iPhone 8 Face ID

10 December 2021 - read time
iPhone 8 Face ID

In dit artikel geven we antwoord op de vraag: heeft de iPhone 8 Face ID. Daarnaast behandelen we alles wat je moet weten over het ontgrendelen van de iPhone 8. Om maar direct met de deur in huis te vallen: de iPhone 8 heeft geen Face ID. Hoe dit precies zit, lees je hier:


iPhone 8 Face ID

De iPhone 8 is tegelijk uitgebracht met de baanbrekende iPhone X. Hierdoor zou je kunnen vermoeden dat beide iPhones op dezelfde manier zijn te ontgrendelen. Echter, ondanks het feit dat beide vlaggenschiptelefoons in hetzelfde jaar zijn uitgebracht, beschikt alleen de iPhone X over Face ID. iPhone 8 Face ID is dus niet aan de orde. In tegenstelling tot Face ID gebruik je bij de iPhone 8 Touch ID. Hierover meer in de volgende alinea’s.

Thuisknop iPhone 8

iPhone 8 Face ID is dus een combinatie die niet voorkomt. Het ontwerp met thuisknop iPhone 8 geeft al enigszins vrij hoe je de iPhone 8 refurbished wel kunt ontgrendelen. In tegenstelling tot de iPhone X refurbished vind je namelijk een fysieke thuisknop onderaan het scherm van de iPhone 8. De thuisknop iPhone 8 leent zich goed voor het navigeren door apps en taken op je scherm, maar is dus ook dé manier om je iPhone 8 te ontgrendelen. Een oplegging van jouw vinger is voldoende. De iPhone 8 ontgrendelen zonder code is dus mogelijk dankzij de Touch ID-ontgrendelfunctie.

iphone 8 touch id

iPhone 8 Touch ID

Het fijne van de iPhone 8 Touch ID is dat het vrijwel altijd werkt. Bij de gezichtsherkenningsscan Face ID is dit anders. Als je een masker draagt of je gezicht om andere reden even niet herkent kan worden, ben je aangewezen op de toegangscode. Bij de iPhone 8 met Touch ID heb je echter weer een uitdaging als je handschoenen draagt.

 

Touch ID op de iPhone 8 of andere iPhones zoals iPhone 7 of SE 2020, werkt eenvoudig en snel. Je hoeft alleen je vinger op de scanner onderaan het scherm te leggen en de iPhone zal ontgrendelen. De iPhone 8 Touch ID stel je vooraf in. Hierdoor herkent de iPhone 8 jouw identieke vinger als je hem er later weer oplegt. Je kunt meerdere vingers instellen. Dat is handig omdat je niet altijd je telefoon op dezelfde manier vasthoudt. Onthoud wel de toegangscode goed, je iPhone zal hier ook nog geregeld naar vragen om er zeker van te zijn dat jij het bent of twijfel.

 

Met Touch ID kun je ook betalingen verrichten via Apple Pay. Dit werkt hetzelfde als contactloos betalen met je bankpas, maar dan met de iPhone 8. Je kunt Touch ID ook gebruiken als de manier om toegang te krijgen tot apps.

iphone 8 chip

iPhone 8 toegangscode vergeten

iPhone 8 toegangscode vergeten? Zodra je te vaak de toegangscode op het vergrendelscherm verkeerd hebt ingevoerd, kan de iPhone blokkeren. Als je dan de toegangscode niet meer weet, dien je de iPhone in de herstelmodus te zetten. Op deze manier kun je de iPhone wissen en opnieuw instellen. Met dit proces worden de gegevens en instellingen, inclusief de toegangscode, verwijderd, zodat je de iPhone opnieuw kunt configureren. Dus iPhone 8 ontgrendelen zonder code, daar hoop je natuurlijk niet op. Mocht het toch onverhoopt voorkomen? Dan kun je dus maar beter een back-up van je gegevens hebben.

Conclusie iPhone 8 Touch ID

De iPhone 8 is met de veilige en snelle vingerafdrukscanner, genaamd Touch ID, te ontgrendelen. Hierbij kun je met het opleggen van je vinger de iPhone 8 ontgrendelen. Ondanks het feit dat Face ID de nieuwere manier is om te ontgrendelen, welke tegelijk met de iPhone X, in hetzelfde release-jaar van de iPhone 8, is uitgebracht, is Touch ID vanwege de fysieke Touch ID-knop, voor velen nog steeds juist dé reden om voor dit toestel te kiezen. Naast op de refurbished iPhone 8 vind je Touch ID op de iPhone SE, 6S, 7, 7 Plus, 8 Plus en SE 2020.

iphone 8 draadloos opladen

iPhone 8 Touch ID kopen

Wil je ook beschikken over de eerste iPhone met draadloos opladen, maar toch beschikt over vertrouwde technieken zoals Touch ID? Dat kan nog steeds! Want ondanks het feit dat Apple zelf geen iPhone 8 meer nieuw aanbiedt, is hij nog wel refurbished verkrijgbaar en te vinden in ons grote gamma refurbished iPhones! Hierdoor vind je bij Forza altijd een refurbished iPhone voor ieder type gebruiker. Daarbij geniet je van 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en dus ook op de iPhone 8 batterij! Zo ben je verzekerd van draadloos opladen na aankoop, maar ook nog over een paar jaar.

iphone 8 face id
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?