iOS13 aangekondigd voor iPhone: Dark modus en meer!


ios 13 voor iphone


Recent bespraken we de verwachtingen van iOS 13. Het nieuwe besturingssysteem van Apple zou een compleet nieuwe look geven aan de vertrouwde iPhone. Inmiddels is iOS 13 officieel aangekondigd tijdens het WWDC 2019 op 3 juni 2019. Lees hier alles over de officiële aankondiging van iOS 13.

Extra beveiliging via ‘Sign in with Apple’

Tegenwoordig zijn er bijzonder veel manieren om online snel en eenvoudig in te loggen. De ene ‘sleutelbos’ is nog makkelijker en sneller dan de ander. Maar zulke programma’s doen soms wel een aanslag op je privacy. Zou het niet véél fijner zijn om al je accounts te beheren met één inlogmethode die óók nog eens extra veilig is? De nieuwste functie in iOS 13, genaamd ’Sign in with Apple’, doet precies dat.

Zodra je met deze dienst inlogt, worden er geen locatiegegevens gedeeld. Ook wordt meteen duidelijk welke informatie er van je gevraagd wordt. Wil je geen mailtjes ontvangen van de dienst, dan voorziet Apple de dienst van een tijdelijk adres. Zo geraken alléén de belangrijkste e-mails in je mailbox.

Dark Mode op iPhone

dark mode iPhone

De straffe ‘Dark Mode’ komt éindelijk naar iPhone. De duistere lay-out van Apple verscheen al eerder op MacOS, het besturingssysteem voor onder meer de MacBook. Dit was zo’n succes dat de Dark Mode niet uit kon blijven. Veel apps zullen automatisch veranderen van een lichte naar donkere kleur. Met slechts één instelling verander je eenvoudig de donkere modus weer naar de lichte. De keuze is dus aan jou.

Twee paar AirPods op één toestel

Ook de AirPods krijgen nieuwe functies met iOS 13. Berichten die binnenkomen kunnen worden opgelezen door Siri, zonder je GSM uit je broekzak te halen. Ook opmerkelijk is de nieuwe dual-functie van AirPods. Met iOS 13 luister je samen naar dezelfde muziek, wanneer je beschikt over twee paar AirPods. Ideaal voor het kijken van een film of serie in de trein.

Apps downloaden in een razend tempo

Niemand is een fan van apps updaten. Maar die frustratie is niet langer nodig vanaf iOS 13. De update is -volgens Apple- versneld tot wel 60% en de downloadsnelheid tot 50%. Nieuwe applicaties of uitgestelde updates installeren is dus binnen no-time geregeld.

Foto’s stapelen en video’s bewerken

De app ‘Foto’s’ heeft al vele veranderingen gekend. Ook dit jaar vinden deze plaats. Vanaf iOS 13 ben je in staat om foto’s en video’s sneller en eenvoudiger te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan roteren of de helderheid aanpassen. Hiervoor hoef je dus geen extra applicatie te openen. Ook verandert de manier waarop foto’s en video’s worden gesorteerd. Je iPhone zal setjes maken met vergelijkbare beelden, zodat je niet eindeloos hoeft te scrollen door die honderden vakantie-selfies van afgelopen zomer.

Wanneer komt iOS 13 uit?

Kortom, iOS 13 brengt veel nieuws met zich mee waar menig Apple-fan op aan het wachten is. Het énige nadeel van iOS 13 is dat we er nog even op moeten wachten. Naar verwachting zal iOS 13 in september officieel gelanceerd worden, rond de introductie van de nieuwe generatie iPhones. Tot die tijd moeten we dus nog genieten van iOS 12.