iPhone XS vs iPhone 12

iPhone XS vs iPhone 12

De iPhone 12 is het populaire en eerste 5G-model uit 2020, met een schoon OLED-scherm, straffe vormgeving en dubbel camerasysteem. Ondanks dat de iPhone 12 het paradepaardje van Apple is uit 2020, heeft het veel overeenkomsten met de twee jaar oudere iPhone XS. Waarin deze twee fantastische Apple iPhones op elkaar lijken en waarin ze verschillen, lees je in de iPhone XS vs iPhone 12.


Levendige OLED-beeldschermen

Bij de iPhone XS vs iPhone 12 vergelijking kunnen we niet om de geweldige beeldschermen heen. Zowel de iPhone X als de iPhone 12 hebben levendige voorkant-vullende Super Retina OLED-displays, met resoluties die respectievelijk een bijna identieke 458ppi en 460ppi opleveren. Maar de iPhone 12 heeft een paar voordelen in zijn mouw.

 

De iPhone 12 is met 6.1 inch groter dan het 5.8 inch scherm van de iPhone X. En zoals het gezegde luidt “The devil is in the details”, maar het zal de meeste zijn ontgaan dat het beeldscherm van de iPhone 12 de naam XDR draagt, wat staat voor Extreme Dynamic Range. Dit betekent dat het helderder wordt en in staat is om meer natuurlijke kleuren weer te geven dan de iPhone XS.

 

Beide telefoons hebben een normale verversingssnelheid van 60Hz, wat scherm even vloeiend maakt als dat van de iPhone X.

 

Al met al is het verschil tussen deze twee OLED-beeldschermen niet groot, ondanks het leeftijdsverschil van drie jaar. Beide zijn prachtig om naar te kijken, waarbij de iPhone 12 een subtiele evolutie vertegenwoordigt in termen van grootte, helderheid en dynamisch bereik.

iphone 12 vs iphone xs

Eerste 5G iPhone

Waar 4G al sinds jaren de standaard is, wordt deze op den duur langzaam en geleidelijk aan vervangen door het opvolgende 5G netwerk. We gebruiken steeds meer apparaten die gekoppeld zijn met het internet. Dit vraagt om een netwerk. Het 5G van de toekomst haalt hogere snelheden en zorgt daarbij voor meer stabiliteit dan 5G. Ondanks het feit dat de uitrol van 5G nog enige tijd in beslag zal nemen, zijn steeds meer apparaten 5G-proof, waaronder de iPhone 12. Daarentegen is dit direct een verschil ten opzichte van de iPhone XS: de iPhone XS beschikt over 4G connectiviteit, dus geen 5G.

Twee verbluffende camerasystemen

De iPhones zijn aan de achterkant voorzien van twee 12 megapixel cameralenzen. Je filmt hiermee in 4K, waardoor ieder moment op de meest optimale wijze vastgelegd zal worden. Gezien de iPhone XS refurbished al voorzien werd van twee 12 megapixel cameralenzen kun je hier zowel van dichtbij als veraf schone foto’s mee trekken. Dit heeft refurbished iPhone XS te danken aan groothoek- en telelens. Hiermee wordt zoomen een feestje. Daarentegen heeft de iPhone 12 een groothoek- en ultragroothoeklens. Zoals de ultragroothoeklens al doet vermoeden, leg je hiermee ook een volledige omgeving eenvoudig vast. Kun jij nog kiezen? Waar de iPhone 12 wel eens streepje voor heeft is donkere omgevingen. Dit komt vooral door de Nachtmodus die niet veel licht heeft om de mooiste plaatjes te trekken.

Krachtige chipsets

Terwijl de iPhone XS en zijn A12 Bionic-chipset extreem snel was voor zijn tijd, wordt hij nu verslagen door de A14 Bionic van de iPhone 12.

 

De iPhone 12 chip heeft een betere geheugenbandbreedte, een hogere kloksnelheid en krachtigere GPU. Het spreekt voor zich dat 3D-games veel vloeiender verlopen op de iPhone 12. Ben je niet van plan om dergelijke zware taken te gaan doen, dan kun je prima bouwen op de iPhone XS.

 

opladen iphone 12

Opladen iPhone XS vs iPhone 12

Het zorgt er niet alleen voor dat toestellen er chique uitzien en premium aanvoelen, maar dankzij de glazen laag over de behuizing zijn er ook technische mogelijkheden bijgekomen. Sinds de iPhone 8 en iPhone X heeft Apple het draadloos opladen omarmt. Zo ook bij de iPhone XS waar je het toestel op een QI-lader kunt leggen om op te laden. Bij de iPhone 12 heeft Apple uitgepakt met MagSafe, waardoor de oplader op zijn plaats blijft en je het toestel dus kunt blijven gebruiken.

Conclusie iPhone XS vs iPhone 12

Het is duidelijk dat de iPhone 12 in vrijwel alle opzichten een nóg betere telefoon is dan de iPhone XS. Of je nu wel of niet de voorkeur geeft aan het hoekigere uiterlijk van de nieuwere telefoon, de snelheid, het gewicht, heeft een groter scherm en een veel betere camera.

 

De batterij van de iPhone 12 gaat ook langer mee en je kunt optimaal profiteren van 5G-netwerken zodra je er toegang toe hebt.

 

De iPhone XS was een zeer vooruitstrevende telefoon voor zijn tijd, die voortborduurt op de baanbrekende iPhone X. en een aantal van die geavanceerde functies - een OLED-display met volledige voorkant, Face ID-verificatie, draadloos opladen, een snelle processor en een fatsoenlijke camera met dubbele lens - betekenen dat hij vandaag de dag nog steeds zeer bruikbaar is.

 

Maar hij nadert het einde van zijn nuttige leven, en de iPhone 12 is perfect gepositioneerd om zijn plaats in je zak in te nemen. Als je daarbij optelt dat hij minder kost dan de iPhone X destijds, is het echt een no-brainer om te upgraden.

Refurbished iPhone XS kopen

Nu je meer weet over de iPhone XS vs iPhone 12, ben je vast benieuwd naar hoe je zelf zo'n premium Apple-device voordelig kunt bemachtigen. Wil jij ook zo'n straf toestel, voor een scherpe prijs en inclusief twee jaar garantie? De Refurbished iPhones XS is nu ook extra voordelig verkrijgbaar, inclusief gratis nieuwe laadaccessoires. Als je op werkdagen of zondag voor 22.30 uur bestelt, ontvang je jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis.

 

Liever een andere refurbished iPhone zoals de iPhone 12 refurbished in huis halen vanwege de 5G connectiviteit of extra cameraopties? Ook dit fameuze toestel is te vinden in het grootste gamma refurbished Apple van de BENELUX.

vs iphone xs iphone 12
← Vorige Volgende →