iPhone 6S Review: dit is wat je moet weten!

iPhone 6S review: dit is wat je moet weten!

In 2015 lanceerde Apple de vooruitstrevende iPhone 6S. Door de krachtige hardware en uitmuntende features biedt dit toestel waar voor je geld. Maar, is het vandaag de dag nog steeds de moeite waard om een iPhone 6S aan te schaffen? Om alvast een voorschot te nemen op onze conclusie: schrijf de 6S niet af, want deze gsm heeft veel meer opties dan je zou verwachten. Dit is wat je moet weten over de iPhone 6S!

Verbeteringen aan de iPhone 6S

Welke verbeteringen heeft Apple doorgevoerd bij de iPhone 6S? Inmiddels zijn we wel gewend dat Apple’s ’S-Modellen’ op de markt brengt. Deze varianten zijn altijd een stuk beter, krachtiger en slimmer dan de voorganger, maar is dat Apple ook gelukt met iPhone 6S? De serie heeft in ieder geval hetzelfde design als de iPhone 6, maar is aan de binnenkant wel degelijk veranderd. Inhoudelijk is de refurbished iPhone 6S veel krachtiger ten opzichte van de iPhone 6. Hieronder vind je alle vernieuwingen van de iPhone 6S ten opzichte van de iPhone 6:

 • Het is de allereerste iPhone met 3D Touch;
 • Beschikt over een sterkere aluminium behuizing;
 • 12 megapixel camera met focus;
 • 5 megapixel FaceTime camera;
 • Breng foto’s tot leven met ‘Live Photo’s’
 • Een gloednieuwe kleur: roségoud
 • Mogelijk om te filmen in een 4K resolutie;

Lees ook: De verschillen tussen de iPhone 6S, iPhone 8 en iPhone X.


Scherm met 3D Touch

De refurbished iPhone 6S heeft een gelijke schermresolutie als zijn voorganger. Qua scherpte zie je geen enkel verschil. Wat wél nieuw is het aan het scherm van de 6S, is de toevoeging van 3D-Touch. Deze techniek voegt een nieuwe dimensie toe aan het gebruik van apps. Door te drukken op het scherm ontdek je een breed gamma mogelijkheden.

Voorbeelden van functionaliteiten zijn: het updaten van je Facebook status, een speld prikken in Kaarten of een voorvertoning van een bericht lezen.

Video uitleg: zo werkt 3D Touch op de iPhone 6S
Sneller en krachtiger

Qua uiterlijk is de iPhone 6S refurbished eigenlijk hetzelfde. Met uitzondering van de nieuwe kleur roségoud en de toevoeging van de letter ‘S’. Het echte werk is gedaan aan de inhoud. Apple heeft in de iPhone 6S een ontzettend krachtige 64-bits A9-processor toegevoegd, het werkgeheugen vergroot van 1GB naar 2GB, een tweede-generatie Touch ID én een 12-megapixel camera. De processor is tot ruim 70% sneller dan zijn voorganger. Ook de videokaart is verbeterd en de grafische prestaties zijn tot wel 90% verbeterd ten opzichte van de voorganger.


iPhone 6S Rosé Goud

Vooruitstrevende camera

Beide camera’s van de iPhone 6S zijn op de schop gegaan. De achterzijde camera is qua megapixels verbeterd én heeft een nieuw gamma aan functies. Zo filmt het toestel in 4K-resolutie (UHD) en is er een autofocus functie toegevoegd. Hierdoor is ook bewegend beeld haarscherp en is de kleurweergave geoptimaliseerd voor het nieuwe ‘Deep Trench Isolation’.
Deep Trench Isolation is een techniek die voorkomt dat fotodiodes gaan lekken.

De sleufjes tussen het foto compartiment laten namelijk een beetje licht door, maar door deze op te vullen wordt dit opgelost. Hierdoor komt licht op de normale manier binnen, maar is het onmogelijk om de fotodiode te verlaten. Het resultaat? Een kristalheldere foto.


Live photo's

Naast heldere kleuren en haarscherpe filmresolutie, heeft de camera-app een ander nieuw snufje. Met ‘Live Photo’s’ maak je eenvoudig een korte video in slow-motion. Houd de foto ingedrukt en zie het beeld tot leven komen.

Technische specificaties iPhone 6S

Beeldscherm 4.7" (1334 x 750)
Opslagruimte 16GB, 64GB en 128GB
Werkgeheugen 2GB
Videokaart PowerVR GT7600
Processor A9 Dual-core 1.84GHz
Coprocessor M9
Camera achter 12 megapixel
Camera voor 5 megapixel
Gewicht 143 gram
Afmetingen in MM 138 (l) x 67 (b) x 7 (d)
Bluetooth versie 4.2
Geschikt voor iOS 13
NFC ondersteuning
4G+ (lte advanced)
Hoofdtelefoon aansluitng
Video's opnemen in 4K

In welke kleur is de iPhone 6S beschikbaar?

De iPhone 6S is verkrijgbaar in de kleurvarianten: goud, wit en zwart én komt in een nieuwe uitvoering, namelijk roségoud. Ook kies je uit een opslagruimte van 16, 32 of 64GB.Kleuren iPhone 6S

iPhone 6S abonnement, los of refurbished?

