Wil je een iPhone 5C kopen? Lees alles over dit kleurrijke toestel

30 Augustus 2017 - 5 min read time
Wil je een iPhone 5C kopen? Lees alles over dit kleurrijke toestel

Met de lancering van de iPhone 5C heeft Apple een bijzondere stap gezet. De telefoon is namelijk de eerste mobiele telefoon welke in maar liefst vijf verschillende (felle) kleuren verkrijgbaar is. Ook nieuw is dat de iPhone 5C grotendeels van kunststof is gemaakt.  

Denk je er over na om een iPhone 5C te kopen? In dit artikel leggen we je graag uit voor wie dit toestel is geschikt en waarom wij de telefoon van Apple zo bijzonder vinden.

Navigeer direct naar een onderwerp:

- De betekenis van de 'C' bij de iPhone 5C

- iPhone 5C specificaties

- De camera van de iPhone 5C

- De iPhone 5C: een plezante gsm

- Aankondiging van de iPhone 5C

- Opslagruimtes

- Beschikbare iOS versie

- Prijs van de iPhone 5C

- Voor- en nadelen van de iPhone 5C

iPhone 5C kleuren

De betekenis van de ‘C’ bij de iPhone 5C

Iets wat veel mensen niet weten is dat de ‘C’ staat voor ‘Colour’ bij de iPhone 5C. In principe ook wel logisch, het toestel is dan ook verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Een grote verandering in vergelijking met het voorgaande model, de iPhone 5. Deze was slechts leverbaar in de ‘kleuren’ zwart en wit.

iPhone 5C specificaties

De iPhone 5C is net als de iPhone 5 uitgerust met een 4-inch schermformaat. Dit levert een resolutie van 1136 x 640 pixels op, wat zorgt voor een scherpe beeldschermweergave. Net als de iPhone 5, is ook de 5C uitgerust met dezelfde A6-processor. Wel is de batterij van de iPhone 5C groter dan die van de 5 waardoor deze langer mee zal gaan.

Onderstaand de belangrijkste specificaties van de iPhone 5C:

- Goed bestand tegen val- en stootschade dankzij de grotendeels plastic behuizing.

- Leverbaar in vijf verschillende kleuren (roze, wit, groen, geel en blauw).

- Keuze uit 8-, 16 of 32GB aan opslagruimte.

- Laatste iOS versie is 10.3.2 (iOS 11 werkt niet i.v.m. 32-bits besturingssysteem)

- Een echte gunstaanbod iPhone, zeker en vast als je kiest voor refurbished

De camera van de iPhone 5C

De iPhone 5C heeft een frontcamera met een 1,2-megapixel, waardoor je in HD (1080 pixels) kunt FaceTimen en Skypen. Aan de achterkant is een 8-megapixel camera bevestigd waarmee je ook kunt filmen in een Full-HD resolutie. Hierdoor kun je mooie panorama’s en hdr-foto’s maken.

Camera iPhone 5C

De iPhone 5C: een plezante gsm

Een ding wat zeker en vast is, is dat de iPhone 5C direct opvalt tussen de overige toestellen van Apple. Dit komt door de felle kleuren en gedeeltelijke plastic behuizing. Het is een interessante zijsprong van Apple, welke je misschien niet direct zou verwachten van het bedrijf. De belangrijkste vraag is: heeft de lagere prijs en plastic behuizing ook effect op de prestaties van de iPhone?

Budget iPhone

De iPhone 5C is werkelijk waar een echte ‘budget’ telefoon in vergelijking tot de overige iPhones van Apple. De lagere prijs is gerealiseerd doordat het toestel is opgebouwd uit minder dure onderdelen. De behuizing van de iPhone 5S bestaat voornamelijk uit het duurdere materiaal ‘aluminium’. Daarentegen is de iPhone 5C grotendeels vervaardigd uit kunstof. Toch doet de 5C zeker en vast qua prestaties niet onder voor de 5S.

De iPhone 5C is het perfecte toestel voor mensen met een minder groot budget. De gsm is voornamelijk populair bij kinderen en studenten, als ook bij mensen die van felle kleuren houden.

Stevige kunststof afwerking

De voorkant van de iPhone 5C is gemaakt van aluminium, dit is hetzelfde als de iPhone 5. Echter zijn de zijkanten en achterkant gemaakt van kunstof ofwel plastic. Het voordeel hiervan is dat het toestel beter bestand is tegen val- en stootschade in vergelijking met bijvoorbeelde iPhone 5. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je met de gsm kunt gaan gooien, het is namelijk geen Nokia 3310.  

Aankondiging van de iPhone 5C

Heb je de aankondiging van de iPhone 5C nog niet gezien? Bekijk dan zeker de video hieronder.

Opslagruimtes

Bij Forza Refurbished vind je een iPhone 5C met drie verschillende opslagruimtes: 8-, 16- en 32GB. Ga je de smartphone voornamelijk gebruiken voor Whatsapp, Facebook of het lezen van nieuwsartikelen? Dan kun je prima vooruit met het 8GB model. Indien je behoefte hebt aan meer opslagruimte dan zou je ook een refurbished iPhone 5C kunnen overwegen met 16GB of 32GB aan opslagruimte.

Beschikbare iOS versie

Wanneer je de iPhone 5C installeert kun je de iOS tot maximaal iOS 10.3.2 update. Helaas werkt iOS 11 niet meer op de iPhone 5C. Dit komt omdat de 5C een 32-bits toestel is en iOS 11 een volledig 64-bits besturingssysteem is. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Ben je op zoek naar een iPhone waar je ook de komende twee jaar zeker en vast nog mee vooruit kunt? Dan is een refurbished iPhone 5C een uitstekende optie.  

Ben je van plan om in te toekomst over te stappen naar iOS 11? Dan kun je tegen die tijd altijd nog overwegen om te upgraden naar bijvoorbeeld een iPhone 5S, iPhone 6 of een iPhone 6S

Prijs van de iPhone 5C

Toen de iPhone 5C voor het eerste op de markt verscheen in 2013 werd het toestel verkocht voor zo’n € 549. Inmiddels is een iPhone 5C bij Forza Refurbished verkrijgbaar vanaf € 154. Je bespaart dus veel geld in de portemonnee als je kiest voor een refurbished iPhone 5C.

Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)

Naast een scherpe prijs, vind je bij Forza Refurbished ook de hoogste kwaliteit refurbished iPhones. Bij ons wordt iedere iPhone gecontroleerd door onze robots en techniekers. Omdat we ontzettend fier zijn op de kwaliteit van onze producten, bieden we je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) aan.

Kwaliteitscontrole door een robot

Voor- en nadelen van de iPhone 5C

Voordelen

+ Kan tegen een stootje dankzij de plastic behuizing

+ Zeer betaalbare iPhone, ideaal als eerste telefoon

+ Keuze uit vijf verschillende kleuren

+ Verkrijgbaar in drie verschillende condities (Remarketed, A-grade en B-grade)

Nadelen

- Niet compatibel met iOS 11

- Heeft geen touch-ID (vingerafdrukscanner)

Tot slot

Ondanks dat de iPhone 5C niet compatibel is met iOS 11, is het vandaag de dag nog steeds een zeer gewaardeerde iPhone. Ben je op zoek naar een betaalbare iPhone? Dan is een refurbished iPhone 5C van Forza Refurbished echt iets voor jou!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?