iPad Mini kopen? Een klein, veelzijdig apparaat!


In de steeds maar krimpende tabletmarkt is er één merk dat blijft groeien: Apple! De iPad is verreweg de meest gebruikte tablet en de iPad Mini is één van de populairste iPads in de Apple tablet-reeks. Waarom de iPad Mini zo populair is, en welke modellen je refurbished bij Forza kunt kopen, lees je hier.

iPad Mini 4

De iPad Mini, niet te onderschatten!

De eerste iPad Mini van Apple verscheen in 2012. Het kleine schermformaat van 7.9 inch (19.75 cm) maakt de tablet enorm handzaam. Klein is bij deze tablet ook écht fijn, want vanwege het formaat neem je hem eenvoudig overal mee naartoe en tover je hem snel tevoorschijn op ieder gewenst moment. Wie denkt dat de tablet door zijn formaat te wensen over laat heeft het mis, want de iPad Mini zit bomvol power en is hierdoor breed inzetbaar. Voor Apple was er dus reden genoeg om de kleine krachtpatser door te ontwikkelen. Zo brachten ze in 2013 de iPad Mini 2, in 2014 de iPad Mini 3 en in 2015 de iPad Mini 4 uit.

Waarvoor gebruik je de iPad Mini 2, 3 en 4?

Een iPad kan hetzelfde wat een computer kan, maar werkt veel intuïtiever. Waar je ook naartoe gaat; spelletjes spelen, social media bijhouden, internetten en films kijken zijn voor de iPads uit de Mini-serie geen enkel probleem. Ook voor licht zakelijk gebruik zoals documenten lezen, e-mailen en agendabeheer is deze tablet uitermate geschikt. De iPad Mini is ook een graag geziene tablet bij gezinnen, want kinderen kunnen er eenvoudig films op bekijken en spelletjes op spelen. Dus zoek je een handzame tablet die je eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen en die veelzijdig in gebruik is? Dan is de iPad Mini 2, 3 en 4 de juiste keuze.

ipads refurbished

Zoek je een iPad voor school- of zakelijk gebruik? Dan raden wij de iPad Air 3 aan, die het gebruik van de Apple Pencil ondersteunt. Hiermee tover je je tablet om tot een notitieblok, canvas of wat je ook maar kunt bedenken. Wil je zware grafische taken en videobewerking uitvoeren, of wil je jouw laptop volledig vervangen voor een tablet. Dan is de iPad Pro de tablet die je zoekt.

De belangrijkste overeenkomsten

De iPad Mini 2, 3 en 4 hebben allemaal dezelfde schermgrootte van 7.9 inch met een resolutie van 1536 X 2048. Door deze hoge resolutie heb je ondanks het kleine schermformaat een hoge helderheid, haarscherpe tekst en natuurgetrouwe details. Je hebt Mini’s die alleen Wifi ondersteunen, maar ook Mini’s die met Wifi- en internetondersteuning zijn uitgerust. In dat geval kun je de tablet zowel op plekken met een (gratis) Wifi-verbinding als onderweg gebruiken. Meerdere apps tegelijkertijd gebruiken, een film in hoge kwaliteit bekijken en games spelen met lichte graphics zijn voor deze kleine krachtpatsers geen probleem. Een ander apparaat verbinden via Bluetooth, gebruikmaken van GPS en een hoofdtelefoon aansluiten; het is allemaal mogelijk op de iPad Mini 2, 3 en 4.


Overeenkomsten

iPad Mini 2

iPad Mini 3

iPad Mini 4

Schermgrootte 7.9 inch 7.9 inch 7.9 inch
Schermresolutie 1536 X 2048 1536 X 2048 1536 X 2048
Schermtype LCD LCD LCD
Wifi-ondersteuning Ja Ja Ja
Internet-ondersteuning 2G, 3G, 4G 2G, 3G, 4G 2G, 3G, 4G
Bluetooth Ja Ja Ja
GPS Ja Ja Ja
Hoofdtelefoon aansluiting Ja Ja Ja

De belangrijkste verschillen

Waarin verschillen de iPad Mini 2, 3 en 4 van elkaar? Te beginnen met het belangrijkste: de processor, het hart van het toestel. Waar de Mini 2 en 3 een A7-chip hebben, beschikt de Mini 4 over een A8-chip. Wat betekent dat concreet? Deze chip levert betere prestaties en is energie-efficiënter. De iPad Mini 4 kan dus zwaardere applicaties aan, heeft een betere handelingssnelheid en gaat ook nog eens een uurtje langer mee dan zijn voorgangers.

De iPad Mini 2 en 3 beschikken allebei over een 5.0 megapixel camera aan de achterkant en een 1.2 megapixel camera aan de voorkant. Over het algemeen staan iPads niet bekend om hun goede foto- en videokwaliteit, maar de iPad Mini 4 brengt hier met een 8.0 megapixel camera aan de achterkant verandering in. Je bent met dit toestel dus in staat iets betere foto’s te maken, en dat kan toch handig zijn als je onderweg bent en een mooi moment goed op beeld wilt vastleggen.

Waar je de iPad Mini 2 alleen kunt ontgrendelen met een pincode, is dit op de Mini 3 en 4 ook mogelijk met Touch ID. Leg gewoon je vinger op de sensor en je bent klaar. Tot slot de prijs. Hoe recenter een toestel, hoe hoger de prijs. De iPad Mini 2 is hierdoor vanzelfsprekend goedkoper dan zijn opvolgers.


Verschillen

iPad Mini 2

iPad Mini 3

iPad Mini 4

Processor chip Apple A7 Apple A7 Apple A8
Werkgeheugen 1GB 1GB 2GB
Cameraresolutie 5MP 5MP 8MP
Vingerafdrukscanner (Touch ID) Nee Ja Ja
Lengte 134.7mm 134.7mm 134.8mm
Breedte 200mm 200mm 203.2mm
Dikte 7.5mm 7.5mm 6.1mm
Gewicht 331g 331g 290.8g
Vanaf-prijs* €139 €199 €229

*Prijzen zijn vastgesteld op 19-06-2020

iPad Mini refurbished kopen

De iPad Mini 2 en 3 verschillen erg weinig van elkaar. Het enige echte verschil vind je terug in de Touch ID. De iPad Mini 4 heeft veranderingen ondergaan wat het toestel beter en sneller maakt, en dat zie je terug in de prijs. Waar neem je genoegen mee? Waar je keuze ook op valt, bij Forza koop je de iPad Mini 2, 3 en 4 altijd met twee jaar garantie, gratis nieuwe laadaccessoires en heb je dankzij het Keurmerk Refurbished een betrouwbare kwaliteitsgarantie.