tijdens Adobe Max, Adobe’s jaarlijkse persconferentie, aangekondigd dat de volledige versie van Photoshop naar iPad zal geraken. Voorheen was het enkel mogelijk om de iPad te gebruiken als ondersteunend programma van Photoshop. De nieuwe tabletversie van het grafische programma zal beschikken over de gekende interface van de desktop, inclusief de diverse tools en werkbalken. PSD-bestanden kunnen probleem geopend en bewerkt worden, net zoals je zou doen op een computer.

Volgens de softwaregigant werkt Photoshop voor iPad op dezelfde code als de standaardversie. Hier wordt dan ook niet ingeleverd op prestaties, functies of resultaten. Voor de daadwerkelijke verschillen in prestaties moeten we helaas wachten tot 2019.

Waarom een refurbished iPad?

De iPad Pro is bedoeld om zwaardere programma’s te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld video- en fotobewerkingssoftware of design-programma's, en om effectief te multitasken. Omdat de iPad Pro-serie zich meer richt op professionele gebruikers, zal de prijs van de iPad Pro 2018 hoger liggen. De prijs kan in sommige gevallen een obstakel vormen. Om toch een iPad aan te schaffen zonder te veel geld op te doen, biedt een refurbished iPad de uitkomst.

Refurbished staat voor ‘gereviseerd’, wat wil zeggen dat een ‘oud’ toestel een nieuw leven krijgt. Na eerst gecontroleerd te worden door techniekers worden niet marcherende onderdelen vervangen. Na het bekomen van nieuwe onderdelen wordt de iPad op professionele wijze gekuist, zowel softwarematig als fysiek. In tegenstelling tot tweedehands tablets ben je er zeker van dat een refurbished tablet naar behoren presteert.

Widget

Refurbished iPad bestellen bij Forza Refurbished

Een groot nadeel van het kopen van een gloednieuwe iPad Pro is dat er voor zo’n apparaat veel geld opgedaan moet worden. De prijs van een nieuwe iPad Pro loopt al snel op tot meer dan duizend euro. Toch een iPad aanschaffen voor een voordelige prijs, kies dan voor Forza Refurbished. Om kwaliteit te garanderen ontvang je altijd twee jaar garantie op onze producten. Dat is één jaar meer dan Apple’s standaard garantie. Ook zend je binnen 14 dagen het toestel probleemloos terug, mocht je malcontent zijn over de iPad.

Voordelen van een refurbished iPad van Forza

  • Met twee jaar garantie op het toestel, waaronder de batterij;
  • Op tientallen punten gecontroleerd door ervaren techniekers;
  • Gratis originele nieuwe laadaccessoires;
  • Een duurzame oplossing door het hergebruik van een iPad.