iPhone 7 vs iPhone 11, wat is de beste keuze?

20 April 2020 - read time
iPhone 7 vs iPhone 11, wat is de beste keuze?

De iPhone 7 werd in 2016 uitgebracht en wordt niet langer meer rechtstreeks door Apple verkocht. Ondanks dit blijft de iPhone 7 één van de meest voordelige iPhones ter wereld. De iPhone 11 is uitgebracht in 2019, kost honderden euro’s meer en biedt extra functies. Echter bevat de iPhone 7 alle moderne functies die ook in het laatste iOS 14 zijn opgenomen. Welke functies heb je nodig?

1. De prijs

De iPhone 7 is al lange tijd het instapmodel bij uitstek. Hierdoor is de iPhone 7 refurbished perfect voor mensen die een veelzijdige iPhone willen, maar hier niet de hoofdprijs voor willen betalen. Zeker als je kiest voor refurbished, want dan ben je tot 60% voordeliger uit dan wanneer je het toestel nieuw zou aanschaffen. Op het moment van schrijven heb je bij Forza al een iPhone 7 voor zelfs minder dan €200 euro!

De iPhone 11 daarentegen is op dit moment minder lang verkrijgbaar en daardoor een stuk duurder geprijsd. Met een verschil van honderden euro's ten opzichte van de iPhone 7, dien je dus bereid te zijn om meer budget uit te trekken. Is de meerprijs van de iPhone 11 het voor jou waard? Hieronder zetten we de specificaties en functies van beide iPhones op een rij, zodat jij kunt bepalen wat je nodig hebt.

2. De specs

Toen de iPhone 7 uitkwam bundelde Apple in dit toestel het beste van alle voorgaande iPhones, zoals de iPhone 6S refurbished. De iPhone 11 is als instapmodel op de markt gebracht en daarmee het jongere broertje (of zusje) van de iPhone 11 Pro. Ondanks dit is de iPhone 11 uitgerust met het beste van 2019. De toestellen verschillen dan ook op een aantal punten:

iPhone 7

De iPhone 7 blinkt uit door een kleurrijk 4.7 beeldscherm, een spatwaterdicht ontwerp, dubbele luidsprekers, Touch ID, een snelle A10 processor en een fraaie 12MP-camera. De iPhone 7 was in 2019 en 2020 de meest gebruikte iPhone wereldwijd.

iPhone 11

De iPhone 11 heeft een groter 6.1 inch beeldscherm, Face ID-gezichtsherkenning voor ontgrendeling, een supersnelle A13 processor, een glazen design voor draadloos opladen en een dubbele 12MP-camera. De iPhone 11 is Apple's best verkochte iPhone van 2020.

iPhone 7 vs iPhone 11

3. De camera(‘s)

De iPhone 7 heeft een 7-megapixel FaceTime HD-camera en een 12-megapixel camera aan de achterkant. Ter vergelijking: de iPhone 11, heeft een 12-megapixel selfie-camera aan de voorzijde en twee 12-megapixel camera’s aan de achterkant. De foto’s van de iPhone 7 zijn goed, maar de iPhone 11 biedt door de dubbele camera nog een aantal extra’s zoals een ultragroothoekcamera. Door toepassingen zoals Portret Mode met een tal van belichtingseffecten is het camerasysteem van de iPhone 11 uitstekend voor professionele fotografie.

4. Opslag

Om alle bestanden en apps op te slaan is gepast opslagruimte van belang. De iPhone 7 is verkrijgbaar in 32GB, 64GB, 128GB en 256GB. De iPhone 11 is verkrijgbaar in 64GB, 128GB en 256GB. Kortom, ruime keuze waarin de toestellen nagenoeg identiek zijn.

5. Opladen

De iPhone 11 ondersteunt snel laden en beschikt over een glazen behuizing die draadloos opladen mogelijk maakt. De iPhone 7 laad je op met een kabel in de lightningpoort onderaan het toestel.

6. Het design

De iPhone 7 wordt gekenmerkt door een klassiek en handzaam iPhone-design met homebutton en randen. De koptelefoonaansluiting is weg, waardoor je alleen nog de oplaadingang hebt. Het weglaten van de koptelefoonaansluiting was in 2016 nog vrij verassend. Het gebruik van oordopjes met het korte witte tussenstukje, heeft plaatsgemaakt voor oordopjes en hoofdtelefoons die via bluetooth verbonden kunnen worden.

Met het 4.7 inch beeldscherm is het toestel kleiner dan bijvoorbeeld de Plus versie, latere iPhone X, XR, XS of iPhone 11. Dit maakt hem geliefd onder mensen die graag een compact formaatje bij zich dragen.

De iPhone 11 heeft een groter 6.1 inch beeldscherm. Zeker als je een fervent gamer of seriekijker op je iPhone bent, kan een groter scherm een wens zijn.

Door het kleinere scherm is de iPhone 7 qua afmetingen ook een stuk kleiner (138.3 x 67.1 x 7.1 mm) dan de iPhone 11 (150.9 x 75.7 x 8.3 mm). Daarnaast is de iPhone 7 ook lichter in gewicht. Zo kun je je misschien al voorstellen dat de iPhone 7 een stuk minder weegt dan bijvoorbeeld de iPhone 11.

