Wanneer is Black Friday 2024? En wat is de geschiedenis?

04 April 2024 - 3 min. read time
Wanneer is Black Friday 2024? En wat is de geschiedenis?

Black Friday is een belangrijke winkeldag in de Verenigde Staten die plaatsvindt op de dag na Thanksgiving, de vierde donderdag van november. Inmiddels is deze dag in meerdere landen een fenomeen geworden. De geschiedenis van Black Friday is rijk aan evolutie en legendes, en het heeft zich ontwikkeld tot een van de drukste winkeldagen van het jaar. Maar wanneer is Black Friday 2024?


Wanneer is Black Friday 2024?

Black Friday 2024 valt op vrijdag 29 november 2024. Op deze dag (of soms de hele week) vind je bij allerlei winkelketens prijsverlagingen of acties op een groot aantal producten.

Black Friday geschiedenis

De precieze oorsprong van de term "Black Friday" is enigszins controversieel. Eén populaire theorie over de Black Friday geschiedenis suggereert dat de term voor het eerst werd gebruikt door de politie in Philadelphia in de jaren 1960 om te verwijzen naar de chaotische drukte en het verkeer dat ontstond op de dag na Thanksgiving. De politie beschouwde het als een zwarte dag vanwege de overlast. Een andere theorie over de Black Friday geschiedenis stelt dat "Black Friday" verwijst naar de gewoonte van winkeliers om inkomsten op die dag in het zwart op hun boekhouding te noteren, wat aangeeft dat ze winst begonnen te maken na een jaar van verlies (in het rood).

Wist je dat…

Black Friday traditioneel het begin van het vakantieseizoen is? Black Friday wordt vaak beschouwd als het begin van het kerstinkoopseizoen in de Verenigde Staten. Daarnaast is in de loop der jaren Black Friday geëvolueerd. Wat begon als een dag met vroege openingsuren en beperkte aanbiedingen is uitgegroeid tot een waar evenement.

De komst van het internet

Naast Black Friday is er sinds begin 21e eeuw met de komst van online shopping ook het zogeheten ‘Cyber Monday’. In essentie is Cyber Monday een dag gewijd aan online winkelen met aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen, en het markeert het begin van het vakantieseizoen voor online shoppers, vergelijkbaar met hoe Black Friday het begin markeert voor fysieke winkels.

Wanneer is Black Friday 2024 bij Forza Refurbished?

Ook Forza Refurbished viert ieder jaar Black Friday. Onze acties zullen ook in de week van vrijdag 29 november 2024 plaatsvinden. Bij Forza Refurbished zijn er ieder jaar verschillende acties op refurbished iPhones, iPads, MacBooks, Apple Watches én Samsung toestellen. Ben jij stiekem al zoekende naar een van deze producten en wil je als éérste op de hoogste zijn van onze Black Friday deals? Bezoek dan hier onze Black Friday pagina én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Keurmerk Refurbished

Bestel je nieuwe refurbished Apple device vóór 22:30 uur en je zult hem al de volgende dag bij jou thuis hebben! Daarnaast ontvang je een garantie van drie jaar en krijg je gratis oplaadaccessoires bij je bestelling. Alle iPhones die door Forza worden verkocht, ondergaan een grondige controle op meer dan 50 punten, waardoor Forza Refurbished het Keurmerk Refurbished heeft gekregen. Als je kiest voor een gereviseerd toestel, draag je bovendien bij aan een verminderde uitstoot van CO2.

 


 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?