iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus, langer iOS ondersteuning

iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus, langer iOS ondersteuning

De iPhone 6S in september van 2015 uitgebracht. In september 2021 wordt de veel verkochte smartphone alweer zes jaar oud. Ondanks dit is de iPhone 6S, evenals de 6S Plus en iPhone SE nog steeds even bruikbaar als vijf / zes jaar geleden. Apple heeft namelijk onlangs aangekondigd dat deze toestellen in aanmerking komen voor de iOS 15-upgrade die later dit jaar beschikbaar wordt. Dus ook goed nieuws als je één van deze iPhones hebt! Je kunt nog langer van iOS ondersteuning genieten. Wat dit betekent leggen we hieronder uit.

Uitgebracht met iOS 9

De iPhone 6S, 6S Plus en SE 2016 van de eerste generatie, die allemaal met iOS 9 (iPhone SE met versie 9.3) werden uitgebracht, zullen tot de oudste toestellen behoren die de iOS-update zullen ontvangen.

De iPhone 6S is zeker in de running voor de langst ondersteunde telefoon tot nu toe. De iPhone 5S was vijf jaar oud toen het zijn laatste iOS-update kreeg met iOS 12, maar kwam niet in aanmerking voor iOS 13.

Aan de Android-kant levert Samsung twee jaar beveiligingsondersteuning. Maar met zes jaar iOS-updates en beveiligingsondersteuning werkt Apple vanuit een heel andere orde. Door deze lange ondersteuning zijn de iPhones en iPads van Apple ook op termijn een goede investering.

Nieuwe functies iOS15 beperkt

Natuurlijk zullen er een aantal nieuwe functies zijn, die niet werken met de A9 Bionic-processor van de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE. Functies zoals de Google Lens-achtige Visual Lookup, Live Text in foto's, portretmodus in FaceTime en nieuwe routebeschrijvingen in Kaarten zullen niet beschikbaar zijn voor 6S-gebruikers, omdat ze allemaal een toestel vereisen met een A12 Bionic-chip of hoger.

iPhones met alle functies iOS15

Wil je gebruik kunnen maken van alle iOS15 functies? Dan heb je een iPhone nodig met een A12 Chip of hoger. Deze iPhones zijn uitgerust met tenminste de A12 Bionic processor:

Refurbished iPhone

Bij Forza vind je het grootste assortiment refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor hebben we voor iedere wens en budget een refurbished iPhone of iPad. Onze devices worden verstrekt met het Keurmerk Refurbished.

keurmerk refurbished

Daarbij ontvang je ook nog eens twee jaar garantie. Hierdoor is het niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn een zeer interessante investering.

Weet jij al welke iPhone het gaat worden? Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, onze servicedesk staat voor je klaar!

ios15
Volgende →