iPhone 8 waterproof

Op de vraag of de iPhone 8 waterproof is, zijn we een genuanceerd antwoord verschuldigd: de iPhone 8 is waterbestendig, maar niet volledig waterdicht. We adviseren je dan ook om niet met je iPhone 8 een douche te nemen als je jouw iPhone nog langer wilt blijven gebruiken.


IP67 iPhone 8

Is de iPhone 8 waterproof? Dit wordt gemeten een IP code. Wat is de iPhone 8 IP? Allereerst, wat achtergrondinformatie. De IP code is een codering voor elektrische apparatuur en staat voor de mate van beveiliging van een apparaat. Het staat voor de International Protection/ Ingress Protection Rating, of terwijl de internationale beveiligingsindex. Het eerste cijfer van de iPhone 8 IP, staan voor de mate van stofbestendigheid, waar het tweede cijfer staat aangeeft hoeveel water de smartphone kan verdragen. Het eerste cijfer valt tussen een getal van 0 tot 6, en het tweede cijfer valt tussen de 0 tot 9. Ondanks IP67 en IP68 veel op elkaar lijken, kan het dus zo zijn dat je met het een waterbestendigheid is gegarandeerd, waar de andere na onderdompeling nog steeds functioneel is. De iPhone 8 zal een kortstondig en miniem waterongelukje wel overleven, maar bij veel meer water kan waterschade ontstaan. Let wel: waterschade valt niet onder de garantie, dus ons advies is om niet te gaan experimenteren.

IP68 iPhone 8

IP68 iPhone 8, is dan ook een combinatie die niet voorkomt. Hierdoor is de iPhone 8 IP67 minder waterbestendig dan wanneer de iPhone iP68 zou hebben gehad. De 7 van de twee cijfers geeft aan dat de iPhone 8 dompeldicht is. Het hoogste cijfers is een 9. Hierdoor is te stellen dat een IP68 vrij goed tegen water kan. Beter dan dus de iPhone 8 IP67.

iPhone 8 gebruiken tijdens regen

iPhone 8 waterdicht

De vraag blijft staan, is de iPhone 8 waterdicht? Staat de IP67-certificering voor waterdichtheid? Nee, de iPhone 8 is niet waterdicht. Waterbestendig is de iPhone 8 dus enigszins wel te noemen. Wij drukken het liever uit in spatwaterdicht. Kleine hoeveelheden water, of wat regenwater zal de iPhone 8 niet deren. En duik met je iPhone 8 in een zwembad zal is dan ook ten zeerste af te raden, maar een plons in de wc moet de iPhone 8 kunnen overleven. Let wel, ook een plons in de wc raden we af. Wat er ook gebeurt, zowel Apple als Forza vergoeden geen waterschade, ook niet binnen de garantie. Experimenteren raden we dan ook af. Dus op de vraag, is de iPhone 8 waterproof? Is het antwoord het beste, nee.

 

Voor de goede orde: de cijfers geven dus aan hoe waterbestendig een iPhone is. Geen enkele iPhone is volledig waterdicht. iPhone 8 waterproof, iPhone 8 waterdicht? iPhone 8 waterbestendig is een betere omschrijving.

iPhone 8 onder water

De iPhone 8 onder water? Dat kan. We raden dit alleen wel af. Met andere woorden: zoek het niet op, maar mocht je iPhone 8 refurbished per ongeluk in het water belanden, dan is er een kans dat hij het overleeft. Ten minste als de iPhone 8 niet meer dan 1 meter diep / tot 30 minuten onder water is.

iPhone 8 in water gevallen

Mocht je de iPhone 8 toch in het water laten vallen, dan kun je het volgende doen:

  • Raadpleeg de vloeistofschade-indicator op je iPhone
  • Zet de iPhone 8 uit en verwijder alle accessoires
  • Maak de buitenkant van het toestel droog
  • Laat het water uit de iPhone 8 lopen

iPhone 8 vloeistof-indicator

iPhone 8 kopen

Wil je ook beschikken over de eerste iPhone met draadloos opladen, maar toch beschikt over vertrouwde technieken zoals Touch ID? Dat kan nog steeds! Want ondanks het feit dat Apple zelf geen iPhone 8 meer nieuw aanbiedt, is hij nog wel refurbished verkrijgbaar en te vinden in ons grote gamma refurbished iPhones! Hierdoor vind je bij Forza altijd een refurbished iPhone voor ieder type gebruiker. Daarbij geniet je van 2 jaar garantie en dus ook op de iPhone 8 batterij! Zo ben je verzekerd van draadloos opladen na aankoop, maar ook nog over een paar jaar. Let wel, waterschade valt niet onder de garantie.