Samsung S21 vs S22: wat zijn de verschillen?

14 Mei 2024 - 4 min. read time
Samsung S21 vs S22: wat zijn de verschillen?

Met de snelle evolutie van smartphone-technologieën is het verleidelijk om elk jaar te upgraden naar het nieuwste model. Samsung, een van de leidende spelers op de markt, heeft de Galaxy S-serie altijd geïnnoveerd om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de Samsung Galaxy S21 en de Galaxy S22; twee vlaggenschipmodellen die consumenten in 2021 en 2022 hebben verleid.


S21 vs S22: de verschillen in een notendop

  • Ontwerp
  • Betere hoofddcamera
  • Beeldstabilisatie
  • Chipset
  • Microfoons

Allebei een prachtig beeldscherm

De refurbished Samsung Galaxy S21, uitgebracht in 2021, was een indrukwekkend toestel met een dynamisch 6,2-inch AMOLED-scherm. De S22 daarentegen bouwt voort op dit fundament met een iets groter 6,3-inch AMOLED-scherm met een hogere verversingssnelheid. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van vloeiendere animaties en responsievere aanraakervaringen.

Chipset

Een andere opvallende verbetering bevindt zich onder de motorkap. De refurbished Samsung Galaxy S22 wordt aangedreven door de nieuwste chipset (Exynos 2200) van Samsung, die krachtiger en energiezuiniger is dan zijn voorganger in de S21 (Exynos 2100). Deze verbetering vertaalt zich naar snellere prestaties en betere batterijduur, wat cruciaal is voor gebruikers die hun toestel intensief gebruiken. Daarnaast heeft de Galaxy S22 een extra microfoon meegekregen.

S21 vs S22 dit zijn de verschillen

S21 vs S22: cameraverschil

Op het gebied van fotografie heeft Samsung ook enkele interessante upgrades doorgevoerd. Terwijl de Galaxy S21 al indruk maakte met zijn veelzijdige drievoudige camera-opstelling, heeft de S22 een nog geavanceerder camerasysteem gekregen. Met verbeterde sensoren en software-optimalisaties levert de S22 verbluffende foto's en video's, zelfs bij weinig licht of uitdagende omstandigheden. De S22 heeft een 50 megapixel hoofdcamera waar de S21 een 12 megapixel camera heeft. Daarnaast heeft de S22 verbeterde beeldstabilisatie.

Connectiviteit

Een ander aspect waarin de Galaxy S22 opvalt, is connectiviteit. Samsung heeft 5G-ondersteuning verder verbeterd, waardoor gebruikers kunnen profiteren van ultrasnelle downloadsnelheden en betrouwbaardere netwerkverbindingen. Bovendien introduceert de S22 mogelijkheden voor Wi-Fi 6E, wat resulteert in snellere draadloze connectiviteit en een betere netwerkcapaciteit in drukke omgevingen.

Verschil in bouwkwaliteit S21 vs S22

Een factor die altijd van belang is bij het kiezen van een smartphone, is het ontwerp en de bouwkwaliteit. Beide toestellen behouden het kenmerkende hoogwaardige ontwerp waar Samsung om bekend staat, met premium materialen en een slanke afwerking. Echter, de Galaxy S22 introduceert subtiele verbeteringen in het ontwerp, zoals een iets dunner en lichter frame, waardoor het comfortabeler is om vast te houden en te gebruiken gedurende langere periodes.

Wat zijn de verschillen tussen Samsung S21 vs S22

Prijs

Hoewel de Galaxy S22 zeker indruk maakt met zijn upgrades, blijft de Galaxy S21 een aantrekkelijke optie voor veel consumenten. Met prijsdalingen naarmate nieuwe modellen worden gelanceerd, kan de S21 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige smartphone zonder de nieuwste toeters en bellen.

Conclusie

Kortom, terwijl de Samsung Galaxy S21 en de Galaxy S22 beide indrukwekkende apparaten zijn, zijn er duidelijke verschillen die de keuze tussen hen kunnen beïnvloeden. De S22 biedt verbeteringen op het gebied van scherm, prestaties, fotografie en connectiviteit, terwijl de S21 een aantrekkelijke optie blijft voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige smartphone tegen een lagere prijs. Welke je ook kiest, beide toestellen vertegenwoordigen het beste van Samsung's vlaggenschip-technologie en zullen zeker voldoen aan de behoeften van veeleisende smartphonegebruikers.

Refurbished Samsung kopen

Zowel de Samsung Galaxy S21 als de Samsung Galaxy S22 zijn als refurbished Samsung toestel bij Forza zeer voordelig verkrijgbaar. Vanaf 1 juni 2023 bieden we bovendien drie jaar garantie en leveren we laadaccessoires zonder bijkomende kosten. Onze Samsung apparaten worden zorgvuldig geïnspecteerd door gecertificeerde software en ervaren technici, waardoor we over het Keurmerk Refurbished beschikken. Heb je vragen over onze Samsung toestellen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Bestellingen geplaatst op werkdagen of op zondag voor 22:30 uur worden de volgende dag bezorgd!

samsung
← Vorige Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?