Het vertrouwen in refurbished groeit


Uit het onderzoek van BigSpark blijkt dat het vertrouwen in refurbished blijft groeien. Daarnaast is opvallend dat het aan nieuwe smartphoneverkopen wereldwijd is teruggelopen met 4%. Het aantal verkochte refurbished smartphones steeg met 2%. De teller staat op 144 miljoen.

De voornaamste redenen voor de stijging zijn keuzes voor duurzaamheid en prijs. Ondanks dat grote smartphone-innovaties uitblijven, stijgen de prijzen behoorlijk.

Prijs speelt de grootste rol, ook andere factoren zijn belangrijk

redenen om refurbished te kopen

Prijs is de voornaamste reden om te kiezen voor refurbished. Door keuze uit productcondities kan de besparing oplopen tot wel 60%. Andere belangrijke factoren zijn: een professioneel gecontroleerde accu, goede laadaccessoires, 2 jaar garantie én het Keurmerk Refurbished. Samen zorgt dit voor zekerheid en betrouwbaarheid.

Het Keurmerk Refurbished scheid het kaf van het koren

keurmerk waardevol bij aanschaf refurbished

In 2019 werd het Keurmerk Refurbished. Door het keurmerk is de refurbished markt veel betrouwbaarder geworden. Koop je een refurbished iPhone met het keurmerk, dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit én 2 jaar professionele garantie. Sinds de introductie is het aantal smartphoneverkopen met het keurmerk met 20% gestegen. Voor deze zekerheid is men bereid om €44 meer betalen.

Een Forza Refurbished iPhone of iPad met Keurmerk

Een Forza refurbished iPhone ontvang je na controle door robots en technici tegen de scherpste prijs, met 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.


De groei van refurbished