Samsung’s nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy S9

07 Maart 2018 - 5 min read time
Samsung’s nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy S9

Vanaf 16 maart verschijnt de nieuwe Samsung Galaxy S9 op de markt. In vergelijking met zijn voorganger - de Samsung Galaxy S8 - lijkt het nieuwe vlaggenschip van Samsung in eerste instantie nauwelijks veranderd. De ‘normale’ Galaxy S9 met een 5.8-inch scherm krijgt een vanaf prijs van 849 euro. De grotere Galaxy S9 Plus met 6.2-inch scherm is leverbaar vanaf 949 euro.

Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy S9?

Het design van de Galaxy S9 is in vergelijking met zijn voorganger niet extreem veel veranderd. Samsung heeft de schermranden van de Galaxy S9 iets dunner gemaakt, maar dit verschil is in vergelijking met de S8 niet bijzonder groot. De Galaxy S9 heeft hetzelfde glanzende design als zijn voorganger, met de vertrouwde afgeronde hoeken. Nieuw is dat de Galaxy S9 ook leverbaar is in het paars.

Aan de achterzijde is er iets meer veranderd. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S9 bevindt zich nu onder de camera in plaats van ernaast. Het voordeel hiervan is dat je de vingerafdrukscanner minder snel verward met de camera.

Camera

Samsung heeft bij de camera van de Galaxy S9 een eigen DRAM-geheugen geïntegreerd. Hierdoor kun je tijdens het maken van foto’s meerdere beelden tegelijkertijd bewaren. De S9 combineert deze beelden om vervolgens het beste eindplaatje te kunnen creëren. Ook heeft de S9 een slowmotion functie met een snelheid van maar liefst 960 FPS (Frames Per Seconds).

Face recognition

De Galaxy S9 herkent - net als de iPhone X - je gezicht aan de hand van ‘Face recognition’ en ‘Iris scanning’ technologie. Hierdoor gaat het unlocken van je telefoon razendsnel en ook nog eens zeer eenvoudig. Daarnaast is het met de S9, net als bij de iPhone X, mogelijk om van je gezicht een emoticon te maken. Samsung gaat met zijn ‘Emoji’ de strijd aan met Apple’s Animoji.

Technische specificaties

De Galaxy S9 is uitgerust met een 64-bits Octa-coreprocessor en 4GB werkgeheugen. De grotere Galaxy S9 Plus heeft maar liefst 6GB aan werkgeheugen. De opslagruimte van beide toestellen is uitbreidbaar met een MicroSD-card tot wel 400GB. Tevens zijn beide toestellen uitgerust met stereospeakers, getuned door AKG. Daarnaast is de S9 ook IP68-gecertificeerd waardoor het toestel waterdicht is.

Voorlopige conclusie Galaxy S9

De Galaxy S9 biedt een aantal leuke nieuwe features en beschikt over krachtigere specificaties dan zijn voorgangers. Vrij logisch, want een nieuwer toestel toestel zonder verbeteringen is het upgraden natuurlijk niet waard.

Of het upgraden van een Galaxy S7 of Galaxy S8 naar de nieuwe S9 ook bijna € 1.000 waard is? Wij denken van niet. De veranderingen zijn niet bepaald ‘revolutionair’ te noemen in vergelijking met eerdere Samsung Galaxy’s. Natuurlijk blijft dit een heel persoonlijke keuze. Onze conclusie is dan ook: de Galaxy S9 is een verfijning van eerdere Galaxy modellen.

Niet de hoofdprijs betalen voor de nieuwste smartphone?

Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy S9 of iPhone X? Heel begrijpelijk. Wist je dat steeds meer mensen kiezen voor een Samsung Galaxy of iPhone als los toestel in plaats van een telefoonabonnement. Je bent bespaart helemaal veel geld als je kiest voor een refurbished S9 of iPhone X.

Wat is een refurbished Samsung Galaxy?

Refurbished telefoons zijn - net als tweedehands telefoons - vrijwel altijd eerder gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen een refurbished- en een tweedehands toestel. Zo is een refurbished Samsung Galaxy grondig gecontroleerd, indien nodig hersteld én professioneel gekuist. Een tweedehands smartphone van een particulier is dit niet.

Voordelen van refurbished Samsung

Het voornaamste voordeel van refurbished Samsung is de prijs. In vergelijking met de originele nieuwprijs, kun je tot wel 60% minder geld opdoen. Kies je voor Forza Refurbished? Dan profiteer je naast de prijs ook van andere voordelen. Bij ons krijg je namelijk gratis nieuwe laad accessoires, drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én ben je zeker en vast van een 100% marcherende refurbished Samsung telefoon.

100% betrouwbare kwaliteit gegarandeerd

Forza Refurbished maakt gebruik van speciale software en techniekers voor het controleren van onze refurbished smartphones. Onze mensen controleren de toestellen op basis van méér dan 50 technische aspecten. Indien een onderdeel niet naar behoren marcheert, vervangen onze techniekers deze direct door een nieuw onderdeel.

Om er zeker en vast van te zijn dat de smartphone 100% marcheert, wordt deze nogmaals gronding nagekeken. Pas na goedkeuring van onze software, mag een refurbished smartphone worden verkocht.

Voor elk budget een Samsung smartphone

Omdat er bij refurbished toestellen vrijwel altijd sprake is van eerder gebruikte toestellen, kunnen er gebruikerssporen op de toestellen zitten. Deze gebruikerssporen noemen we ook wel ‘cosmetische kenmerken’. Of er gebruikerssporen op een toestel aanwezig zijn (en in welke mate) verschilt per toestel.

Om duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende gebruikerssporen, maken we gebruik van twee soorten productcondities bij Forza Refurbished. Dit zijn de A-grade en B-grade. Dankzij de productcondities worden onze refurbished smartphones nóg toegankelijker voor elke portemonnee.

  • A-grade: Een refurbished smartphone met een A-grade is vrijwel niet van nieuw te onderscheiden. Mogelijk bevindt zich er een enkel licht gebruikersspoor op het toestel.
  • B-grade: Refurbished toestellen met een B-grade hebben diverse zichtbare gebruikerssporen. Hierbij kun je denken aan eventuele krasjes op de behuizing of op het scherm. Het voordeel van de B-grade is dat deze toestellen nóg scherper zijn geprijsd.

De zekerheden van Forza Refurbished

Kies je voor een refurbished smartphone van Forza Refurbished, dan ben je zeker en vast van een betrouwbare aankoop. Onze toestellen zijn - in tegenstelling tot andere refurbished leveranciers - objectief gecontroleerd door speciale software.

Ben je achteraf toch niet tevreden over je aankoop? Contacteer dan onze klantenservice. Ook heb je het recht om je toestel - binnen 14 dagen na aankoop - gratis aan ons te retourneren. Hierdoor loop je dus geen enkel risico op het kopen van refurbished Samsung en Apple van Forza Refurbished.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?