Hoe kun je een iPhone leegmaken?


Hoe zorg je ervoor dat de gegevens op je iPhone zijn opgeslagen, als je van plan bent om deze van de hand te doen? En hoe zet je jouw gegevens weer terug op je nieuwe iPhone? We leggen het hier stap voor stap uit.

iPhone-gegevens verwijderen

Hoe maak je een reservekopie van een iPhone

Naast het leegmaken van een iPhone is het eerst goed om te weten hoe je de gegevens opslaat. Hiermee voorkom je dat op een nieuw apparaat alles weer handmatig moet gaan instellen. Je kunt eenvoudig reservekopieën maken in iCloud. Hier dien je dan wel voldoende opslagruimte voor nodig te hebben. Daarom is het ook handig dat je een reservekopie kunt maken met je computer. Al je gegevens worden dan op je computer opgeslagen, welke vaak een stuk meer opslagruimte heeft. Als je dan een nieuw iPhone-model in gebruik neemt kun je de gegevens op je pc weer eenvoudig terugplaatsen op de iPhone of iPad.

Zo maak je een reservekopie met je iPhone

Reservekopie in iCloud

Vanaf je iPhone kun je een kopie maken in iCloud. Je gaat hiervoor naar de Instellingen-app op je iPhone. Klik vervolgens op je naam en scrol naar beneden. Vervolgens ga je naar ‘iCloud’ en ‘iCloud-reservekopie’. Je kunt er dan voor kiezen om een reservekopie te maken. Ook zie je onder de knop ‘maak nu een reservekopie wat de laatst gemaakte reservekopie is.

Reservekopie met iTunes

Hiervoor heb je een pc, usb-kabel en je iPhone en iTunes nodig. iTunes is gratis te downloaden op de website van Apple. Is dit gelukt? Dan kun je de iPhone via de usb-kabbel aan de computer koppelen. Open iTunes en selecteer je iPhone in het menu. Je vindt dit terug in de linker kolom of linksboven in het scherm. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Overzicht’ en vink de knop ‘Maak automatisch reservekopieën op de computer aan’. Om handmatig een reservekopie te maken ga je via ‘Overzicht’ naar ‘Reservekopieën’.

De ene optie sluit de andere niet uit. Het is handig om altijd automatisch reservekopieën ingesteld te hebben staan. Bij een wisseling van iPhones is het fijn om volledig op ‘save te spelen’. Dan is het aan te raden om een reservekopie te maken met iTunes op je pc.

iPhone-gegevens verwijderen

Zodra de gegevens in iCloud en/of op de computer zijn opgeslagen, ben je klaar om de gegevens op de iPhone te verwijderen. Je hebt hier alleen de iPhone voor nodig. Ga hiervoor naar de app ‘Instellingen’, om vervolgens op je naam te tikken. Wanneer je omlaag scrolt zul je de optie ‘log uit’ zien staan. Klik hierop, vul de gevraagde gegevens in en kies voor ‘Schakel uit’. Ga terug naar het instellingenmenu en klik op ‘Algemeen’. Hier kies je voor ‘stel opnieuw in’ en ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Het kan zijn dat nogmaals om je Apple-ID wordt gevraagd zodat je de functie ‘Zoek mijn iPhone’ kunt verwijderen. Nadat je jouw toegangscode hebt opgegeven klik je op ‘wis apparaat’ om het leegmaken van je iPhone af te ronden.

reservekopie maken

Gegevens terugplaatsen

Wanneer je een andere iPhone in gebruik neemt, kun je de reservekopie in iCloud of op je pc weer terugplaatsen. Zodra je het toestel configureert krijg je de optie om je iCloud-reservekopie automatisch terug te zetten. De gegevens worden teruggezet via iCloud. Om de reservekopie van je pc weer terug te zetten, dien je de iPhone met usb-kabel te koppelen aan je pc. Je gaat vervolgens naar iTunes, je iPhone in iTunes, om te kiezen voor ‘zet reservekopie terug’. Je kunt vervolgens kiezen voor de meest recente reservekopie, waarna het synchroniseren begint.

iPhone of iPad inruilen voor geld bij Forza

Een iPhone of iPad kun je bij Forza inruilen voor geld. Bekijk onze pagina over inruilen om te zien wat jouw device waard is.