iPhone 8 scherm

Het iPhone 8 scherm is compact, handzaam en brengt ieder detail perfect tot leven. De iPhone 8 maakt gebruik van de schermtechniek LCD. Hieronder lees je meer over de iPhone 8 LCD techniek en handige schermfuncties zoals True Tone.


iPhone 8 LCD

Het iPhone 8 scherm is 4.7 inch met een resolutie van 750 x 1334px en 326ppi. Het is een LED-backlit IPS LCD-scherm met een RGB-matrix; het ondersteunt 3D Touch en een breed kleurengamma.

Touchscreen iPhone 8

Het gehele iPhone 8 scherm is drukgevoelig. Hierdoor kun je eenvoudig door de iPhone 8 navigeren. Apps en bestanden zijn via het scherm te openen en besturen. Daarbij kun je de leukste spelletjes spelen doordat je via het touchscreen iPhone 8 er middenin inzit.

 

Je kunt de drukgevoeligheid van het iPhone 8 scherm zelf instellen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Toegankelijkheid'.
  • Tik eerst op 'Aanraken' en dan op '3D Touch en Haptic Touch'. Afhankelijk van het apparaat zie je misschien alleen '3D Touch' of 'Haptic Touch'.
  • Schakel de functie in en gebruik vervolgens de schuifregelaar om een gevoeligheidsniveau te selecteren voor het touchscreen iPhone 8. 

HDR iPhone 8

De LCD-panelen van iPhone 8 en iPhone 8 Plus, kunnen zonder HDR-specs, wel een aantal van de uitgebreide visuele kenmerken van HDR-content weergeven. Het is dus niet bepaald een certificeerbare HDR-kwaliteit. Maar HDR heeft om te beginnen ook een nogal brede definitie.

True Tone iPhone 8

Het touchscreen van de iPhone 8 heeft nog een andere grote verbetering, namelijk de toevoeging van True Tone. Dit kun je zien als een witbalans-aanpassing die mogelijk wordt gemaakt door de nieuw toegevoegde omgevingslichtsensor. Eenmaal ingeschakeld zal True Tone de witbalans corrigeren aan de hand van het omgevingslicht en zo het beeld comfortabeler en gemakkelijker maken voor de ogen. Hierdoor kun je zowel in een zonnig park, als donkere slaapkamer je iPhone 8 scherm optimaal gebruiken.

Helderheid iPhone 8

In het bedieningspaneel van de iPhone 8 kun je het beeldscherm naar wens instellen. Als je de schuifknop voor de helderheid helemaal omhoogschuift, kun je een maximale helderheid van 530 nits bereiken op de iPhone 8 refurbished. De zwartniveaus zijn ongeveer gemiddeld, en de iPhone 8 leverde meer dan het gesuggereerde schermcontrast van 1400:1. Je kunt nog hogere helderheidsniveaus van 640 nits bereiken als je je in fel zonlicht bevindt - het is een automatische aanpassing om de leesbaarheid van het scherm buitenshuis te verbeteren.

Contrast iPhone 8

Uit meerdere tests in zonlicht noteerde de Apple iPhone 8, net als de 8 Plus, een uitstekende contrastverhouding die de meeste andere LCD-panelen van dezelfde generatie smartphones overtreft en op gelijke voet staat met heel wat AMOLED's die er zijn. Het evenaarde de iPhone 7, en iPhone 6s.

iphone 8 scherm

 Waarom een refurbished iPhone 8 kopen?

  • Bespaar tot wel 60% ten opzichte van de nieuwprijs;
  • Twee jaar garantie, óók op de accu van de iPhone 8;
  • Gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd;
  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door software én techniekers;
  • Geen enkel risico. Retourneer tot 14 dagen gratis na aankoop.

Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads van de BENELUX.

Refurbished iPhone 8

De refurbished iPhone 8 is één van de meest populaire refurbished iPhones uit ons gamma. Dit komt vooral doordat de iPhone 8 heel veel interessante specs en daarmee een hoge Apple-kwaliteit borgt. En dat alles vind je bij Forza voor een zeer vriendelijke prijs. Daarnaast is het 4.7 inch beeldscherm eenvoudig met een hand te bedienen en verkiezen velen de fysieke thuisknop onder het scherm boven het volledige touchscreen.