vanHaren Schoenen en Forza, een duurzame samenwerking

Forza Refurbished en vanHaren Schoenen

vanHaren Schoenen en Forza Refurbished hebben elkaar gevonden. Niet alleen in het gedeelde idee over de inzet van duurzame hardware, maar ook in die van een duurzame samenwerking. Een pilot in 2019, waarbij 150 refurbished iPhones over het winkelpersoneel werden verspreid, was een duurzaam en financieel succes. Als de inzet van refurbished in de winkel bevalt, waarom zou je zoiets dan ook niet op kantoor doen en de bestaande samenwerking nog breder trekken? Genoeg redenen om de handen opnieuw ineen te slaan.


vanHaren, marktleider Nederlandse schoenenbranche

Wie kent ze niet? De ruim 90 jaar oude schoenenketen heeft ruim 140 filialen verspreid door heel Nederland. Ruim 1.500 medewerkers zorgen ervoor dat iedereen goede, mooie schoenen kan dragen zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. VanHaren dient de mens. Niet alleen met kwalitatief goede schoenen, maar ook door te kijken naar wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Honger naar meer duurzaam en financieel succes

Het maatschappelijk belang vindt de schoenenketen minstens zo belangrijk. Hoe kunnen zij het bestaande werk efficiënter maken en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu? Vanuit die gedachte zette de schoenenketen twee jaar geleden de eerste stap naar refurbished toestellen van Forza. 150 devices was een mooi begin en meerdere projecten in de winkels en op kantoor volgden snel.

Refurbished devices bieden de uitkomst

Als je met een behoefte aan apparatuur maatschappelijk kunt bijdragen zonder in te leveren op kwaliteit, dan is dat eigenlijk een no-brainer. De reguliere mobiele telefoons van de kantoormedewerkers zijn mondjesmaat vervangen door refurbished toestellen. Ook leverden wij 208 refurbished iPads af die over de filialen in Nederland en België zijn verspreid. De toestellen zijn door ons in DEP (Device Enrollment Program) uitgeleverd, wat betekent dat ze direct op de achtergrond al gekoppeld aan vanHaren zijn uitgeleverd. Hierdoor kunnen zij de devices direct gebruiken en op afstand alle software op de toestellen pushen. Inmiddels ligt het volgende project alweer op de stapel: de afname van 300 stuks refurbished iPhone XR. Deze iPhones gaan de toestellen van de pilot uit 2019 vervangen.

Forza en vanHaren in TBM Magazine

Efficiënter werken op een duurzame manier

Met refurbished iPhones in de winkels hoeven medewerkers niet meer heen en weer naar het magazijn blijven lopen. Zij kunnen in één oogopslag zien of een schoen in een bepaalde maat of kleur op voorraad is. Hierdoor is de medewerker in staat om een snellere en betere dienstverlening te leveren. Daarnaast worden taken die voorheen naar het kassasysteem werden gestuurd nu naar de refurbished iPad gepusht. Checklijsten printen om mee door de winkel te gaan is hierdoor niet meer nodig. De devices waarvan de kantoormedewerkers gebruikmaken, zijn dezelfde toestellen met dezelfde kwaliteit als zij gewend waren. Er is dus geen verschil, behalve dat ze refurbished en voordeliger zijn.

De toekomst

Die brengt ongetwijfeld meer. Heb je eenmaal refurbished gekocht en de kwaliteit en de financiële besparing ervaren, dan zijn er weinig argumenten om weer terug te gaan naar nieuw. Met twee bedrijven die het maatschappelijk belang zo hoog in het vaandel hebben staan, kan een vervolgsamenwerking tussen VanHaren en Forza niet lang uitblijven.


Oók profiteren van de voordelen?

Onze zakelijke accountmanagers vertellen je graag alles over de voordelen van Forza Refurbished zakelijk voor jouw bedrijf.