iPhone XS waterdicht

10 Mei 2022 - read time
iPhone XS waterdicht

De iPhone XS is niet de eerste iPhone met waterbestendigheid. Toch was de IP-rating weer iets anders dan bij de vorige Apple iPhones. Waar de voorgangers nog de IP67-rating bezaten, is de iPhone XS van een IP-68 rating voorzien.


Let wel: betreft het gehele onderwerp iPhone XS waterdicht, willen we vooraf graag de volgende kanttekening plaatsen: zowel Apple, als Forza Refurbished bieden geen garantie op waterschade. Voor beide geldt dat dit een lastig te dekken voorval is, ondanks het feit Apple bij de specificaties aangeeft een zekere vorm van waterdichtheid aan de iPhone XS te hebben meegegeven. We raden dan ook aan om de iPhone XS refurbished niet te gebruiken in combinatie met water. Voor ons, Forza Refurbished, geldt dat doordat wij refurbishen, en daarbij dus ook toestellen zoals XS open maken voor controle of reparatie, er niet meer (volledig) kan worden gegarandeerd dat het toestel waterdicht is.

IP68 iPhone XS

De IP68-rating houdt in dat de iPhone XS refurbished, in theorie, een duik van 2 meter water gedurende 30 minuten kan overleven, in tegenstelling tot de 1 meter van de IP67-rating.

iPhone XS waterproof

Phil Schiller, de marketingchef van Apple, gaf tijdens de keynote van september 2018 zelfs zijn zegen om het toestel uit het diepe te halen.

 

"Dus als je toevallig bij het zwembad hangt en je laat je telefoon in het water vallen... maak je geen zorgen, duik naar beneden, pak hem, spoel hem af, laat hem drogen, dan komt het goed," zei Schiller.

 

En d’n Schiller hield niet op bij zwembadwater…

 

"En het team testte in veel verschillende vloeistoffen -- in gechloreerd water, zout water, sinaasappelsap, thee, wijn, zelfs bier. Dit is een van de leukste intensieve tests die we bij Apple kunnen doen," voegde hij eraan toe.

 

We willen aan bovenstaande nogmaals toevoegen dat; hoezeer onze Phil van Apple ook aanstuurt op het onderdompelen van je iPhones XS refurbished, zozeer staat Apple (noch Forza Refurbished) garant voor waterschade. We adviseren dan ook om dit soort adviezen niet op te volgen. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je op een wilde poolparty in het water belandt, dan is de kans groot dat je er niet of nauwelijks schade van zal ondervinden. Dit is vooral het doel van de waterdichtheid waar onze Phil van Apple op doelt.

iphone xs waterschade

iPhone XS in water gevallen?

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar als je iPhone XS waterschade heeft, zijn er een aantal dingen die je het best (niet) kunt doen.

  • Steek de stekker niet in het stopcontact - zelfs als je denkt dat de batterij leeg is, moet je de drang weerstaan om het toestel op een stopcontact aan te sluiten totdat het volledig droog is. Hiermee voorkom je kortsluiting of erger.
  • Zet het toestel uit, verwijder de behuizing en verwijder de SIM-kaart.
  • Verwijder het vocht met een zakje silicagel - als je dat niet bij de hand hebt, kun je het eventueel in een kom rijst leggen. Voor de volledigheid: Silica gel zakjes zijn zakjes met droogmiddel die vocht onttrekken aan de omgeving.
  • Heb je een Forza Refurbished iPhone XS en twijfel je over wat je het best kunt doen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

iphone xs vochtindicator

Uit de vloeistofschade-indicator kun je opmaken of het toestel water huist. Een vloeistofschade-indicator wordt geactiveerd wanneer deze in contact komt met water of een andere vloeistof die water bevat. De kleur van de indicator is doorgaans wit of zilver maar wanneer deze in contact komt met water of een andere vloeistof die water bevat, wordt deze helemaal rood.

Refurbished iPhone XS kopen

Nu je op de hoogte bent van de iPhone XS waterdichtheid, wil jij vast ook zo’n handzaam 5.8 inch OLED-beeldscherm, met Face ID, snelle processor én de mogelijkheid om draadloos op te laden? De iPhone XS is refurbished verkrijgbaar bij Forza, waardoor je geniet van een extra scherpe prijs én 2 jaar garantie. We beschikken over het grootste gamma refurbished Apple van de BENELUX, hierdoor vind je altijd een refurbished iPhone voor ieder budget. Als je de refurbished iPhone XS op werkdagen en zondag voor 22.30 uur bestelt, heb je jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis, inclusief nieuwe laadaccessoires. THIS IS FORZA.

waterschade waterdicht iphone xs
← Vorige Volgende →