Alles over iPhone 1970 bug

Heb jij al gehoord over de nieuwe iPhone bug? De 1970-bug is onlangs door Apple herkend en er wordt gewerkt aan een update. Maar wat houdt deze bug precies in en wat gebeurd er precies met je iPhone?

Wat is de 1970-bug van iPhone?

Wanneer je de datum van je iPhone terugzet naar 1 januari 1970, zal je iPhone niet meer werken. Sterker nog, de iPhone wordt geheel onbruikbaar. Je kunt proberen om je iPhone te resetten in iTunes, maar dit zal geen effect hebben. Je iPhone kan door deze 1970-bug niet meer opstarten.

Ook wanneer je de firmware verwisseld en de iPhone instelt op DFU-modus, zal deze niet herstellen. Er zijn gebruikers die melden dat het helpt om de batterij van de iPhone volledig leeg te laten lopen, maar dit werkt niet bij iedereen. In sommige gevallen heb je zelfs een nieuwe iPhone nodig.

Waarom datum instellen op 1 januari 1970?

Maar waarom stellen gebruikers van een iPhone dan ineens massaal de datum 1 januari 1970 in op hun device? Dit heeft alles te maken met een afbeelding die onlangs rond ging op internet. Op deze afbeelding werd vermeld dat gebruikers hun iPhone moesten terugzetten naar 1 januari 1970. Wanneer zij dit zouden doen, zou je vervolgens een retro Apple logo en thema op je device krijgen. Echter is dit geheel onlogisch gezien het feit dat Apple in 1970 nog niet bestond. Nu blijkt dus dat dit een bug is, de 1970-bug, waardoor je iPhone dus onbruikbaar wordt.

Apple is druk bezig met het zoeken naar een oplossing. Bij een software update wordt naar verwachting dit probleem verholpen. Wanneer je last hebt van deze bug, kun je in de Apple Store je iPhone omwisselen. Buiten de iPhone blijkt het ook zo te zijn dat de iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2 en iPod Touch 2015 en hoger last hebben van de 1970-bug. Dit zou te maken hebben met de 64-bit chips in de apparaten.