iPhone 8 vs iPhone XR

21 Januari 2022 - read time
iPhone 8 vs iPhone XR

De iPhone 8 en iPhone XR refurbished beschikken over vrijwel hetzelfde camerasysteem, maar hebben naast overeenkomsten ook de nodige verschillen. We vertellen je er alles over.


iPhone 8 vs iPhone XR: ontwerp

Waar de iPhone 8 refurbished nog beschikt over het vertrouwde design met thuisknop, heeft Apple de iPhone XR uitgerust met een scherm van rand tot rand. Hierbij is er geen plaats meer voor de vertrouwde thuisknop en heeft Touch ID plaatsgemaakt voor Face ID ontgrendeling.

 

iphone 8 refurbished

De behuizing van de iPhone XR is van aluminium en de achterkant is bedekt met glas. Door deze materiaalkeuze en een upgrade van technieken is het mogelijk om de iPhone XR draadloos op te laden.

 

De iPhone 8 heeft in tegenstelling tot de iPhone XR een klassiek ontwerp. Zo vind je onderaan het scherm een fysieke Touch ID-thuisknop. Daarbij zijn er rondom het scherm bredere randen te vinden. Evenals de iPhone XR refurbished is de achterkant van glas. De zijkanten zijn van aluminium.

 

Waar de iPhone 8 refurbished in 4 kleuren is te verkrijgen, heeft de iPhone XR een paar extra kleuren: zwart, wit, geel, rood, blauw en koraal. De iPhone 8 is te verkrijgen in de bekendere Apple-kleuren: space grey, zilver, goud, rood.

 

Als we het hebben over het ontwerp kunnen we natuurlijk ook niet om de eyecather heen: het beeldscherm.

 

iPhone 8 vs iPhone XR: beeldscherm

De iPhone 8 refurbished heeft een 4.7 scherm met randen aan weerszijden. De iPhone XR refurbished heeft met 6.1 inch het grootste scherm van de twee. Beide schermen zijn Full HD en bieden dus een rijke kleurweergave. Echter, als je graag films of series op je iPhone bekijken zal met de 6.1 inch de kijkervaring het meest optimaal zijn. Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze.

 

iphone xr refurbished kleuren

iPhone 8 vs iPhone XR: ontgrendeling

Als je gewend bent aan ontgrendelen door vingeroplegging, dan is de iPhone XR een geheel nieuwe ervaring. Daar waar de iPhone 8 refurbished is uitgerust met de Touch ID-vingerafdrukscanner, is de iPhone XR refurbished te ontgrendelen door ernaar te kijken. Zodra de Face ID-sensor aan de voorzijde je gezicht herkent zal de iPhone worden vrijgegeven. De fysieke thuisknop onder het scherm ontbreekt hierdoor bij de iPhone XR refurbished.

 

iPhone 8 vs iPhone XR: prestaties en batterijduur

Doordat de A12 processor van de iPhone XR nieuwer, sneller en efficiënter is dan de A11 processor in de iPhone 8, gaat hij ook langer mee. Zo heeft Apple aangegeven dat de processor van de iPhone XR tot wel 40% energiezuiniger is dan de processor in de refurbished iPhone 8. Zoals gezegd is de A12 processor de opvolger van de A11 processor. Hierdoor heeft de iPhone XR een klein streepje voor op de iPhone 8 refurbished. Afhankelijk van de zwaarte van de taken die je wil kunt uitvoeren kan het nog interessanter zijn om te kiezen voor iets meer power. Echter, de iPhone 8 is zeer geschikt voor bovengemiddeld zware taken.

 

iphone 12 refurbished

Conclusie: iPhone 8 vs iPhone XR

Kortom, als je zweert bij de fysieke thuisknop en Touch ID is de iPhone 8 refurbished een fraai en compact toestel voor alledaags gebruik en meer. De iPhone XR refurbished heeft een iets betere processor en batterij en beschikt over

 

Ben je groot fan van de thuisknop en al haar functies en ben je daarnaast opzoek naar een compact toestel? Kies dan voor Apple iPhone 8. Apple iPhone XR is jouw keuze als je een snelle iPhone zoekt. Daarnaast kies je Apple iPhone XR voor het grotere scherm en de een bredere kleurkeuze. Bekijk al onze refurbished iPhones voor het gehele gamma. 

verschil iphone xr iphone 8
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?