De iPhone 6S, iPhone 8 en de iPhone X: welke moet je kopen?

De iPhone 6S, iPhone 8 en de iPhone X: welke moet je kopen?

De iPhone 6S is vandaag de dag nog steeds een zeer populair toestel. In vergelijking met de nieuwe iPhone 8 en de iPhone X, doet de 6S alles behalve onder. In dit blog vergelijken we de drie toestellen met elkaar op basis van vijf punten.

1.  Prijzen van de iPhones

Het spreekt voor zich dat oudere iPhones goedkoper zijn dan de meer recente toestellen. Maar, de prijsverschillen tussen de toestellen zijn wel degelijk significant groot. Helemaal wanneer je de nieuwprijzen vergelijkt met wat je betaalt voor een refurbished iPhone. Op deze manier kun je honderden euro’s goedkoper uit zijn met refurbished.

 

  Nieuwprijs Apple Forza Refurbished prijs Prijsverschil
iPhone 6S (32GB) € 409 (niet meer leverbaar) € 99 € 300 +
iPhone 8 (64GB) € 689 (niet meer leverbaar) € 249 € 400 +
iPhone X (64GB) € 999 (niet meer leverbaar) € 349 € 600 +

 

*januari 2021 zijn de prijzen vastgesteld

De cijfers liegen er niet om. Refurbished is significant goedkoper dan de nieuwprijs. Het verschil tussen een nieuwe iPhone 6S en een refurbished iPhone 6S van Forza is honderden euro's. Ook bespaar je op het kopen van een refurbished iPhone 8 honderden euro's. Toch de moeite waard om voor refurbished te kiezen. Je krijgt bij aankoop bovendien twee jaar garantie, gratis nieuwe accessoires én 14 dagen bedenktijd na aankoop. Mocht je dus niet tevreden zijn over je refurbished aankoop, dan kun je deze kosteloos terugsturen!

2.  Beschikbare kleuren

Het kleuraanbod van de iPhone mag niet onderschat worden. Zowel de iPhone 6S als de iPhone 8 en X zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ook al heeft de iPhone 8 nog steeds de bekende kleuren van de 6S, door het glazen design komen de kleuren wel opnieuw tot hun recht. De iPhone X refurbished komt in twee verschillende kleuren.

3.  Designs van de iPhones

Als je op zoek bent naar een iPhone puur vanwege een nieuw design, dan kun je het beste kiezen voor de iPhone X refurbished. Apple heeft deze iPhone namelijk een compleet nieuw design gegeven. Zo is het beeldscherm een stuk groter geworden en zien de camera’s er anders uit.

Het verschil qua design tussen de iPhone 6S refurbished en de iPhone 8 refurbished is minder groot. Op de home-knop na, is de iPhone 8 aan de voorkant nauwelijks veranderd. Het verschil tussen beide toestellen is zichtbaar aan de achterzijde. Zo is de camera iets veranderd, zijn de strepen weggehaald en heeft de iPhone 8 een glanzende look & feel door het glazen design.

iPhone designs

4.  Oplaadmogelijkheden

Omdat de iPhone 8 refurbished en de iPhone X refurbished beiden een glazen achterkant hebben, kunnen de toestellen ook draadloos opgeladen worden. De iPhone 6S refurbished kan dit niet omdat het toestel een aluminium behuizing heeft. Het voordeel van draadloos opladen is wel dat je tegelijkertijd muziek kunt afspelen en je toestel op kunt laden.

Draadloos opladen kan erg leuk zijn, maar een nadeel van glas is dat het breekbaarder is dan aluminium. Gelukkig heeft Apple de iPhone 8 en de iPhone X wél voorzien van een zeer sterke glazen behuizing. En met een beschermhoes en een screenprotector voorkom je natuurlijk ook een hoop beschadigingen.

Draadloos opladen is een leuke feature, maar in de praktijk is het standaard opladen toch minder snel dan bekabeld opladen. Wil je je iPhone draadloos net zo snel opladen als bekabeld? Dan heb je een nieuwe USB power adapter met de nieuwe ‘Power Delivery’ standaard nodig en een USB-C naar Lightning oplaadkabel. Hiermee kun je jouw iPhone 8 of iPhone X tot wel 50% opladen in slechts 30 minuten.