Sinds de iPhone 7 zijn alle iPhones alleen maar zwaarder geworden. Zo heeft Apple de iPhone 7 slechts 138 gram zwaar gemaakt en woog de opvolgende iPhone 8 al 148 gram. De iPhone X weegt vervolgens 174 gram en de iPhone XS 177 gram. En de iPhone XR weegt zelfs 194 gram. Dit komt mede doordat de laatste iPhones voorzien zijn van een zwaarder duurzame glazen behuizing en meerdere cameralenzen. Als je zo’n toestel de hele dag in je broekzak meeneemt, kun je zeker opmerken dat de iPhone 7 een stuk minder verzwarend in je broekzak vertoeft.

7. Krachtige chips

De processor in de iPhone 7 is meer dan opgewassen tegen de taken van nu. Ja, de A13-chip in de iPhone 11 is nóg sneller en slimmer. Dit komt vooral doordat de A13 chip kunstmatige intelligentie gebruikt om efficiënter te werken. Echter, het verschil tussen “snel” en “supersnel” is iets wat je moeilijk zult opmerken. Tenzij je de meest zware games of apps gaat afspelen, is de A10 Fusion processor veruit toereikend. Heb je dat extra beetje nodig? Dan raden we aan om de iPhone 11 te overwegen.

Dat de A10 Fusion chip nog zijn mannetje staat is ook te zien aan de andere devices waar Apple deze processor in heeft verwerkt. De A10 Fusion chip is onder meer te vinden in:

  • iPhone 7 (Plus);
  • iPad 2018 (6de generatie iPad);
  • iPod Touch (2019, 7th generation);
  • iPad 2019 (2019, 7th generation);

De A13 is op zijn beurt te vinden in de toestellen uitgebracht tussen september 2019 en 2020:

  • iPhone 11;
  • iPhone 11 Pro;
  • iPhone 11 Pro Max;
  • Phone SE 2020;

verschil iphone 7 vs iphone 11

6. Nieuwste iOS14

In september van 2020 is het nieuwe besturingssysteem gelanceerd, iOS14. En het goede nieuws is dat de iPhone 7 ook dit systeem soepel draait. Je kunt zelf gebruik maken van alle moderne functies die erbij zijn gekomen. Het mag voor zich spreken dat de iPhone 11 ook vlekkeloos samenwerkt met iOS14.

7. Ontgrendelen met vinger of gezicht

Het is al genoemd onder het kopje veelzijdigheid, maar behoeft zeker nog wat extra aandacht, de manier van ontgrendelen. Touch ID is snel, eenvoudig en betrouwbaar.

Dankzij deze functie kun je met de iPhone 7 ook gebruik maken van Apple Pay. De iPhone 11 is uitgerust met Face ID. Dit is de doorontwikkelde versie van Touch ID die niet reageert op je vinger maar je gezicht. Het is veilig en erg handig in gebruik. Door Face ID heeft het toestel geen homebutton aan de onderkant van het scherm. En dat betekent meer scherm. Echter, beide versies werken uitstekend waarvoor ze zijn bedoeld; ontgrendelen en goedkeuring geven. Het is daarom maar net wat je het laatst gewend bent geraakt.

iPhone 7 vs iPhone 11

Al om al kunnen we nog steeds niet om de iPhone 7 heen. Zeker niet als je kijkt naar het grote prijsverschil met de iPhone 11, kan dit doorslaggevend zijn in je keuze. Ben je toch bereid meer te betalen voor extra functies? Dan is de iPhone 11 het toestel bij uitstek.

  • Prijs: verschil iPhone 7 en 11 is honderden euro's.
  • Camera’s: als de beste cameraopties voor jou doorslaggevend zijn dan is het camerasysteem van de iPhone 11 de winnaar. Echter, de camera van de iPhone 7 is nog steeds verrassend goed.
  • De iPhone 11 heeft Face ID en de iPhone 7 heeft Touch ID. Beide zijn fijne, veilige en snelle manieren van ontgrendelen. Wat ben je gewend?
  • De A10 Fusion chip van de iPhone 7 is snel. De A13 chip van de iPhone 11 is razendsnel. Hoe snel is voor jou snel genoeg? Dit hangt mede af van je gebruik.
  • Size does matter? Dan is de iPhone 11 hét grotere toestel met het fraaie 6.1 inch scherm. Met zijn 4.7 inch voelt de iPhone 7 veel compacter aan. Dit merk je ook aan het gewicht.
  • Beide toestellen ondersteunen de laatste Apple besturingssoftware update: iOS14

De iPhone 7 en iPhone 11 zijn allebei refurbished verkrijgbaar bij Forza.

Refurbished iPhone

Bij Forza vind je het grootste assortiment refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor hebben we voor iedere wens en budget eenrefurbished iPhone of iPad. Onze devices worden verstrekt met het Keurmerk Refurbished.

keurmerk

Daarbij ontvang je ook nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Hierdoor is het niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn een zeer interessante investering.

Weet jij al welke iPhone het gaat worden? Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, onze servicedesk staat voor je klaar!

iphone 7 iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?