Een iPhone 7 kopen? 8 tips voor aanschaf

28 September 2020 - 5 min read time
Een iPhone 7 kopen? 8 tips voor aanschaf

De iPhone 7 is een van de meest populaire iPhones van Apple. In dit artikel hebben we 8 tips voor je om te bepalen of de iPhone 7 wel de juiste iPhone voor jou is. Er wordt onder andere gekeken naar de technische specificaties, de voor- en nadelen van het toestel en het alternatief voor een nieuwe iPhone 7.


Inhoud van dit artikel

iphone 7 kleuren

Introductie

De iPhone 7 is de opvolger van de iPhone 6S en het kleinere broertje van de iPhone 7 Plus. De iPhone 7 is uitgerust met een prachtig 4.7-inch retina display (1334 x 750 pixels), een verbeterde batterij én een 12-megapixel camera. Wil je een iPhone 7 kopen, maar niet teveel geld opdoen? Kies dan voor een refurbished iPhone 7. Verderop in dit blog bespreken we uitgebreid de voordelen van refurbished en wat het precies is.

Voordelen van de iPhone 7

  • Stevige constructie zoals we van Apple zijn gewend;
  • Spatwater- en stofbestendig;
  • Zeer krachtige specificaties;
  • Maak de mooiste foto’s en video’s;
  • Stereo speakers voor optimaal geluid;
  • Een nog betere batterijduur dan eerdere iPhones.

Nadelen van de iPhone 7

  • Het design is ten opzichte van iPhone 6(S) nauwelijks veranderd;
  • De verwijderde koptelefoonaansluiting is enigszins onhandig;
  • Opladen en tegelijkertijd muziek afspelen via je headphones is niet mogelijk.

iPhone 7 specificaties

Wat vrijwel direct opvalt aan de iPhone 7 is dat deze in twee nieuwe ‘kleuren’ beschikbaar is. Namelijk ‘jet black’ en ‘black’. Daarmee vervangt Apple de populaire kleur ‘space grey’. De vertrouwde kleuren rose gold, gold en silver zijn wél behouden.

  • Leverbaar in de kleuren: jet black, black, rose gold, gold en silver;
  • Beschikbare opslagruimte: 32GB, 128GB en 256GB;
  • Processor: krachtige A10 Fusion-processor;
  • Camera achterzijde: 12 megapixel-camera;
  • Software: compatible met iOS 11.

HET VERSCHIL TUSSEN DE IPHONE 7 EN DE 7 PLUS

De iPhone 7 Plus is - zoals de naam al doet vermoeden - de grotere broer van de iPhone 7. Toch is het formaat niet het enige verschil tussen beiden. Onderstaand lees je meer over de verschillen tussen beide toestellen.

    • Formaat: De iPhone 7 Plus heeft een formaat van 7,8 cm (in de breedte) bij 15,8 cm (in de hoogte) en de iPhone 7 is 6,7 cm breed bij 13,8 cm hoog. Ben je van plan om (lange) artikelen op je iPhone te lezen? Of kijk je graag films op je GSM? Dan kan het grotere schermformaat van de 7 Plus erg handig zijn. Als je je iPhone liever in één hand bedient, dan kun je beter kiezen voor de ‘normale’ iPhone 7.

    • Resolutie: De iPhone 7 heeft een schermresolutie van 1334 x 750 pixels met een ppi (pixels per inch) van 326. De resolutie van de iPhone 7 Plus is iets hoger, namelijk 1920 x 1080 pixels met een ppi van 401. Ondanks dat de resolutie bij het Plus-model iets hoger is, zul je dit in de praktijk nagenoeg niet merken. Beide toestellen hebben een prachtig Retina HD-display waardoor pixels nauwelijks van elkaar zijn te onderscheiden met het blote oog. Als je kiest voor de iPhone 7 Plus, raden we aan om dit te doen vanwege het grotere schermformaat, niet vanwege de hogere resolutie.

    • Camera: Het grootste verschil tussen de iPhone 7 en de 7 Plus is op het gebied van de camera’s. De iPhone 7 heeft één 12 megapixel camera, de 7 Plus beschikt daarentegen over maar liefst twee 12-megapixel camera’s. Het voordeel van twee 12-megapixel camera’s is dat je hierdoor zowel een camera met een groothoeklens als een telelens hebt. Daarnaast kun je met de camera van de iPhone 7 Plus ook tot wel 2x optisch inzoomen. Wil je een iPhone camera gebruiken voor (semi) professionele doeleinden? Dan zul je veel plezier beleven aan de iPhone 7 Plus.

