Welk hoesje is het beste voor mijn iPhone?

Er zijn diverse smartphonehoesjes beschikbaar voor je GSM. De een nóg schoner dan de ander. Hoewel de meeste smartphonehoesjes omzeggens identiek zijn, is het vinden van een geschikte beschermhoes knap lastig. Lees hier welk hoesje het beste past bij jouw Forza Refurbished iPhone.

Op elk potje past een deksel

Zo ook bij smartphonehoesjes. Kijk daarom bij het zoeken van een nieuw hoesje voor je iPhone, eerst naar het type toestel waar het om gaat. Dit is vaak te vinden achterop het device of in de algemene instellingen. Het kan namelijk zijn dat jouw GSM niet past op het hoesje wat je op het oog hebt.

beschermhoezen forza

Verschillende soorten beschermhoezen voor iPhone

Type toestel vastgesteld? Dan is het tijd om te kijken naar een passend hoesje. Vandaag de dag is er ruime keuze uit smartphonehoesjes. Hieronder staan de meest gekende modellen benoemd.

Back Cover

Het eerste en meest gebruikte type is de back cover. De back cover biedt, zoals je naam al impliceert, enkel bescherming aan de achterzijde van het toestel. In de meeste gevallen doe je er verstandig aan om een screen protector te gebruiken in combinatie met een back cover. Het voordeel van een back cover is dat er enorm veel verschillende printjes en kleuren beschikbaar zijn. Voor ieder wat wils dus.

Bumper

De bumper is een simpele versie van de back cover en maakt vaak gebruik van een transparante achterkant. Het kan ook voorkomen dat een bumper over helemaal geen achterzijde beschikt. Dit ‘frame’ is met name bedoelt voor de voor de waaghalzen onder ons. Je bedekt namelijk alleen de randen van het toestel, maar kunt zo extra genieten van het fiere iPhone-design. Dit frame is dus alléén bedoelt om lichte schokken te dempen.

Tweedelige beschermhoes

Voor sterkere bescherming is er ook de tweedelige beschermhoes.  In veel van de gevallen bestaat dit type beschermhoes uit een back cover en een extra bumper. Deze bumper dient als extra bescherming en vangt als het ware de klap op, mocht je iPhone op de grond geraken. Vaak ligt een iPhone dieper in een tweedelige beschermhoes, wat ervoor zorgt dat een screenprotector niet nodig is om een klap aan de voorzijde van het toestel op te vangen. Echter is het alsnog aan te raden om een screenprotector te gebruiken in verband met het krassen van sleutels of pasjes.

Bookcase/Flip cover

Liever geen extra glazen screen protector? Dan is de bekende flip cover of bookcase jouw ideale oplossing. Wanneer je het toestel niet gebruikt, bedekt de case namelijk het volledige toestel. Als je het toestel wilt gebruiken klap je eenvoudig het hoesje open. Het enige nadeel is dat je bij het maken van foto’s en dergelijke rekening moet houden met het klepje.

Beschermhoes met batterij

Tot slot zijn er verschillende smartphonehoezen met daarin een externe batterij verwerkt. Het voordeel van zo’n hoes is dat je GSM tot wel twee keer zo lang gebruikt kan worden. Dit hangt echter samen met de kwaliteit van de batterij en uiteindelijk de prijs van de beschermhoes. Een case met krachtige batterij loopt al snel op tot in de honderd euro.

Bescherm je telefoon tegen onverwachte gevaren

Nu je weet wat voor beschermhoes het beste past bij jouw smartphone, is het een kwestie van het vinden van de juiste kleur of opdruk. Daar zit behoorlijk veel verschil in. De ene hoes is de ander namelijk niet. Let, bij het kopen, daarom op de materiaal dat gebruikt wordt, maar ook of de bescherming voor jou voldoende is. Je wilt natuurlijk niet dat je smartphone in duizend stukjes valt.

Leuk, zo’n beschermhoes. Maar zonder screen protector loop je nog steeds het risico om je smartphone in duizend stukjes te zien vallen. En de kosten voor én een beschermhoes én een lopen al snel op in de tientallen euro’s. Maar dat hoeft niet. Met een hoogwaardige kwaliteit beschermhoes van Forza Refurbished ontvang je er een ‘tempered glass’ screen protector bij, helemaal gratis. De twee heb je al voor een bedrag van slechts 15 euro. Alleen daarom kies je toch al voor Forza Refurbished?