iPhone 8 NFC

25 Januari 2022 - read time
iPhone 8 NFC

NFC is niet meer weg te denken uit ons leven. En dat komt vooral doordat deze techniek voor flink wat gemakken zorgt. Daarom is het extra handig dat NFC-chip ook in de iPhone 8 refurbished is te vinden. Hierdoor beschik je namelijk over mogelijkheden zoals contactloos betalen / Apple Pay. Wat NFC is, lees je in dit artikel.


NFC hier NFC daar

Voordat we meer vertellen over iPhone 8 NFC, lichten we meer toe. Je kent ze waarschijnlijk van de contactloze betaalautomaten, maar je vindt ze ook in bankpassen, promotiematerialen met info of inchecken in het OV.

iPhone 8 NFC

De NFC-chip is ook verwerkt in veel Apple iPhones. Zo wist Apple al vanaf de iPhone 6 toestellen te voorzien van de NFC toepassing. Toen waren er nog maar heel weinig toepassingen waarvoor je de techniek kon inzetten, maar dat is inmiddels anders. Vanaf de iPhone 8 refurbished en de iPhone X refurbished, of terwijl 2017, kun je deze chip ook gebruiken om contactloos mee te betalen via Apple Pay.

iPhone 8 NFC in huis

Voor thuisgebruik biedt NFC ook opties. Als je een lamp hebt aangesloten op de Apple Homekit, en dit is gekoppeld aan je Woning-app, kun je dit eenvoudig bedienen.

NFC-tag koppelen iPhone 8

Als je NFC-stickers gebruikt, moet je deze tags wel eerst koppelen met je iPhone 8 refurbished. Anders werken ze niet. Hiervoor kun je de gratis HomeTags-app gebruiken. Na het koppelen werken de NFC-tags, al moet hiervoor wel de app geopend zijn. Het koppelen werkt als volgt:

  • Download de HomeTags app
  • Ga naar het tabblad Your Tags
  • Tik op de plus-knop en kies voor Begin scan
  • Houd nu de NFC-tag tegen de bovenkant van je iPhone 8 om te scannen
  • Geef een naam op voor je tag
  • Kies een HomeKit-scene en bevestig je keuze

Conclusie

Met de NFC-chip in de iPhone 8, kun je contactloos betalen. Voor overige mogelijkheden heb je apps of NFC-stickers nodig. Op deze manier kun je ook met iPhone 8 op meerdere manieren gebruik maken van de iPhone 8.

Refurbished iPhone 8 kopen

Bij Forza vind je het grootste gamma refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor beschikken we over een refurbished iPhone voor ieder type gebruiker. De iPhone 8 refurbished is 60% voordeliger dan nieuw en wordt verstrekt met drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Hierdoor is de refurbished iPhione 8 op de korte én lange termijn een heel interessante investering.

nfc iphone 8
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?