Apple, Android of Windows tablet? Welk merk past het best bij mij?

Men is verzot op smartphones en het liefst zijn we altijd online. Maar surfen op het internet gaat niet altijd even gemakkelijk op het kleine scherm van een slimme gsm. Een tablet daarentegen heeft een fier scherm en de handigheid van een smartphone. De vraag is dus niet óf je een tablet zou moeten aanschaffen, maar welk merk toestel het gaat worden. Een Apple iPad, of toch een Android- of Windows-tablet?


android, windows of apple?

Wat voor besturingssystemen worden gebruikt op een tablet?

Om te bepalen of een tablet wel of niet bij jou past, kijk dan eerst naar de werking van het toestel. Een systeem dat ‘goed’ werkt, zal vaneigens de voorkeur krijgen boven een waar je de botten van snapt. Dit heeft alles te maken met het type besturingssysteem. welke bij merk anders is.

Hieronder hebben wij de verschillende besturingssystemen opgesomd van de drie meest gekende tablets. Dit zijn Android, Windows en Apple.

De voor- en nadelen van een Android tablet

Een groot deel van de tablet markt wordt gedomineerd door Android. Android is een befaamd systeem dat de hardware aanstuurt van verschillende merken. Denk hierbij aan Lenovo, Asus en Samsung. Wanneer je Android-apparaten vergelijkt, merk je wellicht kleine verschillen. Maar in de basis is de werking van het apparaat omzeggens gelijk.

Android kenmerkt zich als systeem dat een breed gamma programma’s, games en andere applicaties tot haar beschikking heeft. Echter brengt dit aanbod ook een nadeel met zich mee. De Google Play Store, een online winkel waar gebruikers nieuwe programma’s en bestanden kunnen downloaden, is zó groot dat er een gebrek is aan nazicht.

Waarom kiezen voor een Android tablet?

 • Keuze uit diverse tablet-devices;
 • Breed gamma programma’s en bestanden in Google Play Store;
 • High-end, maar ook budgetversie-tablets beschikbaar.

Waarom niet kiezen voor een Android tablet?

 • Veel apps die niet of nauwelijk op veiligheid worden geviseerd;
 • Niet elke versie van Android is beschikbaar op ieder toestel;
 • Ontwikkelaars zijn malcontent over Android door piraterij;

De voor- en nadelen van een Windows tablet

Na Android is Windows een besturingssysteem dat gebruikt wordt op diverse tablets. Het merk is immers al jaren een grote speler in de techmark. Windows 10, het meest recente besturingssysteem van Windows, is recentelijk uitgebracht en richt zich met name op tablet-devices.

Door gebruik te maken van een visueel aantrekkelijke blokstructuur is Windows 10 een populair besturingssysteem voor tablets, maar ook voor vaste computers. Het voordeel van één overkoepelende besturing is dat apps en programma’s gebruikt kunnen worden op diverse devices. Met name de zakelijke markt komt dit ten goede. Hoewel Windows ook op mobiel is verschenen, is het besturingssysteem op smartphone gans geflopt.


Waarom kiezen voor een Windows tablet?

 • Wissel probleemloos bestanden uit;
 • Eindeloos personaliseren van devices;
 • Beschikbaar in verschillende prijscategorieën;
 • Prettige lay-out voor tablets.

Waarom niet kiezen voor een Windows tablet?

 • Veel apps die niet of nauwelijk op veiligheid worden geviseerd;
 • Niet elke versie van Android is beschikbaar op ieder toestel;
 • Ontwikkelaars zijn malcontent over Android door piraterij;

logos windows, apple, android

De voor- en nadelen van een Apple tablet

Naast Android en Windows is het Apple die veelal gevaloriseerd wordt in de wereld van tablets tablet industrie. iOS spant omzeggens de kroon wanneer je kijkt naar de systemen op een tablet. Door de eenvoud, waar het Apple-systeem om bekend staat, is iOS eenvoudig te gebruiken voor verschillende leeftijdscategorieën.

Ook is iOS een gesloten systeem. Dat wil zeggen dat partijen van buitenaf, met goede of slechte bedoelingen, niet zomaar kunnen in de software kunnen geraken. Dit heeft als voordeel dat apps en diensten geoptimaliseerd zijn voor de verschillen Apple-tablets en dat virussen geen kans maken.


Waarom kiezen voor een Apple tablet?

 • Elk device functioneert omzeggens hetzelfde;
 • Constant geviseerd op fouten, virussen en bugs;
 • Simpel en snel in gebruik;
 • Ondersteunt Apple-accessoires.

Waarom niet kiezen voor een Apple tablet?

 • Weinig personalisatie-mogelijkheden;
 • Apps zijn soms uitgesloten door straffe Apple-controles;
 • Geheugen is niet extern uit te breiden;

Redenen om een Apple iPad te kopen

Het kopen van een tablet die onder een gesloten en geviseerd netwerk valt, kent diverse voordelen. Apple stelt gebruiksvriendelijkheid voorop en heeft totale controle over de prestaties van haar producten. De software en hardware worden op elkaar afgestemd, zonder dat er een andere partij bij betrokken is. Hierdoor komt Apple dikkels als beste uit de test.

Ieder jaar brengt Apple diverse producten uit, zoals laptops, smartphones en tablets. in tegenstelling tot Android- of Windows-tablets, waarvan jaarlijks tientallen producten op de markt komen, verschijnt er elk jaar (meestal) maar één nieuwe iPad. Het ontwerp en de bouw van zo’n device neemt dus veel meer tijd in beslag, wat resulteert in een hoogwaardig ontworpen tablet die vernieuwend is en optimaal presteert.

Waarom Apple iPad de slimste keuze is

De Apple iPad is bedoeld om een volledige tablet beleving te bieden voor zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers. Waar je ook bent, met een iPad kijk je eenvoudig films en series, speel je de fierste games of lees je de leukste e-boeken. Het groeiende aantal apps zorgt ervoor dat verveling geen kans maakt. Ben je al eigenaar van een Apple-device? Dan werkt de iPad bijzonder goed samen door middel van iCloud. Deze software zorgt ervoor dat bestanden, zoals foto’s en video’s, direct op andere Apple-devices geraken.

Ook interessant: iOS12: deze devices zijn geschikt voor het nieuwe besturingssysteem.

iPad is voor iedereen

Nog (redelijk) onbekend met tablets? Dan is de iPad een slimme keuze. De interface is voorzien van alle gemakken, wat betekent dat je geen onnodig veel tijd kwijt bent met het onder de knie krijgen van de besturing. Dit betekent dat iedereen direct aan de slag kan met een Apple iPad. Daarnaast garandeert de fiere behuizing een duurzaam toestel dat nog jaren met plezier in gebruik genomen kan worden.


Een refurbished Apple iPad van Forza

Ruim tien jaar geleden bracht apple de eerste iPad op de markt. Inmiddels is het apparaat volledig vernieuwd en neem je jouw tablet overal mee naartoe. Of het nu in de trein, op kantoor of tijdens een vakantie is: met Apple iPad ben je voorzien van alle gemakken. Helaas is de aanschaf van een nieuwe iPad door de jaren heen flink toegenomen. Maar daar heeft Forza Refurbished iets op gevonden.

Met een refurbished device ben je zeker van kwaliteit, zonder veel geld op te doen voor het elektronische device. Een iPad Mini is bij ons al te verkrijgen voor 99 euro? Is het toestel niet naar wens, dan zend je de tablet probleemloos naar ons terug binnen 14 dagen.