iPhone 8 hard reset

21 Januari 2022 - read time
iPhone 8 hard reset

Bij de iPhone 8 en iPhone X refurbished heeft Apple enkele wijzigingen aangebracht in de manier om deze hightech smartphones geforceerd te herstarten. Deze wijzigingen hebben niet alleen betrekking op geforceerde herstarts, maar veranderen ook het proces voor het openen van de herstelmodus en DFU-modus.


Druk je op de Slaap/Wektoets (de zijknop) i.c.m. één van beide volumeknoppen en houd je deze ingedrukt, waardoor de noodoproepfunctie (SOS) wordt opgeroepen op de iPhone 8 refurbished.

 

Dit is aanwezig op de refurbished iPhone 8- en 8 Plus-modellen. Met deze wijziging in de functionaliteit in gedachten, moest een nieuwe methode voor geforceerde herstarts (iPhone 8 hard reset), herstelmodus en DFU-modus worden geïmplementeerd, en Apple heeft precies dat gedaan.

iphone 8 hard reset

Geforceerd opnieuw opstarten: iPhone 8 hard reset

Om de iPhone 8 geforceerd opnieuw op te starten (iPhone 8 harde reset), druk je op de knop Volume omhoog, druk je op de knop Volume omlaag en houd je de zijknop ingedrukt totdat jouw apparaat opnieuw opstart, laat deze vervolgens los. Alle drie de knoppen moeten relatief snel na elkaar worden ingedrukt. Nadat u de zijknop ongeveer tien seconden hebt ingedrukt, wordt de iPhone geforceerd opnieuw opgestart.

 

Stap 1: Sluit je iPhone 8 aan op je Mac of pc met een Lightning-naar-USB-kabel.

 

Stap 2: Druk op de knop Volume omhoog, druk op de knop Volume omlaag en houd de knopzijde ingedrukt totdat je apparaat opnieuw opstart. Blijf de zijknop ingedrukt houden, ook nadat je het Apple-logo ziet verschijnen.

 

Stap 3: Laat de Zijknop los de Verbinden tot stand komt op het scherm van de iPhone.

 

Stap 4: Je zou een bericht moeten zien waarin staat "Er is een probleem met de iPhone dat vereist dat het wordt bijgewerkt of hersteld." Van daaruit kun je kiezen om de software van de iPhone bij te werken of te herstellen.

 

Hoe kom ik in DFU modus op iPhone 8

Stap 1: Sluit je iPhone aan op uw Mac of pc met een Lightning-naar-USB-kabel.

 

Stap 2: Druk op de knop Volume omhoog, druk op de knop Volume omlaag en houd de knop Zijde 10 seconden ingedrukt totdat het scherm zwart wordt.

 

Stap 3: Terwijl je de zijknop ingedrukt houdt, houd je de Volume omlaag-knop 5 seconden ingedrukt en laat je de zijknop los terwijl je de Volume omlaag-knop nog 10 seconden ingedrukt houdt. Het scherm moet zwart blijven.

 

Stap 4: Start iPhone-taken op, en wacht op "Er is een iPhone in herstelmodus gedetecteerd. Je moet deze iPhone herstellen voordat het kan worden gebruikt."

 

iphone 8 refurbished

Hoe de herstelmodus of DFU-modus te verlaten op iPhone 8

Zolang er geen problemen zijn met je iPhone, is het verlaten van de herstelmodus of DFU-modus eenvoudig.

 

Om uit de herstelmodus te komen, houd je de zijknop ingedrukt totdat het verbinden-logo verdwijnt. Om uit de DFU-modus te komen, druk je op de knop Volume omhoog, druk je op de knop Volume omlaag en houd je de zijknop ingedrukt totdat je het Apple-logo op het scherm ziet verschijnen. Je kunt dit ook gebruiken om de herstelmodus te verlaten als je liever een enkele methode wilt onthouden.

 

Het proces voor het beheren van herstel en DFU-modus is iets ingewikkelder geworden met de refurbished iPhone 8, maar het is nog steeds relatief eenvoudig. Volg de instructies die worden weergegeven op je iPhone en computer, en je zult in een mum van tijd heer en meester zijn.

 

Wat vind je van de nieuwe methoden voor force restarts, herstel en DFU-modus? Laat hieronder in het commentaar weten wat je denkt.

Refurbished iPhone kopen

Forza beschikt over het grootste gamma refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor vind je bij Forza een refurbished iPhone voor het hele gezin. De iPhone 8 als is refurbished verkrijgbaar bij Forza. En dat betekent heel veel voordeel! Zo bespaar je tot wel 60% ten opzichte van nieuw en geniet je ook nog eens van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Welke iPhone je ook kiest, je ontvangt jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis!

reset iphone 8 instructie handleiding
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?