7 redenen om de iPhone XS te kopen in plaats van de iPhone XR

Om de iPhone X op te volgen, kondigde Apple niet één, maar twee nieuwe smartphone-ontwerpen aan in 2018. De iPhone XR is betaalbaarder dan de iPhone XS, maar er zijn verschillende goede redenen om de duurdere iPhone te overwegen. Apple's iPhone X heeft het smartphone landschap veranderd. Het is bijvoorbeeld vrijwel onmogelijk om een nieuwe Android-telefoon te vinden die geen "inkeping" heeft bovenaan het scherm.

De iPhone XS en XS Max zetten de traditie van de iPhone X voort, terwijl de iPhone XR dezelfde kwaliteiten had als de iPhone X, maar voorzien was van een LCD-scherm. Het LCD-beeldscherm zou minder kostbaar zijn voor Apple om te bouwen en minder duur voor klanten om te kopen. Win-win, toch?

Hoewel de iPhone XR een aantrekkelijke optie is voor iedereen die op zoek is naar een iPhone X-achtige variant, zijn er verschillende redenen om de duurdere iPhone XS te overwegen.

1. Beeldscherm iPhone XS is geavanceerder

Het scherm van de iPhone XS refurbished 5.8 inch groot waar de iPhone XR refurbished 6.1 inch telt. Het grootste verschil zit hem echter in het type beeldscherm. Waar de iPhone XS refurbished is uitgerust met een OLED-beeldscherm beschikt de iPhone XR over LCD-scherm. Zoals gezegd is het toestel hierdoor voordelig om te maken, maar betekent het ook dat het kwaliteit iets onderdoet voor de iPhone XS.

iPhone XR

iPhone XS

Beeldschermformaat 6.1” Liquid Retina HD (LCD) 5.8” Super Retina (OLED)
Contrast ratio 1400:1 1.000.000:1
3D touch Nee, Haptic Touch Ja, 3D Touch
Beeldschermresolutie 1792 x 828 (326 ppi) 2688 x 1242 (458 ppi)

2. iPhone XS heeft smallere randen rondom het scherm

De iPhone XR heeft dikkere randen rondom het scherm dan de refurbished iPhone XS. Veel mensen willen het gevoel hebben dat het lijkt alsof alles echt uit het scherm springt. Als dit iets is waar je om geeft, dan is de iPhone XS een waardevolle stap.

3. Als je op zoek bent naar Gold of Silver: iPhone XS

De iPhone XR is verkrijgbaar in zes prachtige kleuren, maar als je zilver of goud wilt, zijn die alleen beschikbaar op de iPhone XS. De iPhone XR is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, geel, zwart, wit en koraal. De iPhone XS is ook beschikbaar in het zwart, samen met "zilver" in plaats van wit, en een gouden optie.

Kleuren iPhone XS

4. iPhone XS heeft wel 3D Touch

De iPhone XS refurbished beschikt over een drukgevoelig scherm, 3D Touch. Afhankelijk van hoe hard je op het scherm drukt zal het scherm reageren. Vanaf de iPhone 6S beschikken alle iPhones over 3D Touch. Echter, de iPhone XR heeft geen 3D Touch. Bij de XR duw je dus niet harder, maar langer op het scherm voordat een actie in gang wordt gezet. Deze variant op de iPhone XR refurbished heet Haptic Touch. Deze techniek geeft een trilling op het moment dat je iets indrukt, waardoor je alsnog het gevoel hebt iets harder in te drukken. Het is dan ook een perfect alternatief voor 3D Touch. Eerder gingen er al geruchten dat Apple afscheid zou nemen van 3D Touch. Intussen weten we dat dit niet bij een gerucht is gebleven. Eén van de laatste Apple iPhones van dit moment, de iPhone 11 (Pro), heeft namelijk al geen 3D Touch meer, maar Haptic Touch.

5. iPhone XS heeft een dubbele camera

Beide iPhones beschikken over fantastische camera’s en cameraopties. De iPhone XS heeft een kleine voorsprong doordat de achterzijde is voorzien van een dubbele camera. Hierdoor heeft de iPhone XS-camera mogelijkheden, zoals ‘optische zoom’. Met de telelens camera kun je ook gebruik maken van de nieuwe ‘Portretmodus’. De iPhone XR heeft één 12-megapixel camera aan de achterzijde. De enkele camera van de XR wordt ook aangevuld met een portretmodus en Smart HDR.

Met de telelens van de XS heb je tot twee keer optische zoom en tot tien keer digitale zoom, bij de iPhone XR refurbished bereik je met de enkele lens tot vijf keer digitale zoom.

De portretmodus van de iPhone XR werkt alleen als er gezichten van mensen worden gefotografeerd. Bij de XS is het mogelijk om alles in portretmodus op de foto te zetten.

Camera iPhone XS

6. De iPhone XS is lichter dan de iPhone XR

Bij de aankoop van een smartphone is er misschien geen rekening gehouden met het gewicht, maar als jij je telefoon tientallen keren per dag optilt en de hele dag draagt, telt het gewicht op. De iPhone XR weegt 194 gram, terwijl de iPhone XS 177 gram weegt.

7. Meer opslagruimte mogelijk iPhone XS

Op het moment van schrijven heeft de iPhone XS refurbished de mogelijkheid tot 64GB en 256GB opslagruimte. De iPhone XR refurbished bieden we aan met 64GB. Als je van plan bent om meer dan 64GB intern op te slaan, dan is de iPhone XS toereikend.

Hoewel de iPhone XS op een paar belangrijke punten beter is dan de iPhone XR, verslaat de iPhone XR de iPhone XS ook zijn beurt weer op een aantal wenselijke punten. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en welke functies je bijzonder belangrijk vindt in een smartphone.

Redenen om te kiezen voor de iPhone XS:

  • Het beeldscherm van de iPhone XS is scherper;
  • Je wilt de meest ultieme kleurweergave;
  • De iPhone XS is drukgevoelig door 3D-touch;
  • Hij heeft een sterke behuizing gemaakt van roestvrij staal;
  • Je wilt een iPhone met telelens en bijbehorende opties als optische zoom.
  • Beschikbaar in Gold of Silver

Redenen om te kiezen voor de iPhone XR:

  • Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren;
  • Snelle en zuinige A12 Bionic processor;
  • Lange batterijduur
  • Beschikt ook over TrueDepth camera en Face ID

iPhone XR Refurbished

iPhone XS Refurbished

Beeldschermen 6.1” LCD-display 5.8” OLED-display
Kleuren Yellow, White, Coral, Black, Blue en Red Space Grey, Silver en Gold
Opslagruimte 64GB en 128GB 64GB, 256GB en 512GB
Werkgeheugen 3GB 4GB
Processor A12 Bionic A12 Bionic
Camera voorzijde 7-megapixel 7-megapixel
Camera achterzijde 1x 12-megapixel 2x 12-megapixel

Refurbished is de iPhone XS wel betaalbaar

We hopen dat dit artikel verhelderend heeft gewerkt en je weer een stap dichterbij de meest geschikte iPhone bent. Apple biedt de iPhone XR en de iPhone XS niet meer zelf aan. Gelukkig zijn deze toestellen nog wel refurbished verkrijgbaar. Hierdoor maak je niet alleen een duurzame, maar ook een voordelige keuze. Onze refurbished Apple devices worden onderworpen aan een strenge technische kwaliteitscontrole. Daarbij ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop doordat al onze devices zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished en 2 jaar garantie. Van duur naar duurzaam!