Waarom beter kiezen voor iPhone in plaats van Android?

18 Juli 2019 - 5 min read time
Waarom beter kiezen voor iPhone in plaats van Android?

Waarom beter kiezen voor iPhone in plaats van Android?

Hoewel de iPhone 7 al sinds eind 2016 voor het eerst verscheen op de markt, worden de toestellen nog tweedehands aangeboden voor ruim 300 euro. Maar de prijzen voor Android GSM’s uit hetzelfde jaar liggen de prijzen minimaal 100 euro lager. Hoe kan het dat iPhones zo weinig waarde verliezen? En waarom is het vandaag de dag nog interessant om een iPhone 6S te (ver)kopen? Je leest het in dit artikel.

waarde van iPhones

Waarom kiezen voor Apple’s iOS

De snelheid van smartphone upgrades is bijzonder hoog. Elk jaar komen er nieuwe toestellen met nieuwe functies uit. De meest gekende reden om zo’n nieuwe gsm aan te schaffen, is omdat je huidige device te traag wordt. Of gewoon verouderd is.

Dit laatste is waar Apple een fenomenale voorsprong heeft op andere merken. Aangezien Apple volledige controle heeft over het besturingssysteem van iPhone (iOS) kunnen zij bepalen welke toestellen wél en niet worden ondersteund door de laatste software. Logischerwijs kan Apple er dus voor kiezen om toestellen een langere periode te ondersteunen. Overigens is Apple daar erg transparant over en weet je precies hoe lang jouw refurbished iPhone wordt ondersteund. Dat betekent dat een ‘oud’ toestel de nieuwste functies kan gebruiken én beter is beveiligd.

Oude toestellen met moderne software

Tijdens een conferentie toonde Apple aan dat maar liefst 85% van de Applegebruikers iOS 12 heeft geïnstalleerd, de meest recente besturing voor iPhones. Android 9 daarentegen had slechts een aandeel van 10%. Om een beeld te geven: de iPhone 6S -welke sinds eind 2015 werd geïntroduceerd- zal in mogelijk totaal 6 nieuwe software updates krijgen. Niet onlogisch dat een tweedehands iPhone meer geliefd is dan een Android smartphone. En om die reden behoudt een iPhone ook een hogere (inruil)waarde.

Refurbished iPhones voor iOS 13

Met iPhone weet je wat je krijgt. Ondanks de verschillende modellen, is de besturing van elk device omzeggens gelijk en voelt het vertrouwelijk aan. Toch is een tweedehands iPhone kopen van een consument een groot risico. Met het oog ziet een iPhone er misschien goed uit, maar onder de motorkap kan er van alles mis mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan accu- of moederbord-problemen.

Forza als meest duurzame keuze

Om zeker en vast een goede aankoop te doen, kies je voor Forza Refurbished. Bij Forza heb je namelijk keuze uit het brede Apple-gamma tegen bijzonder straffe prijzen. Bepaal zelf hoeveel je bespaart met A-, B- of C-Grade, hetgeen de cosmetische staat van het toestel definieert. Al onze toestellen zijn 100% technisch in orde en genieten van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). De kwaliteit van Forza-iPhones wordt bovendien bevestigd door het Keurmerk Refurbished. Al met al ben je verzekerd van een slimme én duurzame aankoop.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?