Welke iPad kun je het beste kopen?

Ieder jaar komt er weer een nieuwe iPad uit. Dit kan het erg lastig maken om te bepalen welke tablet je het beste kunt kopen. Je wilt natuurlijk een tablet kopen die het beste aansluit bij jouw gebruik. In 2010 lanceerde Apple zijn eerst tablet. De keuze was destijds dan ook snel gemaakt. Je had immers maar keuze uit één iPad. Het enige waaruit je daarnaast kon kiezen was de benodigde GB’s aan opslagruimte. Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om een tablet te kiezen die écht aansluit bij jouw behoeften. 

In dit artikel helpen we je bij het vinden van een iPad die het meeste aansluit bij jouw gebruik.


De vier soorten iPads

Het aanbod van iPads en tablets is in de loop der jaren steeds verder toegenomen. Met de komst van de iPad Pro zijn er inmiddels vier verschillende soorten iPads op de markt.

Onderstaand een overzicht van de vier soorten iPad modellen die momenteel verkrijgbaar zijn bij Forza Refurbished.

iPad Mini iPad Mini 1 iPad Mini 2
iPad iPad 3 iPad 4
iPad Air iPad Air 1 iPad Air 2
iPad Pro iPad Pro 9.7" iPad Pro 12.9"

iPad soorten en formaten

In 2015 presenteerde Apple de grote en krachtige iPad Pro. Hiermee maakt Apple het nog moeilijker om te kiezen voor de juiste iPad. Het assortiment bestaat inmiddels uit iPad’s met de schermformaten: 12.9”, 10,5”, 9.7” en de compacte 7.9”. Om te bepalen welk type iPad het beste bij je past, moet je weten waar je het device voor wil gaan gebruiken. Ieder schermformaat en type iPad heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Hiernaar leggen we graag uit welke iPad voor welk type gebruiker is.

iPad in vier kleuren

Welke iPad past écht bij mij?

Om te kunnen bepalen welk type iPad echt bij jou past, is het belangrijk om jezelf allereerst af te vragen waar je de iPad (voornamelijk) voor gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: Je bent zeer creatief en tekent graag, eventueel wil je video’s bewerken op je iPad. Dan heb je een iPad nodig met een (redelijk) groot schermformaat en krachtige specificaties. Teken je meer zomaar eens iets voor de lol en bekijk je voornamelijk alleen films op de iPad? Dan heb je niet de meest krachtige specificaties nodig.

In onderstaand overzicht hebben we een globale weergave gemaakt van we drie ‘soorten’ iPad gebruikers. Daardoor kun je zelf bepalen binnen welke categorie je valt:

GebruikOmschrijvingiPad
Zeer actief tot professioneel Je hebt de behoefte om professioneel video’s te bewerken, (grafisch) te tekenen, misschien wel te programmeren en zeer veel foto’s of video’s op je iPad te bewaren. iPad Air 2 - iPad Pro 9.7” - iPad Pro 12.9”
Normaal tot veel Je bent een regelmatige gebruiker en gaat de iPad enkele uren per dag / in de week gebruiken. iPad Mini 1 / 2 - iPad 3 / 4 - iPad Air / Air 2 - iPad Pro 9.7”
Weinig tot normaal Je gaat de iPad af en toe eens gebruiken voor het bekijken van films, een foto of voor het lezen van de krant. iPad Mini 1 / 2 - iPad 3 / 4 - iPad Air

iPad kleuren, opslagruimte en Wifi / 4G 

Naast het soort gebruik heb je ook nog de keuze uit verschillende opslagruimten, kleuren en (meestal) of een iPad alleen geschikt is voor Wifi of ook voor 3G/4G verbindingen. Wanneer je kiest voor een refurbished iPad van Forza Refurbished kun je ook nog kiezen uit drie verschillende product condities. Zo kun je kiezen uit de gradaties A-grade en B-grade.

Refurbished iPads

Een groot nadeel van het kopen van een nieuwe iPad is dat je snel teveel geld opdoet. Zo kan de prijs van de nieuwste iPad Pro, oplopen tot maar liefst €1.199. Wil je toch graag een iPad kopen, maar niet teveel geld opdoen? Dan is een refurbished iPad van Forza Refurbished echt iets voor jou!

Wat is een refurbished iPad?

Een refurbished iPad is veelal een eerder gebruikte iPad. Het grote verschil tussen een tweedehands iPad en een refurbished iPad, is dat een refurbished iPad grondig gecontroleerd is. Eventuele niet marcherende onderdelen zijn vervangen door nieuwe onderdelen. Tot slot is de iPad ook op een professionele wijze gekuist.

Voordelen van een refurbished iPad

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Een duurzame bijdrage aan het milieu;
  • Oudere iPads zijn (meestal) nog verkrijgbaar;
  • Door de gradaties is er voor elk budget een iPad;
  • Standaard twee jaar garantie (Forza Refurbished).

Wat ontvang je bij aankoop van een refurbished iPad?

Bij aankoop van een refurbished iPad ontvang je standaard twee jaar garantie, de meest recente iOS versie én gratis laad accessoires (lightning kabel met adapter).