iPhone 8 vs iPhone 11

21 April 2021 - read time
iPhone 8 vs iPhone 11

Als je momenteel in het bezit van de iPhone 8, is de kans groot dat je nadenkt over het kopen van de iPhone 11 refurbished. En dat begrijpen we maar al te goed, daar waar de iPhone 11 zeer veelzijdig is. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste verschillen op een rij gezet.


Release iPhone 8 vs iPhone 11

Om bij het begin te beginnen. Dit is hoe de refurbished iPhones zich in tijd laten plaatsen:

  • iPhone 8 is september 2017 uitgebracht.
  • iPhone 11 is twee jaar later in september 2019 uitgebracht.
  • iPhone 8 was in 2020 onze bestverkochte refurbished iPhone.
  • iPhone 8 was in 2020 ‘s werelds meest gebruikte iPhone.
  • iPhone 11 was in 2020 wereldwijd de bestverkochte iPhone van Apple.

Het verschil tussen de toestellen is dus in tijd zo’n twee jaar. Of terwijl dit is 2017 vs 2019. Dit is terug te zien in specificaties en toestelprijzen.

iphone 8 vs iphone 11

iPhone 8 vs iPhone 11

Dit is hoe de iPhone 8 en iPhone 11 zich tot elkaar verhouden in specificaties:

  1. Afmetingen en gewicht: iPhone 11 is groter dan de iPhone 8.
  2. Processor: de A13 Bionic is weer iets sneller en efficiënter dan de A11 chip van de iPhone 8. De iPhone 8 is nog steeds zeer geschikt voor diverse taken.
  3. Batterijduur: de batterij van de iPhone 11 gaat langer mee dan de iPhone 8
  4. Ontgrendelen: dit gaat bij de iPhone 11 niet via Touch ID, maar Face ID.
  5. Het design: met randen en thuisknop, heeft plaatsgemaakt voor alleen nog maar scherm bij de iPhone 11.
  6. Camerasysteem: de iPhone 8 heeft een enkele cameralens, waar de iPhone 11 over een dubbele camera beschikt en veel extra handige opties zoals Nacht Modus.
  7. Beeldschermen maken gebruik van dezelfde LCD-technologie, maar verschillen in drukgevoeligheid-techniek.
  8. De iPhone 8 is beschikbaar in de 4 bekende Apple-kleuren, waar de iPhone 11 verkrijgbaar is in 6 eigentijdse pastelkleuren.

kleuren iphone 8 vs iphone 11

Design iPhone 8 vs iPhone 11

De iPhone 8 refurbished is één van de laatste iPhones met het klassieke model. De iPhone SE refurbished die is uitgebracht in 2020 komt hier nog sterk mee overeen. De iPhone 8 refurbished laat zich vooral kenmerken door de randen rondom het scherm en de zo geliefde homeknop.

Als je een volledig beeldscherm zonder knop gewend bent, kan de iPhone 8 er gedateerd uitzien. Toch begrijpen we maar al te goed dat er nog steeds veel mensen dit type toestel verkiezen boven het ontwerp dat werd geïntroduceerd met de iPhone X.

De iPhone 8 is veel compacter en lichter, dus iedereen die de modernere modellen maar een handvol vindt, zal hem veel gemakkelijker kunnen gebruiken. Hij weegt slechts 148 gram tegenover 194 gram, wat een groot verschil in gewicht is.

Met een 6.1 inch beeldscherm is de iPhone 11 refurbished ook veel groter dan de iPhone 8 refurbished met 4.7 inch. Beide iPhones hebben een premium combinatie van aluminium en glas.

Kortom, het design van de iPhone 11 refurbished is meer in lijn met de hedendaagse smartphone-modellen bestaande uit een groot rand-tot-rand scherm.

Beeldscherm en afmetingen

Zoals gezegd zitten er verschillen in het scherm. Je krijgt een veel groter 6.1 inch Liquid Retina HD-scherm in vergelijking met het 4.7 inch Retina HD. Ze hebben nog steeds dezelfde 326ppi pixeldichtheid en gebruiken allebei LCD-technologie.

Sommige mensen willen misschien juist het kleinere scherm, maar de meesten zullen baat hebben bij het scherm van de iPhone 11. Dit is dan ook een persoonlijke keuze.

Qua afmetingen is de iPhone 11 met 6.1 inch 15.49 cm. De iPhone 8 behaalt met 4.7 inch zo’n 12 cm. Niet alleen qua afmetingen, maar ook in gewicht is de iPhone 11 met 194 gram zwaarder dan de iPhone 8 refurbished die 148 gram weegt.

