Alles over de iPhone 8

Alles over de iPhone 8

In 2017 bracht Apple de iPhone 8 op de markt. Dit toestel is gekend vanwege het vertrouwde iPhone-ontwerp. Dit ontwerp is ook te vinden is bij de iPhone 7. De iPhone 8 heeft echter een prachtig glazen design en is hierdoor draadloos oplaadbaar. Daarnaast is de iPhone 8 razendsnel én energiezuinig door de straffe processor. Hier lees je waarom de iPhone 8 anno nu nog steeds een fantastische smartphone is.


iPhone 8 met glazen design

Het uiterlijk van de iPhone 8 lijkt erg veel op zijn voorganger, de iPhone 7. Vooral als je kijkt naar de voorkant van beide toestellen. Aan de achterzijde is er meer verandert bij de iPhone 8. Apple heeft het toestel namelijk voorzien van een glazen design, hierdoor krijgen de kleuren Space Grey, Silver en Gold en Red een geheel nieuwe dimensie. Ook zorgt het glazen design ervoor dat de iPhone 8 draadloos oplaadbaar is.

iPhone 8 kleuren

Eerste iPhone met True Tone beeldscherm 

De iPhone 8 heeft een True Tone beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat de kleurweergave op de iPhone 8 aangepast wordt aan de omgeving van het toestel. s’Avonds zal je iPhone 8 een meer gelige kleurweergave krijgen, wat rustgevender is voor je ogen. In het zonlicht wordt het beeldscherm een stuk lichter, waardoor je ook buiten een prettige schermweergave ervaart. True Tone display kun je indien gewenst handmatig uitschakelen.

iPhone 8 met True Tone

Verbeterde 12 megapixel camera

Apple heeft de iPhone 8 uitgerust met een verbeterde 12 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Door de slimme sensor kun je tot wel 83% meer licht opvangen. Het verschil is voornamelijk merkbaar bij slecht licht. Zelfs tijdens extreme omstandigheden zoals bij mountainbiken, maak je haarscherpe foto’s. Dit komt door de verbeterde optische beeldstabilisatie. Ideaal voor bijvoorbeeld vloggers, die video’s willen maken in een 4K (ultra-HD) resolutie.

Aan de voorzijde is hij uitgerust met een 7 megapixel camera. Apple noemt dit ‘Portrait Modus’, wat je helpt aan nog betere selfies. Zelfs met weinig licht trek je mooie selfie.

iPhone 8 camera

Draadloos oplaadbaar

Door het glazen design is de iPhone 8 draadloos oplaadbaar. Het voordeel van draadloos opladen is dat je tegelijkertijd je iPhone op kunt laden, en muziek af kunt spelen. Uiteraard kun je de iPhone 8 ook opladen met de lightning kabel.

iPhone 8 draadloos

Snelste en duurzaamste iPhone ooit

De A11 Bionic processor is de meest zuinige- en tegelijkertijd krachtigste processor ooit. Hierdoor is de iPhone 8 tot wel 25% sneller dan de iPhone 7. Bijkomend voordeel is dat de batterij ook nog eens langer meegaat. Dit komt omdat de A11 Bionic processor slim genoeg is om processorkernen uit te schakelen, als deze niet nodig zijn.

iPhone 8 Silver

De iPhone 8 is water- en stofbestendig

De iPhone 8 heeft een IP67-certificering. Dit betekent dat het toestel water- en stofbestendig is, maar niet volledig waterdicht. Als je in de regen iemand wilt bellen is dit geen enkel probleem. Ook wanneer er een glas met drinken over je toestel valt, levert dit nog geen (ernstige) schade op. Wél raden we je aan om vloeistoffen zoveel mogelijk te vermijden.

In theorie moet de iPhone 8 het een half uur, tot maximaal 1 meter diep in het water volhouden. Deze norm is getest in een gecontroleerde ruimte (laboratorium). Forza Refurbished en Apple bieden géén garantie op waterschade.

iPhone 8 spatwaterbestendig

iPhone 8 kopen

Voor een nieuwe iPhone 8 64GB betaal je (momenteel, 28-10-2019) bij Apple € 539,-. Een refurbished iPhone 8 koop je met 64GB opslagruimte voor € 409 (C-grade). Dat is snel verdiend toch? Daarbij ontvang je twee jaar garantie op jouw aankoop en gratis nieuwe laad accessoires.

Waarom een refurbished iPhone 8 kopen?

  • Goedkoper dan de nieuwprijs;
  • Gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd;
  • Twee jaar garantie, óók op de accu van de iPhone 8;
  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door robots;
  • Geen enkel risico. Retourneer tot 14 dagen gratis na aankoop.