  • Batterijduur: De batterijduur van de iPhone 7 en 7 Plus is aanzienlijk verbeterd. De batterij van de iPhone 7 gaat tot wel 2 uur langer mee dan de iPhone 6S. Logischerwijs gaat de batterij van de 7 Plus variant nóg langer mee, omdat deze groter is dan de batterij van de iPhone 7. Met de 7 Plus kun je gemiddeld 13 tot 15 uur internetten. Bij de iPhone 7 ligt het aantal gebruikersuren iets lager, namelijk circa 12 tot 14 uur. Nog steeds meer dan genoeg voor alledaags gebruik!

Wanneer een iPhone 7 kopen?

Ga je van een iPhone 6S (Plus) naar een bijvoorbeeld een iPhone 7 (Plus)? Dan is vrijwel het enige verschil wat je zult merken - buiten de kleuren - een verschil qua camera prestaties. De overige verbeteringen tussen de iPhone 7 (Plus) en de iPhone 6S (Plus) zijn in de praktijk nauwelijks merkbaar. Upgrade je bijvoorbeeld van een iPhone 5S naar een iPhone 7? Dan merk je wél degelijk aanzienlijke verschillen.

Belangrijk voor het kopen van een iPhone 7

Houd er rekening mee dat de headphone jack, ofwel koptelefoon aansluiting, bij de iPhone 7 (Plus) is verdwenen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het is wel een belangrijk verschil in vergelijking met eerdere iPhone generaties. Luister je muziek voornamelijk via een draadloze headset? Dan is de verwijderde headphone jack natuurlijk geen enkel probleem. Eventueel zou je ook een audio naar aux kabel aan kunnen schaffen.

Een goedkope én betrouwbare iPhone 7 kopen?

Wil je niet teveel geld opdoen aan het kopen van een nieuwe iPhone 7? Dan kun je het beste kiezen voor een refurbished iPhone. Bij ons is een iPhone 7 32GB black of een iPhone 7 32GB silver al verkrijgbaar voor minder dan 200 euro. Hieronder lees je meer over refurbished iPhones.

Wat is een refurbished iPhone 7?

Een refurbished iPhone is - net als een tweedehands iPhone - een eerder gebruikt toestel. Het verschil tussen beiden is dat refurbished iPhones van Forza Refurbished grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd zijn. Een technische controle vindt bij ons plaats op basis van meer dan 50 punten en wordt uitgevoerd door zowel speciale software als door technici.

Wat krijg ik bij aankoop van een refurbished iPhone 7?

Bij aankoop van een refurbished iPhone 7 krijg je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel en adapter) én een schone iOS-installatie. Omdat een refurbished iPhone open gemaakt kan zijn, bijvoorbeeld ter vervanging van een accu, kan de waterdichtheid niet worden gegarandeerd. Daarom geven we géén garantie op de waterdichtheid van onze refurbished toestellen. Een refurbished iPhone 7 (Plus) is wel spatwater- en stofbestendig.

Voordelen van refurbished iPhones

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Standaard drie jaar garantie bij aankoop (sinds 1 juni 2023) (twee jaar meer dan Apple);
  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door speciale software en technici;
  • Altijd een simlock vrije iPhone;
  • Gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel en adapter);
  • Voor ieder budget een refurbished toestel;
  • Duurzaam voor het milieu.

Conclusie

De voornaamste veranderingen en verbeteringen aan de iPhone 7 en 7 Plus, heeft Apple inhoudelijk doorgevoerd. Zo beschikken de toestellen over een krachtige A10 Fusion-processor, een verbeterde accuduur én nog betere camera’s. Het uiterlijk van de toestellen - op de kleuren en de verwijderde headphone jack na - zijn vrijwel identiek gebleven aan de voorgaande iPhone modellen.

Weet je nog niet zeker of je een nieuwe iPhone 7 of 7 Plus wilt kopen? Dit vanwege bijvoorbeeld de hoge aanschafprijs? Kies dan voor een betaalbare én betrouwbare refurbished iPhone 7 of refurbished iPhone 7 Plus van Forza Refurbished.

iphone 7
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?