Verwachtingen iOS 13: wat zijn de beste nieuwe functies?


wat te verwachten van iOS


Met Apple’s nieuwste persconferentie in het vooruitzicht wordt er gespeculeerd over een nieuwe software update: iOS 13. Hoewel dit nog een paar weken op zich laat wachten, zijn er diverse bronnen die informatie hebben gelekt over de nieuwe software. Wij hebben de meest opmerkelijke functies op een rij gezet.

1. Gebruik iPad als extra dispay

Met iOS 13 kan een iPad als tweede display worden gebruikt voor Mac-toestellen. Denk hierbij aan Mac Mini, iMac en MacBook. Een tablet koppelen aan een Mac is met name interessant voor grafisch vormgevers. In combinatie met de befaamde Apple Pencil tover je jouw tablet om tot een digitaal tekenblok.

2. Berichten-app op de schop

Met iOS 13 krijgt de Berichten-app een nieuwe interface. Het is aannemelijk dat gebruikers een profielfoto kunnen gaan instellen. Ook zou er een optie komen die je profiel wel of niet openbaar kan zetten. Tenslotte zorgen nieuwe Animoji’s en Memoji’s voor nóg straffere chatberichten.

3. Een niet-te-vergeten interface voor Herinneringen-app

Maak je wel eens gebruik van de Herinneringen-applicatie? Reken dan op een vernieuwde look in iOS 13. Het programma, dat naadloos samenwerkt met al jouw Apple-producten, wordt opnieuw ingericht. De weergave met taken wordt overzichtelijker en er kan gebruik gemaakt worden van handige vlaggetjes.

4. Nieuw startscherm voor iPads

Naast de Berichten-app gaat ook het startscherm van de iPad op de schop. Naar verluidt kan er beter gebruik gemaakt worden van multitasking. Niet zo gek, gezien het feit dat het beginscherm van iPad in de basis erg minimaal is. Wat de functies precies gaan zijn is voor nu nog niet zeker.

Wanneer komt iOS 13 uit?

Het is aannemelijk dat iOS 13 in september uitgebracht zal worden. Op 3 juni vindt het WWDC 2019 plaats, waarbij Apple waarschijnlijk een voorproefje gaat geven over haar nieuwe software. De proefversie zal niet veel later volgen. Houd onze website in de gaten om alles te weten te komen over iOS 13.