Is de iPhone 8 nog bruikbaar in 2024?

02 Januari 2024 - 3 minuten read time
Is de iPhone 8 nog bruikbaar in 2024?

Tijdens het iPhone-event van 2017 bracht Apple de iPhone 8 op de markt. Inmiddels heeft Apple alweer een aantal nieuwe iPhones uitgebracht, met vele verbeteringen. De vraag die dus rest is: 'is de refurbished iPhone 8 nog bruikbaar in 2024?' Wij beantwoorden deze vraag in dit artikel! 


Voor wie is de iPhone 8 geschikt?

De iPhone 8 is een alledaagse iPhone voor iemand die niet te veel geld wil uitgeven aan een smartphone. De iPhone 8 heeft genoeg functies waarmee je nog een paar jaar gebruik van kunt maken. Zoek je een iPhone waarmee je kan bellen, appen en internetten? Dan is deze iPhone een goede optie. Wij schreven eerder een artikel over de iPhone 8, zo kom je alles over deze smartphone te weten.

A11 Bionic-chip

De A11 Bionic-chip die in de iPhone 8 zit, is op dit moment zes jaar oud, maar kan nog prima mee in 2024. Atlhans, het ligt eraan wat je ermee wil doen. Het opstarten van apps, het kijken van je favoriete films en series en het contact houden met je vrienden en familie gaat nog redelijk vlot. Zware games laden niet meer zo snel. Daarnaast is de batterij niet heel groot en daardoor zal deze het einde van de dag niet zo snel haalt. Met bijvoorbeeld een 10.000mAh Powerbank heb je dit probleem gedekt en kan je wel de hele dag je iPhone 8 gebruiken!

iOS 16 op de iPhone 8

iOS 16 is het besturingssysteem wat Apple in 2022 uitbracht voor de iPhone. De iPhone 8 was op dat moment geschikt voor de update, maar het was de laatste grote update die deze iPhone kreeg. De nieuwste iOS, versie 17, is te geavanceerd voor de iPhone 8 en dus niet meer geschikt voor een update. Deze iPhone krijgt natuurlijk wel de gewenste beveiligingsupdates om het toestel zo goed en veilig mogelijk te kunnen blijven gebruiken. Op termijn zal ondersteuning voor verschillende apps wél komen te vervallen, waardoor over een paar jaar apps als Spotify of Instagram niet meer werken.

Camera met basisfuncties

De iPhone 8 beschikt over één 12-megapixel groothoekcamera en heeft de mogelijkheid tot 5x een digitale zoom. Een populaire functie als portretmodus heeft deze iPhone 8 niet. Maak je niet vaak foto’s, maar wil je op vakantie een mooi plaatje naar familie en vrienden sturen, dan volstaat deze camera zeker.

Conclusie

Een iPhone 8 is een smartphone die al wat ouder is, maar voor alledaags gebruik nog meer dan goed werkt. De camera is niet de beste camera, maar is wel goed genoeg voor het maken van degelijke foto’s. Ben je op zoek naar een iPhone voor dagelijks gebruik waarbij je niet het beste van het beste nodig hebt? Dan is de iPhone 8 in 2024 alsnog een goede keuze.Een andere optie is de iPhone SE 2022, dit toestel ziet er aan de buitenkant compleet hetzelfde uit, maar heeft betere specificaties en krijgt nog software-updates tot en met 2028!

Refurbished iPhone bij Forza kopen?

Weet je na het lezen van dit blog nog niet goed welke iPhone jij zou willen aanschaffen? Onze mensen op de servicedesk beantwoorden al jouw vragen en helpen je graag verder. Wanneer je een iPhone op zon- en werkdagen vóór 22:30 uur bestelt, kan je deze de volgende dag al gebruiken. Daarbij krijg je 36 maanden garantie en gratis laadaccessoires meegeleverd bij je bestelling. Forza heeft het Keurmerk Refurbished, wat betekent dat je altijd zeker bent van een goede aankoop. Alle devices worden op meer dan 50 punten nagekeken en waar nodig gerepareerd of vervangen. Door een refurbished iPhone aan te schaffen draag je ook nog eens bij aan een beter milieu en aan minder CO2-uitstoot.

iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?