Kies je voor een iPhone 6S met abonnement, of koop je liever het losse toestel? Hier kunnen we een heel duidelijk advies over geven. Vandaag de dag wordt de iPhone 6S niet meer door Apple aangeboden. Gelukkig is hij nog wel refurbished verkrijgbaar.

iPhone 6S kopen met abonnement

Aan een nieuwe iPhone hangt al snel een flink prijskaartje. Om niet in één keer het grote bedrag te hoeven betalen, kiezen veel mensen voor een iPhone 6S met abonnement. Dat lijkt misschien voordelig, maar in realiteit zit je vast aan een telefoonabonnement met een lange contractduur en een hoge maandlasten. Daarnaast betaal je het toestel op termijn af, waardoor je telefoonabonnement kan worden gezien als lening. Dit is niet wenselijk wanneer je van plan bent om een woning te gaan kopen.

iPhone 6S kopen als los toestel

Koop je een iPhone 6S als los toestel, dan heb je niet te maken met een lening of hoge maandelijkse kosten. Maar in één klap een grote som geld neerleggen is niet voor iedereen mogelijk. Een iPhone kopen betekent dus voor sommige dat je in één keer door je spaargeld heen bent. En dat terwijl er een veel slimmer en voordeliger alternatief bestaat, namelijk: een refurbished iPhone 6S.

iPhone 6S refurbished kopen

In de meeste gevallen is een refurbished iPhone een gebruikte iPhone. Iemand heeft een jaar plezier gehad van het apparaat en besluit het in te leveren in ruil voor geld of krediet. Maar het kan ook zijn dat een iPhone wordt geretourneerd binnen 14 dagen, zonder dat het toestel intensief is gebruikt. Of het model heeft tentoon gestaan op een beurs of in een winkel. In beide gevallen is het toestel zo goed als nieuw en betaal je een scherpe prijs.

Waarom een refurbished iPhone 6S kopen?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone. Kies je voor een iPhone van Forza Refurbished, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Bespaar tot 60% op de originele nieuwprijs van Apple-producten;
 • Forza’s iPhones worden op ruim 50 punten gecontroleerd door speciale robots;
 • Ontvang bij aankoop twee jaar garantie op het toestel, óók op de accu;
 • Kies uit productcondities A-, B- of C-grade en bespaar hierdoor nóg meer in de beurs;
 • Ontevreden over de aankoop? Retour vrijblijvend tot 14 dagen na aankoop;
 • Help mee aan een duurzamer milieu door de hergebruik van iPhones

Door de lage prijs in combinatie met zekerheden als een goede garantieregeling, service & repair afdeling en het Keurmerk Refurbished is een Forza Refurbished iPhone 6S niet te vergelijken met tweedehands. Ieder toestel is professioneel gecontroleerd, opgekuist en waar nodig gerepareerd, zodat het weer volledig is teruggebracht naar de nieuwstaat.

Is de iPhone 6S ook nog bruikbaar in 2020 en 2021?

De iPhone 6S heeft de afgelopen jaren al zijn sporen mogen verdienen. Ondanks dit is het anno nu nog steeds een zeer gebruiksvriendelijk toestel die in alle gemakken voorziet. Zo beschikt het toestel dus over een krachtige A9-processor, die goed samenwerkt met de meeste recente iOS-besturingssystemen van Apple.

Apple is contant bezig om nieuwe functies toe te voegen of bestaande te verbeteren. Via software-updates wordt deze ondersteuning op ieder device gratis aangeboden. Apple biedt gemiddeld zo'n 5 jaar ondersteuning. Dit is zo'n 3 jaar meer dan bijvoorbeeld Samsung aanbiedt. De hard- en software van een iPhone moeten op elkaar zijn afgestemd om goed te werken. De A9-processor van de iPhone 6S is echter krachtig genoeg om ondersteuning te bieden aan iOS13. En naar verluid zal dit ook gelden voor de toekomstige iOS14 update die naar verwachting van september 2020 tot september 2021 zal gelden. Met de iPhone 6S ben je dus verzekerd van een snel en soepel toestel met hedendaagse functies.

Prijs iPhone 6S

Met de aanschaf van een refurbished iPhone 6S, haal je heel veel Apple-kwaliteit in huis, voor een zeer scherpe prijs. De iPhone 6S refurbished is één van de toestellen die binnen vrijwel ieders budget past. Tel bij de prijs de 2 jaar garantie op en je weet zeker dat het niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn een zeer slimme investering is.

Wat is refurbished?

Forza Refurbished is topspeler in de verkoop van refurbished Apple-producten. De apparaten worden gecontroleerd op verschillende punten en opnieuw verkocht. Dat is duurzaam én goedkoop. De toestellen die bij Forza Refubished worden verkocht, trekken we op verschillende manieren aan, bijvoorbeeld door:

 • - Voorraadoverschotten;
 • - Het 14-dagen herroepingstermijn;
 • - Inruil voor een nieuw toestel.

Bij een 14-dagen retour heeft iemand bijvoorbeeld een iPhone gekocht, maar eenmaal uit de doos is het niet wat hij of zij verwacht. Zo’n toestel wordt dan geretourneerd naar de plek waar de iPhone is gekocht. Hoewel het toestel vrijwel niet is gebruikt, mag de telefoon niet meer als ‘nieuw’ verkocht worden. Forza Refurbished koopt deze toestellen op, controleert elk toestel en verkoopt ze voor een scherpe prijs.