iPad Mini 5: wat te verwachten van Apple’s nieuwe mini-tablet?

ipad mini 5 speculaties

De afgelopen jaren zagen we verschillende iPad-modellen op de markt verschijnen die nét wat kleiner waren dan de ‘normale’ grootte. iPad Mini 1 veroverde in 2012 met het 7.9-inch display de harten van menig tech-liefhebber. Inmiddels zijn er al vier versies uitgebracht van de iPad Mini en is nummer vijf (waarschijnlijk) in aantocht. In dit blog lees je alles over de iPad Mini 5 en de verwachtingen van deze kleine, maar krachtige Apple-tablet.

Ontwerp en verwachtingen iPad Mini 5

Verwacht geen compleet nieuw ontwerp van de nieuwe iPad Mini. De iPad Mini 5 leent namelijk het design van voorgaande modellen. Reeds verschenen er afbeeldingen van frames die mogelijk afkomstig zijn van de iPad Mini 5. Hier is de zien dat, naast een kleine afwijking van de antenne, de behuizing omzeggens gelijk is gebleven. De nieuwe 7.9-inch powertablet van Apple lijkt dus sterk op voorgaande Mini-tablets van Apple. Dit betekent dat er nauwelijks ruimte is voor veel technologische verbeteringen aan het toestel.

Hoewel wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat de iPad Mini 5 een ‘kleine’ iPad Pro gaat worden, is deze voorspelling is niet heel erg aannemelijk. Dit zou namelijk betekenen dat de introductieprijs behoorlijk hoger komt te liggen. Iets waar menig gebruiker liever niet op zit te wachten. Een OLED-display, Face ID of een edge-to-edge scherm zullen dan naar verwachting ook niet te vinden zijn op de nieuwe mini-tablet. Of het nieuwe model inderdaad een ‘goedkoop’ instapmodel wordt voor de gemiddelde tabletgebruiker of juist een kleine krachtpatser, zal eind maart pas duidelijk worden.

Specificaties van iPad Mini 5

ipad mini 5 nieuw

Inhoudelijk laat de iPad Mini 5 zich echter van een betere kant zien. Het is aannemelijk dat Apple kiest voor een A10 of A10X Fusion chip als processor. In tegenstelling tot het iPad Mini 4-model -waar een A8 chip in zit- is een A10(X)-chip vele malen krachtiger. Een ongekend snelle computerchip die ervoor zorgt dat de iPad Mini 5 de technieken van komende jaren nog ruimschoots kan bijhouden. Het verschil zal in dat geval vooral merkbaar zijn in de snelheid van het toestel en de grafische prestaties van apps, games of films. Alleen al om de processor is het de moeite waard om te upgraden naar de iPad Mini 5.

iPad 2019 en/of iPad Mini 5

Apple houdt vaak in maart een Apple-event. Het is dan ook aannemelijk dat er nieuwe producten worden getoond rond het begin van de lente. iPad fans mogen in hun handen knijpen, want naast de iPad Mini 5 is het aannemelijk dat de iPad 2019 wordt gelanceerd. Deze zevende generatie iPad is groter in formaat (ruim 10 inch) en beschikt over andere technologische eigenschappen dan de iPad Mini 5. Apple-klanten moeten dus afwegen of de keuze gaat naar prestaties of naar een compact formaat.

Apple event mogelijk op 22 maart

tim cook ipad mini 5 verwachtingen

Elk jaar onthult Apple, tijdens de befaamde Apple events, nieuwe producten en technieken. Deze zijn niet veel later al te reserveren. Naar verwachting zal de iPad Mini 5 aangekondigd worden op het eerstvolgende evenement., welke in maart plaats zal vinden. Volgens nieuwssite iPhonehellas, een doorgaans betrouwbare bron op het gebied van Apple-nieuws, zal de mini-tablet vanaf 22 maart te bestellen zijn.