iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn de natuurlijke opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De toestellen liggen in het verlengde van elkaar en hebben daardoor veel overeenkomsten. Toch heeft Apple met de iPhone 8 Plus weer interessante verbeteringen toegevoegd. Zo is de iPhone 8 Plus uitgerust met een snellere A11 Bionic-chips en is dit toestel draadloos op te laden.

Als je een iPhone 7 Plus hebt of overweegt om er een aan te schaffen, vraag jij je misschien af hoe de smartphone zich verhoudt tot de iPhone 8 Plus. Daarom hebben we een lijst gemaakt met nieuwe en ongewijzigde functies en technische specificaties.

iphone 8 plus refurbished

iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus: wat is hetzelfde?

De iPhone 8 plus en iPhone 7 Plus zijn op veel punten hetzelfde, waaronder: Touch ID, camera’s aan de voorzijde, geheugen, batterijduur en hoofdtelefoonaansluiting.

Touch ID

Zowel de iPhone 8 Plus refurbished als de iPhone 7 Plus refurbished hebben thuisknoppen met Touch ID-vingerafdrukverificatie. Zowel om het toestel te ontgrendelen als voor het navigeren maak je met de twee Plus-toestellen gebruik van de handige knop onderaan het beeldscherm.

iphone 8 plus refurbished

Camera's aan de voorzijde

De frontcamera is een 7 megapixelsensor met ƒ/2.2-diafragma, Retina Flash en 1080p HD-video-opname op zowel de iPhone 8 Plus als de iPhone 7 Plus.

Geheugen

Beide modellen beschikken over 3GB RAM-werkgeheugen.

Batterijduur

Zowel de iPhone 8 Plus als de iPhone 7 Plus hebben dezelfde batterijduur, zo blijkt uit tests van Apple:

  • Spreken/ bellen: Tot 21 uur
  • Internetten: Tot 13 uur
  • Video afspelen: Tot 14 uur
  • Audio afspelen: Tot 60 uur

Hooftelefoonaansluiting

Beide modellen hebben een Lightning-connector, maar geen 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Oordopjes of een hoofdtelefoon zijn te gebruiken via een bluetooth of met behulp van een tussenkabeltje.

iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus: wat is vergelijkbaar?

Schermen

Zowel de iPhone 8 Plus als de iPhone 7 Plus hebben een 5,5-inch lcd-scherm, of terwijl een Retina HD-scherm met een resolutie van 1920×1080. Bijna alle andere technische specificaties van het display zijn gelijk aan elkaar, waaronder een contrastverhouding van 1300:1, 3D Touch, ondersteuning voor Wide Color (P3) en een maximale helderheid van 625 cd/m2.

True Tone display

Het enige verschil is dat de iPhone 8 Plus een True Tone-display heeft, waarmee de kleur en intensiteit van het display automatisch worden aangepast aan de kleurtemperatuur van het licht in de omgeving.

Als je bijvoorbeeld in een zwak verlichte kamer met gloeilampen staat, zal het display warmer en geler lijken. Staat u buiten op een bewolkte dag, dan ziet het scherm er koeler en blauwer uit.

iphone 8 plus refurbished

Camera's aan de achterzijde

Zowel de iPhone 8 Plus als de iPhone 7 Plus hebben 12-megapixel camera's aan de achterzijde bestaande uit:

  • een telelens met ƒ/2.8 diafragma
  • een groothoeklens met ƒ/1.8 diafragma.

De iPhone 8 Plus heeft ondersteuning voor Portret modus, maar alle andere specificaties van de achterste camera zijn op papier identiek aan de iPhone 7 Plus. Apple zegt echter dat de iPhone 8 Plus camera is verbeterd met een grotere, snellere sensor, een nieuw kleurenfilter en diepere pixels. Dit zou de camera van de iPhone 8 Plus iets beter maken.

Afmetingen en gewicht

iPhone 8 Plus is net iets zwaarder met 7,13 ons, vergeleken met 6,63 ons voor de iPhone 7 Plus. iPhone 8 Plus is ook iets dikker - 0,2 mm - dan iPhone 7 Plus, dus sommige erg krappe hoesjes passen misschien niet.

iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus: wat is er anders?

Ontwerp met glazen achterkant

iPhone 8 Plus heeft een volledig nieuwe glazen achterkant, met dezelfde bijpassende aluminium randen uit de 7000-serie en een glazen voorkant als iPhone 7 Plus. Apple zegt dat de achterkant van glas het sterkste glas van alle smartphones is, met een "50 procent diepere verstevigingslaag".

iphone 8 plus refurbished

Prestaties

iPhone 8 Plus is voorzien van Apple's nieuwste A11 Bionic-chip. Deze heeft twee prestatiekernen die 25 procent sneller zijn, en vierhoog efficiënte kernen die 70 procent sneller zijn, dan de A10-chip in iPhone 7 Plus. De A11-chip heeft ook een neurale motor en een krachtigere M11-bewegingscoprocessor in vergelijking met de M10.

Draadloos opladen

iPhone 8 Plus ondersteunt draadloos opladen op basis van de Qi-standaard. Het toestel kan worden opgeladen door het op een inductief oplaad-pad te leggen, zoals opties van accessoire-fabrikanten.

iphone 8 plus refurbished

Conclusie

De belangrijkste extra functies van de iPhone 8 Plus zijn een nieuw ontwerp met glazen achterzijde, een slim True Tone beeldscherm, snellere A11 Bionic-chip, draadloos opladen, snel opladen, 4K-video-opname met maximaal 60 FPS en Bluetooth 5.0. Al met al maken deze functies de iPhone 8 Plus tot een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de iPhone 7 Plus.

Refurbished iPhone

De iPhone 8 Plus en 7 Plus worden beiden niet meer aangeboden door Apple. Ondanks dit zijn deze toestellen wel refurbished verkrijgbaar bij Forza. En dit betekent niet alleen dat je veel bespaart in de portemonnee, maar ook dat je geniet van 2 jaar garantie.