10 tips voor het kopen van een refurbished iPhone

10 tips voor het kopen van een refurbished iPhone

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe iPhone. Het is dan ook niet gek dat de refurbished markt steeds groter wordt en er meer aanbieders komen die refurbished telefoons aanbieden. Maar hier schuilt ook een gevaar, want wie weet verkoopt die ene goedkope aanbieder wel Chinese rommel in plaats van een goede refurbished iPhone. Om jou op weg te helpen, hebben we onderstaand 10 tips die je kunt gebruiken voor het kopen van een refurbished iPhone. Let hier dus zeker op wanneer je besluit om een refurbished iPhone te kopen.


1. Doe onderzoek naar de aanbieder

Zoals eerder vermeldt, er zijn veel verschillende aanbieders op internet die refurbished iPhones en andere producten aanbieden. Echter, niet iedere refurbished leverancier kan dezelfde hoogwaardige kwaliteit leveren. Het is lastig om alle websites hier goed op te controleren, daarom moet je zelf ook waakzaam zijn. Onderzoek daarom de verkoper door onder andere de website te checken op een telefoonnummer, e-mailadres en KVK-nummer. Hoe lang bestaat de website bijvoorbeeld al? Is het mogelijk om het bedrijf te bellen of kun je deze alleen e-mailen? Worden de devices door techniekers en/of eventueel door speciale software gecontroleerd? Dit zijn belangrijke vragen waarmee je de betrouwbaarheid van een aanbieder kunt toetsen.

2. Check op keurmerk

Het is belangrijk of de aanbieder een keurmerk heeft voor zijn webshop en producten. Check deze daarom goed. Het is ook belangrijk dat je het aanwezige keurmerk checkt op echtheid, het is tegenwoordig helaas niet moeilijk meer om zelf een keurmerk te verzinnen. Wist je dat er zelfs een Keurmerk Refurbished is in de Benelux? Forza Refurbished is een van de weinige die iPhones & iPads onder dit Keurmerk Refurbished mag aanbieden. 

3. Bekijk de garantie

Ook is het verstandig om te kijken wat de garantie is op de producten en hoelang de garantie geldig is. Niet iedere refurbished aanbieder geeft namelijk twee jaar garantie bij aankoop van een refurbished device. Ook wanneer je een refurbished iPhone koopt, wil je natuurlijk garantie krijgen op je aankoop. Een nieuwe iPhone is prijzig, maar ook voor een refurbished iPhone moet je vaak nog behoorlijk veel geld betalen. En daarom is het niet gek dat je kijkt of, en wat voor, garantie je krijgt op een refurbished toestel.

4. Wat zijn de ervaringen van anderen met deze aanbieder?

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om recensies en reviews uit te delen aan webshops over bepaalde producten en de service. Dit wordt ook steeds vaker gedaan en daarom raden wij aan om deze ervaringen en reviews van anderen op een aanbieder of product zeker door te nemen. Wel raden wij aan om niet op één ervaring of review af te gaan, maar het geheel te beoordelen. Er zijn altijd wel mensen die wel of niet tevreden zijn, maar wanneer het merendeel niet tevreden is om dezelfde redenen, weet je vaak genoeg. Check daarbij ook de relevantie van de reviews. Zijn deze al maanden geleden dan hoeven ze niet altijd meer relevant te zijn voor nu.

5. Wat is de levertijd?

De levertijd van een product is ook erg belangrijk, vooral wanneer je de refurbished iPhone zo snel mogelijk in je bezit wilt hebben. De meeste webshops hanteren tegenwoordig een levertijd van 24 uur, maar er zijn aanbieders waar je bijvoorbeeld meer dan 7 (werk)dagen moet wachten. Deze webshops kunnen hun refurbished iPhones bijvoorbeeld bestellen vanuit het buitenland, waardoor de levertijd lang is. In dit geval kun je ook eens kijken bij andere aanbieders.

6. Is de website beveiligd?

De veiligheid van een webshop is erg belangrijk, vooral als je ervoor kiest om de betaling direct af te handelen. Je kunt een veilige website herkennen aan de veilige verbinding tussen de internet browser en server, ook wel een SSL certificaat genoemd. Er komt een slotje te staan voor de URL en een ‘s’ achter de http. Het hoeft echter niet zo te zijn dat de gehele website beveiligd is, maar slechts het betaalgedeelte. Let hier wel op wanneer je de betaling gaat afronden.

7. Hoe lang bestaat de aanbieder?

Wanneer je een aanbieder online hebt gevonden waar je jouw refurbished iPhone wilt kopen, raden wij aan om te checken hoe lang deze aanbieder al actief is en hoe lang de website bestaat. Hoe langer dat een website of aanbieder bestaat, hoe betrouwbaar dat deze meestal(!) is.

8. Is de aanbieder actief op social media?

Wat ook belangrijk is om te checken bij een aanbieder is de social media. Wanneer een aanbieder actief bezig is met social media, en veel volgers en likes heeft, kun je er sneller vanuit gaan dat je te maken hebt met een betrouwbare aanbieder voor refurbished iPhones. Ook is het op social media makkelijk te zien hoe anderen over de aanbieder en de producten denkt.

9. Neem contact op

Wanneer je twijfels hebt bij een aanbieder, raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice van de betreffende aanbieder. Dit kan uiteraard vaak via e-mail, maar bellen is toch vaak sneller en gemakkelijker. Wanneer er een telefoonnummer op de website staat, raden wij aan om deze te bellen en zo gerichte vragen te stellen. Denk aan vragen over de webshop en de refurbished iPhones. Op deze manier kom je er al snel achter hoe professioneel een webshop is.

10. Controleer de staat van de iPhone

Heb je uiteindelijk de refurbished iPhone besteld via deze webshop, en komt deze binnen, dan raden wij aan om de staat van de iPhone te controleren. Hoe komt deze binnen en voldoet deze aan je verwachtingen? Wanneer dit het geval is, kun je een positieve review schrijven over deze aanbieder. Op deze manier kun je anderen op de hoogte brengen van jouw positieve ervaring met deze webshop in refurbished iPhones.

Waarom refurbished iPhones kopen bij Forza Refurbished?

  • twee jaar garantie bij aankoop;
  • Refurbished iPhones gecontroleerd door software én techniekers;
  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Een duurzame bijdrage aan het milieu;
  • Oude vertrouwede iPhones & iPads zijn (meestal) nog verkrijgbaar;
  • Voor ieder budget een refurbished iPhone dankzij de productcondities;
  • Bespaar nog meer (geld en Co2) door je huidige device in te ruilen voor geld of een Forza-tegoed.