3D Touch of Haptic Touch

Een ander verschil is dat de iPhone 8 refurbished 3D Touch heeft, terwijl de iPhone 11 refurbished is uitgerust met Haptic Touch. Ze zijn vergelijkbaar, maar de eerste maakt gebruik van drukintensiteit in plaats van een druklengte die wordt geregistreerd met een trilling. Uiteindelijk is dit een verschil waar je als eindgebruiker weinig van zult merken.

Kleuren iPhone 11 en iPhone 8

De iPhone 11 is verkrijgbaar in een zestal unieke kleuren, waardoor het aansluit op de voorganger, de iPhone XR.  De iPhone XR gooide een jaar eerder hoge ogen en was wereldwijd de meest populaire iPhone van dat moment. De iPhone 11 refurbished heeft ook hetzelfde ontwerp als dat van de iPhone XR.

De iPhone 11 is verkrijgbaar: in zwart, groen, geel, paars, geel, rood en wit.

iphone 11 kleuren

De iPhone 8 is verkrijgbaar in: donkergrijs, rood, zilver en goud.

iphone 8 kleuren

Processor iPhone 11 en iPhone 8

De iPhone 11 wordt geleverd met de A13 Bionic-processor, waar de iPhone 8 de A11 Bionic chip heeft. Een verschil van twee generaties betekent dat de iPhone 11 betere prestaties zal leveren. Echter, de iPhone 8 refurbished zal ook zeker nog jarenlang goed werken. Zeker als het gaat om gemiddeld tot bovengemiddeld zware taken. Dan staat de iPhone 8 zijn mannetje meer dan voldoende. Ben je op zoek naar de iPhone die in de toekomst het langst zal meegaan? De iPhone 11 refurbished is in dat geval het meest toekomstbestendig als het gaat om prestaties (zoals de games) die je misschien wilt kunnen spelen. Echter, Apple staat bekend om de ruime ondersteuning. De iPhone 8 zal dan ook zeker nog langere tijd uitstekend van dienst zijn.

Opslagruimte

Oudere iPhones hebben vaak wat minder opslagruimte. Ondanks dit is de iPhone 8 bij ons verkrijgbaar in 64GB en 256GB. De iPhone 11 hebben we (op het moment van schrijven) met 64GB en 128GB opslagruimte.

Ontgrendelen

De biometrie is het vermelden waard, want Apple is afgestapt van de Touch ID-vingerafdrukscanner die in de homeknop van de iPhone 8 is verwerkt. Als je de iPhone 11 koopt, stap je over op Face ID, maar als het iets nieuws is, raak je er na een tijdje zeker en vast aan gewend.

Aangezien zaken als draadloos opladen en het ontbreken van een hoofdtelefoonaansluiting voor beide telefoons hetzelfde zijn, is het resterende belangrijke verschil de camera, of camera's.

iphone-camera-opties-portrait-natuurlijk-licht-animaties-iphone-11-ios14

Camera iPhone 11 vs iPhone 8

De iPhone 8 refurbished heeft slechts één camera, terwijl de iPhone 11 een tweede ultragroothoek heeft met een gezichtsveld van 120 graden. De telefoon kan ook 2x optische zoomen, heeft meer Portret Modus en een aantal welkome nieuwe opties zoals de nachtmodus. Er zijn ook weer extra videofuncties die de ware foto- en videograaf in je zullen ontpoppen.

Aan de voorkant heeft de iPhone 11 refurbished ook een 12 megapixel TrueDepth-camera die 4K-video's kan opnemen. Dat is een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van de 7 megapixel camera op de iPhone 8 refurbished, die beperkt is tot 1080p-video.

Kortom, we kunnen wel stellen dat de camera van de iPhone 8 ruim voldoende is. Maar wil je jouw fotografie-skills echt naar een hoger plan tillen, dan is het camerasysteem van de iPhone 11 toch wel echt helemaal de max!

Camera

iPhone 8

iPhone 11

Foto voorkant 7 megapixel 12 megapixel
Video voorkant 1080p Full HD 4K Ultra HD
Foto achterkant 12-megapixel 2x 12-megapixel
Video achterkant 4K Ultra HD 4K Ultra HD
 

Batterijduur

De batterij van de iPhone 11 zou ook langer mee moeten gaan, want Apple geeft aan dat je 17 uur video's kunt afspelen, tegenover 13 uur op de iPhone 8.

verschil iphone 8 iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?