5 redenen om een refurbished MacBook Air te kopen

mb air

Naast smartphones en tablets bestaat de refurbished markt grotendeels uit laptops. Doorheen de jaren is de MacBook Air uitgegroeid tot een van de meest geliefde laptops op het gebied van refurbished. Op zoek naar een geschikte laptop, maar twijfel je nog over het type en/of model? Dan zijn dit dé 5 redenen om een refurbished Macbook Air te kopen:

1. Lichtgewicht ontwerp

Na introductie in 2008 zijn er meerdere MacBook Air-modellen verschenen, elk met andere specificaties en eigenschappen. Echter, er is altijd één ding dat de toestellen gemeen hebben, namelijk het lichtgewicht ontwerp. De laptops –verkrijgbaar in 11 inch en 13 inch - zijn zó licht dat je het nauwelijks merkt indien je ermee op schoot zit.

2. De nieuwste MacOS

Een ander voordeel van een refurbished MacBook Air is dat zelfs de oudere modellen ondersteund worden door Apple. De MacBooks Air (vanaf midden 2012) is geschikt voor de laatste MacOS software (Mojave). Dit heeft als voordeel dat apps en programma’s beschikken over de nieuwste functies. Koop je nú een refurbished MacBook Air van Forza Refurbished, dan ben je verzekerd van een toestel met de nieuwste MacOS.

3. Razendsnelle opstartsnelheid door SSD

Sinds 2010 beschikt elke MacBook Air over een SSD (solid-state drive). Dit type opslag is het snelle broertje van de ‘gewone’ harde schijf en zorgt dat de laptop binnen no-time is opgestart. Ook bestanden vinden kan in een handomdraai met de snelle MacBook Air. Ideaal wanneer je zoekt naar bijvoorbeeld een specifieke plaatje of bestand.

4. Lange batterijduur

Door het lichte gewicht van de MacBook Air is dit dé ideale laptop voor de reizende gebruiker. Wanneer je vaak op pad gaat, ben je veelal niet in de buurt van een oplaadpunt. Gelukkig kun je bouwen op de fenomenale batterij van de MacBook Air. Door de slimme manier van stroomverbruik is de MacBook Air een welgekozen optie voor onder meer studenten en forenzen. Hoewel de accuduur verschilt per gebruiker, kun je rekenen op een toestel dat urenlang meegaat.

5. Vertrouwde kabelaansluitingen

ports macbook air

Tot slot beschikt de MacBook Air over alle nodige kabelaansluitingen. Waar vandaag de dag steeds vaker alléén USB-C aanwezig is, hebben de meeste refurbished MacBook Airs meerdere verbindingsmogelijkheden. Een ‘standaard’ USB-stick kan direct aangesloten worden op je toestel. Projector of monitor aansluiten? Ook dat kan probleemloos met een Thunderbolt-adapter.

MacBook Air kopen bij Forza Refurbished

Wanneer je kiest voor een high-end laptop van Apple praat je al snel over een hoge instapprijs. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Een refurbished MacBook Air van Forza biedt namelijk dé oplossing voor Apple-liefhebbers met een kleiner budget.

Voordelen van een refurbished MacBook Air

In vergelijking met een nieuwe MacBook, bespaar je met een refurbished MacBook Air namelijk behoorlijk op kosten. De besparing kan oplopen tot maar liefst 60% ten opzichte van de originele nieuwprijs. Daarnaast profiteer je óók van andere voordelen, namelijk:

  • Standaard twee jaar garantie op je aankoop;
  • MacBook Air is altijd inclusief gratis laad accessoires;
  • Gecontroleerd en gereviseerd door technici;
  • Duurzaam door hergebruik.