Wil je geen extra accessoires bijkopen? Dan raden we je aan om toch even de lightning kabel te gebruiken.

iPhone 8 draadloos opladen

5.  Technische specificaties

  iPhone 6S refurbished iPhone 8 refurbished iPhone X refurbished
Beeldscherm 4.7 inch (1334 x 750) 4.7 inch (1334 x 750) 5.8 inch (1125 x 2436)
Processor A9 1.8 GHz A11 2.7 GHz A11 2.7 GHz
Werkgeheugen 2GB 2GB 3GB
Opslagruimte 16GB, 32GB, 64GB, 128GB 64GB en 256GB 64GB en 256GB
Camera achterzijde 12 megapixel 12 megapixel 12 megapixel
Camera voorzijde 5 megapixel 7 megapixel 7 megapixel
iOS 14 Ja  Ja  Ja 
Filmen in 4K resolutie Ja Ja  Ja 
Touch-ID Ja  Ja   Nee
Face-ID Nee Nee Ja
Hoofdtelefoon aansluiting Ja  Nee  Nee 
Draadloos opladen Nee Ja Nee 
True Tone Nee Ja Ja
  iPhone 6S refurbished kopen iPhone 8 refurbished kopen iPhone X refurbished kopen

 

Processors

Ondanks dat de iPhone 6S niet is uitgerust met de nieuwste A11 Bionic processor, is het toestel zeer krachtig. Dit komt omdat het toestel is uitgerust met een krachtige Dual Core 1.8 GHz 64-bits A9-processor. In minder technische termen: het toestel beschikt over genoeg rekenkracht om de nieuwste iOS-versies zonder problemen te draaien. iOS 13 werkt ook op de iPhone 6S zeer soepel.

Het voordeel van de A11 Bionic processor is dat de technologie slim genoeg is, om te bepalen wanneer bepaalde processorkernen uitgeschakeld moeten worden. Bij ‘lichte’ activiteiten zoals WhatsApp, zijn niet alle processorkernen nodig. Deze worden dan ook uitgeschakeld, totdat de extra kracht wel nodig is. Hierdoor gaat de batterij van de iPhone 8 en de iPhone X nog langer mee. 

De laadtijd van apps op de iPhone 6S is misschien iets langer dan op de iPhone 8 of op de iPhone X. Echter dit verschil is in de dagelijkse praktijk nauwelijks merkbaar. Het grote verschil is pas merkbaar bij benchmarks (technische onderzoeken). Voor de komende twee jaren zul je totaal geen problemen ervaren bij het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten op de iPhone 6S.

Touch-ID en Face-ID

De iPhone 6S en de iPhone 8 beschikken beiden over een ongekend snelle touch-ID (vingerafdrukscanner). In slechts enkele milliseconden ontgrendel je je telefoon. Ook kun je eenvoudig betalingen uitvoeren met de touch-ID.

De iPhone X heeft als enige iPhone ‘Face-ID’, hiermee ontgrendel je je telefoon met je gezicht. Het toestel heeft geen touch-ID meer. Face-ID is een leuke feature, maar of iedereen het als praktisch ervaart, is uiteraard heel persoonlijk.

 

Touch-ID vs Face-ID

In de onderstaande worden touch-ID en Face-ID met elkaar vergeleken.

  

Conclusie

Het kiezen van de juiste telefoon, begint bij het bepalen waar je het toestel voor wilt gaan gebruiken. Daarnaast speelt je budget ook een belangrijke rol. Ga je je telefoon vrijwel alleen gebruiken voor bellen, Whatsappen en ‘eenvoudige’ dagelijkse activiteiten? Dan heb je in ieder geval niet een gloednieuw toestel van € 1.000 nodig.

3 redenen om de onderstaande iPhones te kopen

 

iPhone 6s refurbished

  • Voor minder dan € 200 koop je een zeer goede en betrouwbare (refurbished) telefoon;
  • Je wilt een betaalbare iPhone die ook geschikt is voor iOS 14;
  • Deze iPhone is voorzien van de belangrijkste technische specificaties (3D touch, touch-ID, filmen in 4K en een prachtig retina display).

iPhone 8 refurbished

  • Je wilt een iPhone die (inhoudelijk) bijna hetzelfde is als de iPhone X, maar dan honderden euro’s goedkoper is;
  • Je wilt een iPhone die beschikt over de laatste technieken (A11 Bionic processor, draadloos opladen en augmented reality).
  • De kwaliteit van de camera op een iPhone is voor jou een belangrijk koop-argument.

iPhone X refurbished

  • Je wilt een toestel met de laatste functies en oogverblindend scherm.
  • Je bent bereid om een hoger bedrag te besteden aan een smartphone.
  • Je wilt een iPhone met een écht vernieuwend uiterlijk.
  
verschillen iphone x iphone 8 iphone 6s
← Vorige Volgende →