5 redenen waarom refurbished niet hetzelfde is als tweedehands

De vergelijking tussen refurbished en tweedehands wordt vaak gemaakt. Tweedehands en refurbished is namelijk voor velen gelijk. Daar maken wij bij Forza Refurbished graag bezwaar tegen, want niets is minder waar. Dit zijn dé vijf redenen waarom refurbished niet hetzelfde is als tweedehands.

1. Veilige aankoop

Vandaag wordt er veel geld opgedaan aan elektronische apparaten op tweedehands verkoopplatformen. Helaas komt het erg vaak voor dat er gebruikers tussen zitten met kwade bedoelingen. De verkoop van iPhones op een kanaal zoals 2ehands.be, is dan ook erg fraudegevoelig. Zo kan het zijn dat een toestel nooit aankomt, maar waar al wél voor is betaald.

Met refurbished kies je voor zekerheid. Aankopen die op onze website gedaan worden, zijn veilig én betrouwbaar. Daarnaast is op de webwinkel van Forza Refurbished het BeCommerce keurmerk actief. Hiervoor moeten wij aan bepaalde eisen doen die het voor jou nog veiliger maken om te kiezen voor refurbished.

becommerce webshop

De gestelde eisen hebben betrekking tot het bieden van informatie over o.a.:

  • De onderneming en haar algemene voorwaarden;
  • Het bewaren van persoonlijke gegevens;
  • Bestellen en betalen;
  • Nazorg en klachtenregeling.

Meer weten wat de BeCommerce-eisen inhouden? Kijk dan op deze link.

2. Grondige controle en eventuele reparaties

Naast een veilige aankoop is het de kwaliteit van refurbished die het verschil gaat maken met tweedehands. Toestellen van Forza Refurbished worden namelijk altijd grondig onderzocht door professionele techniekers en, in het geval van iPhones, ook door speciale robots. Toestellen worden gereviseerd op ruim 50 punten en, mocht het nodig zijn, gerepareerd. Zo heb jij als klant zekerheid van de hoogste kwaliteit.

3. Twee jaar garantie

In tegenstelling tot tweedehands, waarbij je géén zekerheid hebt van wat je koopt, werkt een refurbished device van Forza altijd twee jaar of langer. Alle refurbished devices van Forza Refurbished worden namelijk pas verzonden wanneer ze door onze strenge controles geraakt zijn. Hierdoor is de kans omzeggens 0 dat er defecten aan het toestel zijn. Toch kan het voorkomen dat er een onderdeel niet naar behoren functioneert. In dat geval kan er een beroep gedaan worden op de tweejarige garantieperiode van Forza Refurbished.

Bij het terugzenden van een toestel nemen wij de verzendkosten op ons. Hier hoef jij, de klant, dus niet over te tobben. Is het toestel binnen dan wordt er gekeken naar het defecte en zorgen onze techniekers ervoor dat het device weer marcheert. Door de centrale ligging in Breda kan het retour al binnen enkele werkdagen verwerkt zijn en terug bij de eigenaar.

4. Professioneel gekuiste toestellen

Je bent er dus zeker van dat de inhoud van een refurbished device in optimale staat verkeert. Maar hoe zit dat met het uiterlijk van de smartphone? Het oog wil toch ook wat? Niet getreurd want vóór een toestel wordt verzonden, is het apparaat volledig gekuist op professionele wijze. Ook dit is niet te vergelijken met tweedehands. Dit komt omdat er, in het geval van Forza Refurbished-toestellen, een team aan medewerkers ervoor zorgt dat er geen vetvegen, kruimels of andere vuilsporen te vinden zijn. Een wezenlijk verschil wat direct te maken heeft met de kwaliteit van een Apple-device.


factory reset iphone

5. Meer dan alleen een factory reset

Tot slot is er nog een wezenlijk verschil tussen tweedehands en refurbished, dat alles te maken heeft met privacy en persoonsgegevens. Refurbished-toestellen worden namelijk altijd vóór controle volledig leeggemaakt. Op deze manieren is het niet mogelijk om gegevens terug te halen van een vorige eigenaar.

Het leeghalen doen we bij Forza Refurbished door middel van gecertificeerde datawiping. Hierbij worden de gegevens verwijderd van het toestel, zodat niemand er meer toegang tot heeft. Dit is met name interessant voor toestellen die zakelijk gebruikt gaan worden. Ook voor gebruikers die hun oude toestel bij ons inleveren, zorgt de datawipe voor een veilige afhandeling.

Waarom kiezen voor de kwaliteit van rurbished

Nu je hebt gelezen waarom refurbished en tweedehands twee verschillende soorten producten zijn, kun je voor jezelf een keuze maken welk van de twee het beste bij jou past. Tweedehands is soms lager in aankoopprijs, echter neemt dit een risico met zich mee. Dit risico heb je niet met (Forza) refurbished en de kosten blijven nog steeds ver onder de nieuwprijs. Al met al een slimme keuze dus.

Forza Refurbished: zien om te geloven

Om volledig overtuigd te zijn van de kwaliteit van refurbished moet het ervaren worden. Daarom hebben wij een breed aanbod aan toestellen in verschillende gradaties. Zo krijg je altijd waar voor je geld. En mocht het toestel niet zijn wat je ervan had gehoopt, dan kun je het device altijd kosteloos naar ons terugzenden. Neem dus alvast een kijkje in ons assortiment, of kies voor een van de onderstaande best sellers: