iPhone 8 vs iPhone 12 Mini

19 Januari 2022 - read time
iPhone 8 vs iPhone 12 Mini

Ben je bezitter van de iPhone 8 en overweeg je de iPhone 12 Mini als opvolger? In dit artikel doorlopen we de belangrijkste overeenkomsten en verschillen, zodat jij jouw keuze kracht kunt bijzetten.


Upgrade iPhone 12 Mini

Als jouw iPhone al wat langer meegaat sta je wellicht te popelen op een upgrade. Daarbij wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat jouw nieuwe device ook echt een upgrade is. Hoe weet je zeker dat je erop vooruitgaat? En wat betekent dit precies?

 

Alhoewel de iPhone 12 Mini de meest compacte en een zeer betaalbare Apple iPhone is, uit de 2021-serie, is het de vraag of het voor de huidige iPhone 8-gebruiker zinvol is om de overstap te maken. Natuurlijk hangt dit af van wat jouw persoonlijke voorkeur en wat jij de komende periode van je smartphone verwacht.

iPhone 8 en de nieuwere

De iPhone 8 was in 2021 één van de populairste refurbished iPhones uit ons gamma. Officieel werd dit toestel in het najaar van 2017 gelanceerd. De productie van de iPhone 8-serie (iPhone 8 en 8 Plus) eindigde in april 2020, waarbij Apple zich ging richten op de ontwikkeling en productie van opvolgende modellen.

iphone 8 vs iphone 12 mini

Na de iPhone 8 bracht Apple;

  • in 2018 de iPhone X-lijn uit;
  • in 2019 de iPhone 11-modellen en
  • dit jaar de iPhone 12-serie.

De iPhone 12 mini kost evenveel als de iPhone 8 Plus bij de lancering, dus ondanks het feit dat de "Mini" de instapversie uit de 12-reeks is, is het helemaal geen budget geprijsde telefoon.

iPhone 8 en de nieuwere

Zoals we gewend zijn van Apple werd ook toen de iPhone 8 voor het eerst werd uitgebracht, alles, maar dan ook alles in het toestel beschouwd als het nieuwste, snelste en beste. Wat natuurlijk ook zeker en vast klopt. In ieder geval voor die tijd. Zelfs functies zoals het Retina-beeldscherm klonken veel consumenten hightech in de oren. Deze revolutionaire functies uit het verleden zijn vandaag de dag steeds vaker regel dan uitzondering. Ofwel zijn ze gestandaardiseerd ofwel vervangen door weer een betere versie.

iphone 12 mini

iPhone 12 Mini vs. iPhone 8: notendop

De iPhone 12 mini refurbished is inderdaad kleiner en lichter dan de iPhone 8 refurbished, maar de iPhone 8 is eigenlijk degene met het "mini"-scherm. De iPhone 12 mini heeft namelijk een 5.4-inch Super Retina XDR-display, vergeleken met het 4.7-inch Retina HD-scherm van de iPhone 8 refurbished. Het beeldscherm van de iPhone 8 Plus is met 5.5 inch zelfs maar iets groter dan van de iPhone 12 Mini. Echter, gebruikers zullen nog steeds een betere resolutie ervaren met de 2340 x 1080 van de 12 Mini, in vergelijking met een resolutie van 1920 x 1080.

 

Wat de batterijduur betreft, kan de iPhone 12 mini tot 15 uur video afspelen op een volle lading, waarmee hij de refurbished iPhone 8 en 8 Plus overtreft met respectievelijk 13 en 14 uur. De iPhone 12 Mini kan ook 50 uur audio afspelen, en hoewel dit 10 uur meer is dan de iPhone 8, is het ook 10 uur minder dan de 8 Plus. Beide versies van de iPhone 8 hadden de keuze uit 64 of 128 GB opslagruimte. De iPhone 12 mini heeft niet alleen beide opslagopties, maar er is ook verkrijgbaar in een 256GB. Net als andere telefoons in de iPhone 12-serie heeft ook de iPhone 12 Mini een OLED-scherm, 5G-ondersteuning, een IP68-waterbestendigheidsclassificatie en kan hij worden gebruikt met draadloze MagSafe-opladers en -accessoires.

iphone 8 draadloos opladen

iPhone refurbished kopen

De iPhone 8 refurbished is nog steeds populair onder een zeer groot publiek. Dit komt vooral doordat het toestel in veel gemakken voorziet. Is goed voor jou goed genoeg? Snel, snel genoeg? En stel je de meerprijs voor 5G nog liever even uit? Dan is de iPhone 8 een compact toestel met een fraai maar regulier 4.7 inch beeldscherm, functies als draadloos opladen en een thuisknop met Touch ID.

 

Als je bereid bent om iets meer te betalen voor een recenter en iets groter 5.4 inch OLED-scherm, zonder daar een veel groter toestel voor terug te krijgen? En wil je klaar zijn voor de toekomstige 5G-verbinding of MagSafe-opladers en -accessoires. Dan is de iPhone 12 Mini refurbished de meest voordelige en zekere keuze.

Welke refurbished iPhone uit ons grote gamma refurbished Apple je ook kiest, je ontvang jouw aanwinst altijd met 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023), gratis nieuwe laadaccessoires, de volgende werkdag in huis.

verschil iphone 8 iphone 12 mini
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?