iPhone 7 vs iPhone x

iPhone 7 vs. iPhone X: wat is het verschil?

Is de iPhone X het waard? Dat is de grote vraag voor iPhone-upgraders. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus van Apple zijn immers ook zeer uitgebreid en goedkoper verkrijgbaar. En wat als je de iPhone 7 hebt? Is de iPhone X echt zo veel beter? Hieronder vind je meer over de verschillen tussen de iPhone 7 refurbished en iPhone X refurbished.

Beeldschermen iPhone X vs iPhone 7

Hoewel er veel te bespreken valt in de ontwerpverschillen tussen de iPhone X en iPhone 7, is vooral het beeldscherm hetgeen als eerst je aandacht zal trekken:

  • iPhone X – 5.8-inch 18,5:9 True Tone OLED, 2436 x 1125 pixels (458 ppi), 82,9% screen-to-body ratio
  • iPhone 7 – 4.7-inch 16:9 True Tone LCD, 1334 x 750 pixels (326 ppi), 65,6% screen-to-body ratio
iphone 7 beeldscherm

Hoewel het verschil in afmetingen niet zo groot is als het misschien lijkt, blijft de iPhone X refurbished een enorme stap vooruit. Een stap die alleen nog maar groter wordt door de technologische verschillen tussen de beeldschermen. De belangrijkste verandering is namelijk OLED. Deze techniek is een enorm verbetering in contrast ten opzichte van het LCD-scherm in de iPhone 7 (1.000.000:1 vs 1.400:1). Het iPhone X-scherm is ook scherper (dankzij de hogere pixeldichtheid) en nauwkeuriger dankzij Apples True Tone-technologie (die de kleur van het scherm in evenwicht brengt met het omgevingslicht), die voor het eerst werd geïntroduceerd in de iPad Pro-serie. Het is de moeite waard om op te merken dat Apple een inhaalslag maakt ten opzichte van Android-concurrenten die al jaren OLED gebruiken (en bij hogere 2K - 2960 x 1440 - resoluties), maar het iPhone X-scherm is niettemin een grote stap vooruit ten opzichte van de iPhone 7 refurbished.

Ontwerp – kijk mama, zonder randen!

Hoewel het beeldscherm van de iPhone X refurbished in het oog springt, zul je al snel merken hoe compact hij blijft in vergelijking met de iPhone 7:

  • iPhone X - 143,6 x 70,9 x 7,7 mm (5,65 x 2,79 x 0,30 in) en 174 g (6,14 oz)
  • iPhone 7 - 138,3 x 67,1 x 7,1 mm (5,44 x 2,64 x 0,28 oz) en 138 g (4,87 oz)
iphone x beeldscherm

Het enorme iPhone X beeldscherm betekent dat je de iconische thuisknop en Touch ID helemaal kwijtraakt, terwijl de inkeping zijn vervanger Face ID prijsgeeft. De achterkant van de iPhone X refurbished mag dan wel uit glas bestaan. Toch is de iPhone X net zo sterk als de iPhone 7 refurbished. Het toestel is water- en stofbestendig volgens iP67 normen. Hierdoor kan het 30 minuten lang volledig ondergedompeld worden in 1 meter water. Het chassis is gemaakt van stevig Series 7000-aluminium. De iPhone X refurbished heeft ook 25% luidere dubbele luidsprekers.

Prestaties

De iPhone 7 uit 2016 was lang de snelste smartphone ter wereld. Totdat de iPhone X refurbished, iPhone 8 refurbished en iPhone 8 Plus refurbished werden gelanceerd. iPhone X en iPhone 8 - Apple A11 'Bionic' chipset: Six Core CPU, Six Core GPU, M11 motion coprocessor, 3GB RAM (iPhone X, iPhone 8 Plus), 2GB RAM (iPhone 8). Apple claimt dat de CPU en GPU (grafische prestaties) van de iPhone X respectievelijk 25% en 30% beter presteren dan die van de iPhone 7. Maar nog belangrijker is dat je ook 70% betere prestaties krijgt tijdens het multitasken (wat je de hele dag doet als je tussen apps heen en weer springt) en nog eens 70% meer snelheid als de A11-chipset inactief is.

iPhone 7 processor

Je zult zien dat de iPhone X en iPhone 8 Plus ook een extra gigabyte RAM hebben, maar raak niet al te enthousiast. Dit wordt besteed aan de extra pixels van hun beeldschermen met hogere resolutie en hun dubbele camera's (meer in het gedeelte Camera). De prestaties in de echte wereld van de iPhone X, iPhone 8 Plus en iPhone 8 zullen bijna identiek zijn.

De A11-chipset heeft nog een ander trucje achter de hand: het aandrijven van het meest geavanceerde gezichtsherkenningssysteem dat ooit in de smartphone is gezien. De sleutel daartoe is de neurale motor in de A11, die tot 600 miljard bewerkingen per seconde kan verwerken om je gezicht te "leren" en je nog steeds te identificeren wanneer je een hoed draagt of een baard hebt laten groeien. Niets van deze informatie wordt naar Apple gestuurd.

Camera's - dubbele problemen

Als je echter klaagt over het verlies van Touch ID, kunnen de camera's van de iPhone X refurbished je misschien over de streep trekken.

Op papier lijken de 12-megapixel groothoekcamera achter en de 7-megapixel f/2.2 frontcamera ongewijzigd, maar in feite zijn ze voorzien van volledig nieuwe lensarrays en maken ze gebruik van Apples eerste ISP (beeldsignaalprocessor), die dramatisch betere eindresultaten oplevert, vooral bij weinig licht. Kortom, het camerasysteem van de iPhone X is fenomenaal. De iPhone 7 maakt goede foto’s maar kan niet tippen en de opties van de refurbished iPhone X.

iphone x processor

Batterijlevensduur en opladen – langer, sneller, makkelijker

De iPhone X refurbished biedt ook verbeteringen in de gebruiksduur van de batterij ten opzichte van de iPhone 7 refurbished. Ze zijn niet zo dramatisch als je zou verwachten, maar de iPhone X refurbished zit in wezen halverwege tussen het uithoudingsvermogen van de iPhone 7 refurbished en de iPhone 7 Plus refurbished.

En toch is de batterijduur het minst interessante onderdeel van de iPhone X refurbished. Wat in plaats daarvan opmerkelijker is, is waar Apple zijn rivalen heeft ingehaald door eindelijk snelladen en draadloos opladen (die glazen achterkant) toe te voegen - hoewel beide goed en slecht nieuws brengen. Het goede nieuws is dat het bekabelde snelladen concurrerend is (het levert tot 50% lading van plat na slechts 30 minuten) en het draadloos opladen is compatibel met Qi, 's werelds meest populaire draadloze oplaadstandaard, die je in veel coffeeshops, vliegtuigen, enz. zult vinden. De adoptie van Qi in openbare gelegenheden zou hierna omhoog moeten schieten.

Het slechte nieuws komt neer op het bekende Apple-punt: de prijs

Gelukkig zijn zowel de iPhone 7 als de iPhone X (vandaag de dag) refurbished verkrijgbaar bij Forza. En dat betekent dat je heel veel geld bespaart, en geniet van onze twee jaar garantieregeling.

Opslag iPhone 7 en iPhone X

Zowel de iPhone 7 als de iPhone X zijn refurbished bij Forza verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslagruimte. De iPhone 7 heeft daarnaast ook nog 32GB en 128GB.

iPhone X refurbished

Bij ons vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads. Zo is de iPhone X refurbished verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. De iPhone X of iPhone 7 ontvang je inclusief 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.