iPhone X vs iPhone 8: Welke iPhone is het beste?

iPhone X vs iPhone 8: Welke iPhone is het beste?

Als onderdeel van Apple's vlaggenschiptelefoons, zijn de iPhone X en iPhone 8 beide stevig ontworpen, hoogwaardige apparaten die elke iOS-gebruiker tevreden zullen stellen.

Kostprijs

En hoewel de iPhone X refurbished wordt beschouwd als de meest baanbrekende iPhone ooit, was het voor geruime tijd de vraag of je er de hoofdprijs voor over had. De kostprijs lag immers veel hoger dan van de iPhone 8 refurbished, ook al biedt de iPhone 8 veel van dezelfde functies.

Om je te helpen met kiezen tussen deze twee telefoons, zijn er een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet; zoals de prijs, de camerafuncties en nog veel meer, voordat je besluit de sprong te wagen.

Verschillen

Dit krijg je extra als je kiest voor de iPhone X refurbished:

  • Een tweede achtercamera en hierdoor extra fotografie-opties,
  • Een groter scherm zonder randen voor een optimale kijk- en gebruikservaring,
  • De mogelijkheid om de telefoon met je gezicht te ontgrendelen.

Overeenkomsten

Naast verbeteringen zijn er ook overeenkomsten, waaronder:

  • Een krachtige en efficiënte A11 Bionic-processor.
  • Een glazen design waarmee je draadloos kunt opladen.

iphone 8 vs iphone x

iPhone ontwerp

iPhone 8 ontwerp

Met een ontwerp dat vergelijkbaar is met eerdere versies, voelt de iPhone 8 erg vertrouwd aan. Afhankelijk van je voorkeur kan dat een plus- of minpunt zijn. Door zijn kleinere formaat vinden veel Forza-klanten de iPhone 8 gemakkelijker in een zak of tas te stoppen. Daarbij is een iPhone met een compact 4.7 inch scherm eenvoudiger met één hand vast te houden en te bedienen. De iPhone 8 refurbished heeft ook een homeknop die je gemakkelijk kunt aantikken om terug te keren naar home en dubbel kunt aantikken om recente apps op te roepen.

iPhone X ontwerp

De iPhone X refurbished is bijna rand-loos en heeft geen Touch ID-knop meer aan de onderkant. In plaats daarvan zijn veegbewegingen geïntegreerd voor navigatie. Het heeft een OLED "Super Retina HD Display," wat garant staat voor een scherper scherm en een hogere pixeldichtheid.

Maar wat misschien wel het meest opvallend is in vergelijking tot de iPhone 8, is de zwarte inkeping aan de bovenkant van het grotere display. Die inkeping herbergt interessante functies zoals een dieptesensor-frontcamera voor Face ID, digitale betalingsautorisatie en de mogelijkheid om je gezichtsbewegingen in kaart te brengen met geanimeerde emoji.

Het scherm van de iPhone 8 maakt gebruik van de LCD techniek, waar de iPhone X met een OLED-beeldscherm is uitgerust. Lees meer over het verschil tussen LCD en OLED.

Gebruiksvriendelijk

Al deze factoren beïnvloeden het gebruik. Als je je telefoon veel in je zak hebt en vindt dat een homeknop je iPhone intuïtiever en gebruiksvriendelijker maakt, zal de iPhone 8 refurbished geweldig zijn. Als je enthousiast bent over de innovaties, het randloze scherm en de dubbele camera, zal de iPhone X voor jou het beste werken.

iPhone X heeft dubbele camera's aan de achterzijde

Met zijn enkele 12-megapixel-camera aan de achterzijde is de iPhone 8 snel als aankomt op het maken van levendige en scherpe foto's. Dit geldt met name in vergelijking met de iPhone 7 uit 2016, dankzij de verbeterde sensoren en beeldsignaalprocessor van de iPhone 8.

De dubbele camera-instelling van de iPhone X maakt dit ook gelijk de superieure telefoon op cameravlak. Hoewel de ene groothoekcamera exact dezelfde is als die van de iPhone 8, wordt de andere telefotocamera gebruikt voor duidelijk optisch zoomen en portretfoto's in bokeh-stijl. Apple heeft belichtingstools toegevoegd die je kunt aanpassen om meer drama aan je portretten toe te voegen. Beide lenzen zijn ook voorzien van optische beeldstabilisatie. En als je veel selfies neemt, kun je met de frontcamera van de iPhone X refurbished ook portretfoto's maken, hoewel de foto's er niet zo vloeiend uitzien als portretfoto's die met de achterste camera's zijn genomen. De iPhone 8 heeft deze functie niet.

De iPhone X registreert iets meer details en scherpte bij ingezoomde opnamen, vooral bij weinig licht. Ook bij het opnemen van ingezoomde video's is de dubbele-OIS-instelling (optische zoom) van de iPhone X bijzonder gunstig, omdat video's in vergelijking met digitale zoom stabieler zijn.

iphone 8 vs iphone x camera

De batterij van iPhone 8 gaat verrassend langer mee

Hoewel de iPhone X in alle tests beter presteert, heeft de iPhone 8 tijdens een langere batterijduur dan de iPhone X. Afhankelijk van je behoeften is dit verschil misschien niet zo'n doorslaggevende factor, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je de langste batterijduur zoekt.

Conclusie iPhone X vs iPhone 8

De iPhone X blijft objectief gezien de beste iPhone, en je kunt veel vertier verwachten van de camera in portretmodus, Animoji-gezichtsherkenning en het elegante ontwerp. De iPhone X was zijn tijd al ver vooruit. Daardoor ben je nog steeds up to date en toekomstbestendig.

Heb je liever Touch ID dan Face ID? Is een enkele camera voor jou genoeg? En is een LCD-scherm ook toereikend? Dan is de iPhone 8 de budgetvriendelijkere variant.

Als je liever Face ID hebt, een dubbele camera en een kleurrijker OLED-scherm. Dan raden we je toch echt de iPhone X refurbished aan.

keurmerk

Refurbished iPhone

Bij Forza vind je het grootste assortiment refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor vind je voor iedere wens en budget een refurbished iPhone (of iPad). Onze devices worden verstrekt met het Keurmerk Refurbished. Daarbij ontvang je ook nog eens twee jaar garantie. Hierdoor is het niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn een zeer interessante investering.

Weet jij al welke iPhone het gaat worden? Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, onze servicedesk staat voor je klaar!

iphone x iphone 8
← Vorige Volgende →