Circulaire ICT in uitvoering

Samenwerking Stichting Boor en Forza Refurbished

Bij de Rotterdamse stichting Boor zijn spiksplinternieuwe iPhones not done. Elke medewerker van het bestuurskantoor loopt rond met een refurbished iPhone van Forza. En dat is niet voor niets. Als één van de grootste scholenbesturen in Nederland, biedt stichting BOOR educatie in regio Rotterdam en omstreken. Denk hierbij aan basisonderwijs en (speciaal) voortgezet onderwijs. Ger Simjouw is verantwoordelijk voor het IT-programma binnen de organisatie en kiest bewust voor refurbished iPhones en iPads. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor hem de reden om de handen ineen te slaan met Forza.


Een kijkje bij Forza

Vertrouwen en transparantie spelen een cruciale rol in elke omgeving. Kwaliteit van de hardware, binnen een organisatie zoals BOOR, staat daarom hoog in het vaandel. Bij Forza op locatie heeft Ger de refurbishing van Apple devices van dichtbij kunnen bezichtigen. Prijs is belangrijk, maar als de kwaliteit niet goed zou zijn dan maakt prijs niet zoveel uit. Daarom vindt hij het belangrijk om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Ger: ‘Ik wil graag een feeling krijgen bij bedrijven waarmee ik samenwerk. Hoe een product of dienst eruit ziet bijvoorbeeld, of wat voor werkwijze een bedrijf hanteert. Ik heb de hele productiestraat gezien. Van intake tot analyse en van de verschillende apparaten tot de reparatieafdeling.’

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

Omdat Stichting Boor een onderwijsstichting is, worden ze gefinancierd met maatschappelijk geld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de hoofdonderwerpen in het beleidsplan. Zodoende besteden Ger en zijn team veel tijd en energie in het verduurzamen van de onderwijsinstellingen van BOOR.

Ger: "Voor wat betreft de gebouwen zelf hebben wij helaas geen invloed, maar ten aanzien van het inkopen van bijvoorbeeld groene energie en mobiele refurbished hardware wél. Forza past perfect binnen het concept van duurzaam ondernemen.'"

Waarom kiezen voor Forza?

Dat refurbished bijdraagt aan de verduurzaming van bedrijven is niet onbekend. Voor stichting BOOR zijn er echter nog andere redenen om specifiek voor Forza te kiezen.

Ger: "Los van het maatschappelijk verantwoorde- en duurzame aspect van refurbishing, zijn de garantievoorwaarden een pluspunt van Forza. ‘Forza geeft bijvoorbeeld drie jaar garantie op de toestellen, dat is meer dan je bij Apple krijgt. Ik wilde een paar toestellen in gebruik nemen om te kijken of het zou bevallen. Inmiddels zitten we op een punt waarbij alle te vervangen toestellen worden vervangen door refurbished."

Gevolgen van het Keurmerk

Tot slot brengt het Keurmerk Refurbished veel verandering teweeg in het vertrouwen richting refurbished. Het keurmerk van Techniek Nederland maakt duidelijk onderscheid tussen kwalitatieve en betrouwbare refurbished leveranciers en de 'cowboys' in de refurbished markt.


Oók profiteren van de voordelen?

Net als stichting BOOR kan ook jouw bedrijf kiezen voor duurzaam én kortingen. Weten hoeveel jij kunt besparen op Apple? Onze zakelijke accountmanagers vertellen je graag alles over de voordelen van Forza Refurbished zakelijk voor jouw bedrijf.