Hoe veilig is iPhone 11 met Face ID

24 Februari 2021 - read time
Hoe veilig is iPhone 11 met Face ID

De iPhone 11 is uitgerust met, Face ID. Deze techniek maakt gebruik van een gedetailleerde 3D gezichtsscan die niet door een foto, masker of andere gezichtsimitatie voor de gek kan worden gehouden.

Attention Ware

Dankzij de "Attention Aware"-beveiligingsfunctie kan Face ID jouw apparaat alleen ontgrendelen als je met open ogen in de richting van de iPhone 11 kijkt, zodat het niet werkt als je ogen dicht zijn, als je slaapt, als je bewusteloos bent of als je van de iPhone wegkijkt.

Met de “Attention Aware”-functie weet de iPhone 11 wanneer je ernaar kijkt. Face ID geeft meldingen en berichten weer op het vergrendelscherm als je naar de iPhone 11 kijkt, houdt het scherm verlicht en verlaagt automatisch het volume van een alarm of beltoon als het weet dat je aandacht op het scherm van de iPhone 11 refurbished staat.

Face ID uitschakelen

Als een dief je iPhone nodig heeft, kan Face ID snel en discreet worden uitgeschakeld door op de knop aan de zijkant van de iPhone en tegelijkertijd de volumeknop in te drukken. Doe dit voordat je de telefoon overhandigt, en een dief zal jouw gezicht niet kunnen scannen. Face ID wordt overigens ook uitgeschakeld na twee mislukte gezichtsherkenningspogingen. Er zal dan een wachtwoord moeten worden ingevoerd om het terug in te schakelen.

Opslag Gezichts-ID-gegevens

Gezichts-ID-gegevens worden gecodeerd en opgeslagen in de beveiligde Enclave op de iPhone 11. Apple heeft geen toegang tot je Face ID-gegevens en ook niet tot iemand die je telefoon heeft. Authenticatie vindt volledig plaats op je toestel, waarbij geen Face ID-gegevens ooit in de cloud zijn opgeslagen of naar Apple zijn geüpload. Externe ontwikkelaars hebben geen toegang tot de gezichtskaart die Face ID gebruikt om een apparaat te ontgrendelen, maar de TrueDepth-camera kan wel worden gebruikt om het gezicht van een gebruiker te scannen voor het maken van meer realistische augmented reality-apps.

Conclusie veiligheid Face ID

Face ID is voor de gek gehouden door een identieke tweeling, kinderen en een zorgvuldig ontworpen masker, maar het is nog steeds veilig genoeg dat de gemiddelde persoon zich geen zorgen hoeft te maken over het feit dat zijn of haar iPhone 11 door iemand anders wordt ontgrendeld. Veiligheid en gebruiksgemak zijn op deze manier dus goed geborgen in de iPhone 11.

Refurbished iPhone 11

Als je iPhone 11 refurbished bij Forza aanschaft bespaar je fors ten opzicht van de Apple nieuwprijs. Daarnaast ontvang je de iPhone 11 refurbished inclusief gratis nieuwe laadaccessoires en drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)!

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone. Kies je voor een iPhone van Forza Refurbished, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Bespaar tot 60% op de originele nieuwprijs van Apple-producten;
  • Forza’s iPhones worden op ruim 50 punten gecontroleerd door speciale software;
  • Ontvang bij aankoop drie jaar (sinds 1 juni 2023) garantie op het toestel;
  • Kies uit productcondities en bespaar hierdoor nóg meer in de beurs;
  • Ontevreden over de aankoop? Retour vrijblijvend tot 14 dagen na aankoop;
  • Help mee aan een duurzamer milieu door de hergebruik van iPhones;
  • Duizenden tevreden klanten gingen je voor.

iPhone 11 bekijken

face id
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?